Beslutssvårigheter

Det är en underbar vårvärme ute! Och här inne sitter jag med nyuppäten lunch (blev spaghetti med pastasås och grönskaker för den intresserade) och läxböcker. SUCK. Vill gå ut på en promenad men får se om jag hinner med det mellan skolläsning och sen behöver jag göra mig i ordning innan middagen så jag blir vacker och representabel, haha!

Som det ser ut nu så ser jag två alternativ:
- Jag skiter i skolan och tar en promenad
- Jag tar tag i skolan och går ingen promenad

Val ett är lockande, val två behövligt. Fast det är promenaden med.. Samtidigt börjar jag känna att det blir mer och mer tajt med tiden innan vi måste åka vilket gör att jag i alla fall kanske inte hinner ut och gå. Och samtidigt så känner jag ett 100% ointresse av att plocka upp mina ack så tunga böcker igen.

What to do, what to do...?
Nu ska jag diska efter mig.
That's to do.

Katastrof

NOOOOOO! Vi har inga ägg hemma. Hur kan man ha ett hushåll utan ägg?! Det borde vara förbjudet.. Och så var min lunch utblåst genom fönstret vilket i sin tur betyder att jag - i detta delikata tillstånd jag befinner mig i - måste tänka om och komma på något nytt att äta.

Vilken tur att jag slipper tänka på mat ikväll i alla fall. Vi är bortbjudna på middag!


Studietakt (obefintlig)

Jag har hittat min studietakt: Jag läser ca 1 sida / timme. Det kan du kalla effektivt! De 3 sidorna i kapitel 5 är nu lästa och kvar står kapitel 6 + 11 (jag är hoppfull). Av någon anledning är det så mycket roligare att sitta och stirra på en dataskärm istället för att lära sig saker och jag undrar varför. Jag har kollat facebook X antal gånger, hotmail 2 gånger och läst alla utom en blogg som jag har dagligvana på. Den sista är sparad till ikväll så jag har något att muta mig med.

Nu ska jag laga mig en riktigt god omelett att äta till lunch. Andrea är hungrig och inget plugg blir bra gjort på en tom mage - det är sanningens ord.



Tänka sig

Jag vaknade upp pigg och utvilad idag, så pass pigg att jag till och med skuttade (lätt överdrift) ur sängen och gick upp på en gång enbart för att ta tag i skolan och plugg! Jag hade en bestämd tanke: jag ska äta frukost och räkna matte eller läsa i databoken - nu fan ska jag allt visa dem! Så jag börjar äta frukost och öppnar databoken. 3 sidor av kapitlet och sen kan jag gå vidare till nästa del.. bara 2½ sida kvar nu.. minus en rad. Minus en halv rad. Vad var det jag läste nyss? Då ska vi se.. fan vad störande med TV:n i bakgrunden. Suck vad mycket jag har kvar.. nej fokusera! Få se nu, vad stod det nyss. Fan jag måste börja om igen.. Dåså. 3 sidor kvar.

Datorn fick åka på som en distraktion tills jag kan få my act together. Vet inte varför men jag blir oftast mer stressad av att veta att jag bara har 3 sidor kvar och sen är jag färdig. Av någon anledning förvandlas det till en press istället för en lättnad och jag försöker skynda mig fram genom texten vilket inte fungerar eftersom jag istället inte tänker på vad jag läser och måste börja om från början cirka sju gånger innan jag kommer någonstans.

Ska försöka lugna ner mig nu till Counting Crows och sen se om jag kan läsa klart sidorna.

Se upp där nere

Varning för body lotion i pumpflaskor säger jag bara! Köpte en själv från Dove just på grund av pumpfunktionen vilket har fungerat toppen.. ända till nu. En dag märker jag att det börjar bli svårt att få ut någon lotion och till slut kommer det mer luft än någonting annat. "Jaha" tänker jag "då var den slut" och så lyfter jag upp den för att känna att den fortfarande är tung. Och efter lite knep och knåp lyckas jag öppna toppen och ser till min stora förvåning att det är mycket kvar i botten men som inte längre kan tas upp av pumpen. Så nu står min pumpflaska upp och ner i ett hörn och öppnas varje gång den ska användas..

Nej tack. No more pumping lotion for me.


Hallelujah

På mitt youtubekonto har jag 3 olika versioner av Hallelujah sparade bland mina favoriter, men den här är den absolut bästa av dem. Kurt Nilsen (den sista) ger mig rysningar varje gång han sjunger.



Kanske är det bara jag som är väldigt fördomsfull men Nilsens röst var absolut inte vad jag trodde den skulle vara. Men jag gillar när jag blir överraskad positivt på det där viset.. det är som de säger: Man ska inte dömma en bok efter omslaget. Jag fick samma chock när jag hörde Paul Potts, Susan Boyle och Nick Pitera för första gången (varav de två första blir jag fortfarane lika tårögd varje gång jag ser på deras auditions).

Åh, jag tror jag ska sätta på låten en gång till!

Att köpa

Nu har jag skrivit en lång handlings-lista som jag ska ta med mig ut. Förutom diverse saker som behövs nu ska jag även köpa med saker hem till Sverige igen. Jag kan inte fatta att tiden går så fort, jag har redan varit här i 2 ½ månader! Det känns som ingen tid alls så kan ni då förstå hur kort det känns med bara två veckor kvar? Om exakt 14 dagar har jag sovit min första natt i Sverige 2010 och sitter troligtvis och kollar ut genom fönstret på det kalla kalla vädret, på snön, på minusgraderna och människorna som försöker skydda sig mot det. Ja...

Det här är min lista nu iaf:

- Hårprodukter (diverse saker)
- Skjortor
- Cd-skiva (present)
- Resväska
- Body Lotion
- Kelloggs
- Mascara (ev)

Okej, den kanske inte var så lång. Men några saker är det..

Matkaos

Det ser ut som ett absolut kaos i köket efter att jag lagade mig min sena lunch/tidig middag men för att det inte ska låta lika illa så kan jag ju säga att två kastruller inte är mina (om det nu gör någon skillnad). Ju större kaos man efterlämnar sig desto godare bli nog maten för mitt var i alla fall väldigt gott. Ris, räkor och grönsaker i en hälig mix. Det finns moments då jag fortfarande häpnas över mina matkunskaper eller rätta resagt matlagande (kunskapen är improvisation och ett "ja men jag testar och så får vi se hur det går..det kan ju inte bli mer än äckligt"). 

 

Nu ska jag städa upp efter mig och återgå till matteboken, inte nödvändigtvis i den ordningen. Satt och försökte klura ut vad jag hade gjort för fel med det senaste talet då jag och facit hade stora meningskillnader gällande svaret. Det tog ett par minuter innan jag upptäckte att talet i mitt räknehäfte var en blandning av två olika tal. Det finns visst en förklaring till det mesta, det gäller bara att sniffa och snoka tills man hittar den. Andrea Holmes tro?


Så har man åstadkommit något

Klockan är 3 PM och jag har precis bytt om från pjamasen till vanliga kläder. Det är bra jobbat det! Men jag känner att man blir betydligt segare av att gå upp sent om dagarna än när man går upp tidigt, på något sätt håller det i sig längre. Nu ska jag i alla fall hitta på något till lunch utöver mitt äpple och sedan ska jag försöka fortsätta med matten. Ett tal är inget tal, två är lika med 0.. Så jag behöver göra 10.


Matematik

Sitter just nu och räknar matte. När man slår upp sidan och rubriken säger "Addition och Subtraktion" då vet man att man har avancerat, haha! Fast verkligheten är att det är en påminnare om hur man adderar och subtraherar bråk med varandra så att jag ska kunna förenkla rationella uttryck.

Jag undrar hur fasen man kunde komma ihåg allt sånt här i skola?! Jag vet att vi kommer få ett formelpapper till provet men sen gäller det att minnas när man ska tillämpa vilken metod. Och jag tror det kommer bli min största utmaning. Vad tusan håller jag på med nu och varför? Jag adderar bråk.. och förenklar rationella uttryck (i bråk). Och jag förstår nästan.. Nästan.

För jag vill leva La Dolce Vita!

Sitter just nu och lyssnar på gammla schalgerhits på youtube. Har redan lyssnat på Roger Pontare, Charlotte Nillson (som hon hette då) och Friends men nu är det Afrodite med Never let it go! Det är minnen det.. Jag undrar om det faktiskt är så att låtarna var bättre när man var yngre eller om det är så att när man blir äldre så kollar man tillbaka på sina bardomslåtar med en slöja av rosor och parfym? Oavsett sitter jag i alla fall och sjunger med Kicki, Bettan och Lotta nu framför datorn med stor inlevelse.

Och såklart, hur kan man inte sjunga med Lena Ph?



Bädda sängarna när du är riktigt glad (trött)

Klockan han bli mycket innan jag packade ihop och gick för att lägga mig - bara för att bli påmind om att jag tvättat lakanen och ännu inte satt på dem igen. Visst är sånt härligt? Toppen! Jag var så trött så jag höll på att storkna och kände "jag struntar i att bädda och så lägger jag mig rätt upp och ner på lakanen istället", men efter att ha bestämt mig för att inte göra så (igen) så satte jag igång och då går det fort. Hisch Svisch och sängen var renbäddad. That we like! Klockan var då runt 01.00. Det visar sig att en kombination av övertrötthet och kamera kan leda till många bilder och en tickande tid. Halv två gick jag och la mig. Men vad gör det om hundra år när allting kommer kring?




Tröttsocker

Jag är sugen på kakor, choklad och godis! Och det värsta är att vi faktiskt har sådant hemma.. Det är faktiskt illa eftersom jag är trött - inte hungrig på gott. Kroppen vill ha socker och bli pigg och envis som jag är så vägrar jag gå och lägga mig halv nio. Nu gäller det bara att stå emot begäret.. ett tag. Jag har faktiskt bestämt att om jag inte äter socker fram till Supernatural så får jag ta mig en kaka till det. Eller två.


Kvällspromenad

Det är en underbar kväll ute. Den är varm, lugn och vindstilla och lockade mig och min morbror på en skön promenad runt sjön i mörkret. Jag måste säga att jag blev förvånad när vi gick förbi en bänk där det satt två mammor och pratade med en barnvagn. Förvisso var klockan inte mer än halv sju-sju men solen försvinner någon gång efter fem och sen är det mörkt. Förstår inte hur de vågade gå själva runt sjön, men de hade ju varandra antar jag. Vi träffade även på en skunk som min morbror föreslog att jag skulle gå och hälsa på (läs: han sa att jag skulle lyfta den i svansen) och sen hamnade vi i sjöfåglarnas årsmöte och blev tvugna att korsa gräsmattan för att inte hamna mitt i den.

Fullmånen lyser fram bakom molnen. Jag brukar alltid sova konstigt när månen är framme så det kanske är den som gör att jag vaknar så förgrymligt tidigt om mornarna nu. Halv åtta och jag var vaken idag - tio över och jag var uppe. Vad hände med att sova ut?


Pling i boxen

Nu har jag precis skickat in min första uppgift som student på högskolan! Åh vad jag saknar ljudet av *pling* i boxen som vi hade på gymnasiet.. Det är något speciellt med det där ljudet, något som troligtvis bara går att förstå om man har hört det. Det är ljudet av seger. Pling!



Gällande matten har jag lyckats klara av flera tal idag! A small step for a student, a huge step for me. Jag brukar vara bra på matte, jag har alltid tyckt att det är kul, men det här är nog första gången jag känner mig riktigt dum. Men klarar jag A-uppgifterna är det mer än inga, klarar jag B är det ännu mer. Klarar jag dessutom C är det ett mirakel och kommer jag ända till D så läser jag i fel bok.. för sånna har vi inte.


Nu ligger ipoden och laddar i datorn. Den dog när jag var ute på promenad förut och sen dess har den fått ligga. Så när jag kände för att spela Savage Garden och sjunga ut i morse blev jag mycket besviken då jag upptäckte att batteriet fortfarande var dött, och sen har det bara tagit mig hela dagen att ladda den. Men nu är den i och snart blir det musik!

Dilemma

Sitter nu och funderar på om jag ska ta tag i matten eller uppdatera om gårdagen. Jag är helt övertygad om att matten borde vinna eftersom jag tydligen går i skola igen och borde, som alltid, fokusera på mina studier. Trots det, som alltid, så känns det mer lockande att fly in i Internets värld och göra något helt annorlunda. Frågan är bara vad nu när jag redan kollat igenom mail och facebook.. just det - jag kan uppdatera bloggen!

Nej Andrea, va en duktig flicka nu och kila iväg efter matteboken. Bloggen kan du leka med i pauserna (notera plural).


PS blogg.se har gjort en ny layout när man loggat in utan att tala om det iförväg (tror jag, jag läser aldrig mailen som kommer från dem). Ögonbryna höjdes till taket och jag funderade på om datorn blivit knäpp eller om jag fått in virus innan jag fattade att det kanske inte hade med min dator att göra.

Ironiskt

Jag har gått upp tidigt sen i söndags och började se fram emot att få sova ut idag. Mobilen lämnade jag i vardagsrummet bara för att ingen skulle kunna störa och jag kröp trött ner i sängen igår natt något senare än vad jag egentligen borde. Allt för upplagt för måmnga timmars härlig sömn när jag vaknar - trött och lätt förvirrad - tjugo i sju imorse. Någonstans långt bak säger huvudet åt mig att gå upp men kroppen är tung så jag lägger ner huvudet på kudden igen och somnar om (drömmer om kortspel och hur dåligt det är) och vaknar upp lite mer än en timme senare. Klockan är nu tio över åtta och jag sitter nu i vardagsrummet med datorn i knät. Ute lyser solen vilket är jättehärligt men jag tittar fortfarande ut med trötta ögon. Livet är bra ironiskt.

On top of the world

Trots att NCIS är ett av mina favoritprogram så har jag i stort sett inte sett det alls sedan jag kom till USA - inte ens när de nya avsnitten började. Däremot har jag hittat ett nytt program som lockat till sig mig de senaste veckorna och det är the Millionaire Matchmaking. Som titeln avslöjar så handlar det om miljonärer som söker kärlek och gått till agencyn för att få hjälp. Och boy om de får hjälp! Patty - ägaren och även matchmakaren - är brutal, rak och säger precis what's on her mind, men hon har rätt och är riktigt duktig på vad hon gör. Så inte bara får man se folk hitta kärlek, man får dessutom chokerande kommentarer och brutala sanningar som lockar till sig de som söker lätt underhållning. Tummen upp!

För övrigt har jag lagat en supergod chili con carne ikväll med riktig chili i. Mat smakar bättre när man gör den själv, helt klart. Sitter nu och längtar efter en riktigt god muffins till efterrätt.. en verry berry. Synd att vi inte har några hemma så det blev en fortune cookie och tuggummi istället.

Så här stod det i mina cookies:

"You need not worry about your future."
"Soon you will be sitting on top of the world."

Tänk vad trevligt om man skulle vakna upp till ett meddelande från fortune cookies varje dag.
It's making my day.

!!!!!!

Det är OTROLIGT hur fort saker och ting kan förändras. Hur fort saker och ting faktiskt gör det - förändras. Efter mitt senaste inlägg skrek jag ut HJÄLP. Jag behövde det, en skärpning, en putt, vad som helst som kunde hjälpa mig år rätt riktning. Och jag fick det. Jag minns inte hur det började eller ens varför. Det enda jag vet är att hade det inte varit för regnet som kom i precis rätt tid så hade jag inte setat här i soffan med hopp och framtiden (inte så här i alla fall). Jag är uppspelt, exalterad och faktiskt alldeles svettig men framförallt så PEPP! Jag vill! Jag kan! Jag ska! Jag måste! Det känns som att det är det här jag har väntat på, som att det här är menat för mig. Det är det här jag har väntat på så länge! Nu måste jag bara få ihop alla delarna, vilket jag kommer få, på det sätt jag allra helst vill.

Jag vill. Jag kan. Jag ska. Det ska hända.

Just do it!

Regn, tunga skyar

Jag tänkte gå ut men hör helt plötsligt att det regnar - igen. Var det inte nog med hela förra veckan?! Ah så frustrerande när jag tänkte röra på mig. Jaja, that's life. Nu får jag hitta något annat som håller mig borta från matteboken.

Hörde btw att en snöstorm är på väg in över Sverige. Bäst för den att den kommer och går för jag ska banne mig ha en vårlig ankomst till Norden och med plusgrader, varm sol och bortsmält snö.

Sockerkick

Jag sitter nu i sängen i min varma pjamasdräkt med datorn i knät. Jag borde egentligen sova men jag tror att sockret i chokladen har kickat in och istället började jag läsa bloggar. Jag har blivit en riktig bloggnörd - från början läste jag inga bloggar men efter ett tag började jag läsa mina vänners och blev snabbt en trogen kompisbloggsläsare. Efter ett tag utökade jag förrådet med en endaste liten blogg som inte var någon jag kände (faktum är nog att jag började med den och sen kom vännernas..) nämligen Storstadspojken. Sen började jag själv blogga och i takt med att jag uppdaterade började jag fundera på hur andra bloggare skriver. Vad de berättar om, hur de formulerar sin svenska (eftersom jag kör mina egna regler gällande existerande ord och grammatiska regler) och steg för steg börjadejag läsa ytterliagre en blogg. Och sen en till. Och en till. Och två till. När allt kommer till kritan så är det nog ändå inte speciellt många bloggar jag följer, men jämför jag med tidigare så är det enormt! Gosh, vad har hänt med mig?

För att gå tillbaka till sockret som fortfarande håller mig någorlunda speedad har det slagit mig att äta socker och choklad när man är trött inte är särskilt smart. Eller nyttigt för den delen heller då ju godare chokladen är desto fetare brukar den vara (när det kmmr till mjölkchoklad alltså). Men det här är en fin mjölkis faktiskt som jag fick i julklapp och som måste ätas upp innan den blir allt för gammal! För det vore att slänga en dyr present rakt i ansiktet på en och det vill jag ju inte. Så pliktrogen som jag är ger jag efter för fröjdelsen (och dummheten), njuter av varje tugga och inser att jag har aldrig varit en size zero och kommer aldrig att bli. Men fuck that! Livet är för kort för att man ska behöva tänka på varenda liten gobit man stoppar in i munnen och jag väljer hellre bort ett McDonaldsbesök än min choklad. Och det är med bastum.

Cutting class

Jag skolkade idag (om det nu är så att man kan skolka från en distanskurs). Jag hade ju matteföreläsning imorse och väckarklockan ringde i god tid för mig att komma upp och göra mig pigg och alert och mattesmart. Men när jag satt i sängen och försökte få bena att röra på sig såg jag hur klockan gick.. till slut var det 10 minuter innan starten och jag fick verkligen tvinga mig att gå upp, men det gjorde jag. Och jag satte på datorn. Och jag loggade in i konferansrummet. I came, I saw, I walked away. På 20 sekunder kunde jag konstatera att
a) jag ligger så mycket efter
b) jag fattar fortfarande inget av vad läraren säger
c) i'm so screwd..
och att då spendera en hel timme av mitt liv framför en dataskärm där obegripliga saker händer fick mig att rysa och jag stängde ner fönstret och loggade istället in på facebook. So much better.

Trots detta plockade jag fram matteboken senare under dagen och helt plötsligt sa något klick med kapitlet jag läste: jag förstod vad de gjorde. Och inte nog med det; jag kunde även gå tillbaka och lösa ett tal jag inte kunnat lösa för ett par dagar sedan. Kände mig mäkta stolt. Det kanske finns hopp trots allt? Även om det är ett väldigt litet?..

Till middag blev det thai-take away och vi hade dessutom extra middagssällskap. Maten smakade himmelskt och sällskapet var jättetrevligt. Sitter nu mätt och alldeles för trött för klockan  10 och avslutar dagen med choklad. My love, my life, my joy.

Zzzzz

Oj jössanes vad jag är trött nu och klockan är bara tjugo över 10. Det är slitsamt att behöva gå upp tidigt på morgonen.. Och imorgon har jag mattelektion 9am min tid - YEY!

Sushi

Eric ville ta med oss ut på middag så vi packade in allesammans i bilen och gav oss iväg till ett thaiställe. Bilen omparkerades 3ggr och alla var ute när vi kom fram till resturangen som var nedsläckt och hade en skylt på dörren: Closed Sunday 24th. Open again Monday 25th.

Haha, där kan man snacka om flyt! Det blev ett snabbt beslut för sushi istället och vi packade in oss igen och åkte istället till Edo Sushi som inte låg allt för långt därifrån. Och man' they know sushi! För det första var det den godaste misosoppa jag någonsin ätit och för det andra smakade maten utsökt - och mycket mat fick man för pengarna! I tron om att rullarna var ganska små beställdes det in mycket mat så förstå vilken chock vi fick när tallrik efter tallrik med stora färgglada rullar dukades upp på bordet. Till råga på det hade Eric beställt in en tallrik med fisk (a-nånting) och friterad lök som smakade underbart.

Jag säger det; om jag kunde leva på sushi och pizza skulle jag vara så lycklig gällande matfronten. Guh så gott!

Sushi som smakar som sushi ska smaka. Och se ut.


Rainbow rolls. Caterpiller rolls (två kvar i bakgrunden) är den godaste sushitypen jag ätit!

Bilder från MOCA

Konst! Hade det varit jag hade det stått Splash! by Andrea


  

låt er inte luras (speciellt inte av den dåliga kamerakvalitén); det kan se ut som.. ngt. Men på nära håll tyckte jag det såg ut som en man som red på en häst men nej - det är fotbollsspelare!


 

Lite överallt låg det böcker på en bänk. På boken stod det This is not to be looked at. Sådetså.


En svensk mitt i allt (ibland blir man ändå lite patriotisk!); Öyvind Fahlström


Ida och jag i mitt favoritrum; ta-av-dig-skorna-rummet
 

Besöket avslutades med lunch på deras café innan det var dags för dem att dra sig tillbaka till Long Beach och för mig att åka tillbaka till Universal City. Det var ett riktigt nice besök! TACK.

MOCA

För att åka till Civic ctr där jag skulle träffa Ida och några roomisar till henne var jag först tvungen att bli skjutsas till en metro station och åka tunnelbana därifrån.. Problem uppstår dock när två sitter i bilen och den ena inte har varit där på länge och den andra har (som vanligt) ingen som helst koll. Resultatet? En upptäcksfärd där jag får se så mycket mer av Kalifornien. Jag måste säga att, med vissa undantag, så gillar jag när man är ett par styckna som åker vilse tillsammans. Dels tycker jag att man oftast få se så mycket mer av sin omgvning och dels så är det bara kul att undra hur fasen man ska kunna ta sig därifrån, haha. Men för att återgå till mer relevant fakta så hittade vi Universal Citys subway och jag ilade ner och köpte mig en enkelbiljett för $1,25 - thats a goood price!
Jag vet inte vad det är men jag gillar att åka tunnelbana. Det är något frifullt med det.. troligtvis är tågets rörelse.

Suddig bild i subwayen


galet brant trapp upp till Civic Ctr (Civic Center)


En väl 15 minuter försenad mötte jag upp Ida, Alex och Erika som är några av hennes roomisar. Visade sig att de hade kommit 3 minuter innan mig så allt var lugnt. Timing is everything my friends. Det bar av mot MOCA - museum of contemporary art. Det var fascinerande. Ida och jag hade många djupa analyser över en del av konstverken som hängde där. Hur de reflekterade konstnären, djupet och budskapet i bilderna. Fan, vi var så djupa! Och vi pratade på svenska vilket troligtvis fick oss att låta ännu mer konstvetandes.. hrm.

Kul hade vi i alla fall! En av mina favoritbitar var nog den gröna hjärnan som låg skyddad i en glaskub. När vi gick närmare för att undersöka föremålet kommer en av vakterna med svepande steg fram till oss.

Vakten: mummel mummel
Ida: Exuse me?
Vakten (med en liten högre röst) : mummel mummel
Ida och jag tittar på varann.
Jag: Förstår du vad han säger?
Ida: Nä
Jag: Sorry, I cant hear you
Vakten (med normal samtalsröst): We usually keep an 18-inch distance to the objects...
Tonen var manande. Vi backar snabbt undan och går flabbande ut ur rummet för att gå in i nästa där besökare är fullt upp med att trycka upp sina näsor i tavlorna. 18-inches huh?

Det fanns dessutom ett jättecoolt rum som man var tvungen att ta av sig skorna för att få gå in i. En stor neonkvadrat på en ensam vägg och ett rum fyllt av rök. Jag tror det fanns något i röken.. vi blev, om något, ännu mer flummiga efter det. But that just makes art so much more interesting. Rummet var i alla fall mitt favoritkonstverk på museumet - helt klart!


Fy fan vad kallt

Väckarklockan började kvart över sju imorse. Jag blev sittandes som förlamad i en halvrät position till halv åtta innan jag tvingade mig själv att lämna det varma täcket för att sätta på mig ett par tjocka strumpor. Det känns som att bara för att solen har kommit tillbaka igen så är mitt rum svinkallt för första gången på en månad! Urk. Och en tidig morgon dessutom kombinerat med det. Men jag ska (äntligen) träffa Ida idag i Downtown och måste därför gå upp i skaplig tid så jag hinner vara där till 11.

Sitter vid frukostbordet nu med min morbror, Eric och Monty. Så mysigt att ha en bäbis i huset igen - Alexsubstitut!

I see skye so blue, and snowflakes too

Jag blir lika hänslagen av att det är varmt ute med grönt gräs och träd som snart står i blomm igen, och så ser man snö högst uppe på bergen - inte särskilt långt bort.

You can run but you cant hide from the snow


Nu är det för mig att gå och plocka undan lite grejer. Det blir finbesök av Eric och Monty ikväll!

It's a beautiful day

Lyssnar på U2 och "it's a beutiful day" som får bli min inspiration just nu. Det var riktigt skönt att kunna gå ut och gå efter att ha blivit hemmabunden av allt regn och det dröjde inte länge innan jackan åkte av. Sen åka tröja av och på om vartannat, det var svettigt i solen men samtidigt frös jag då det var kallt i luften. Som svensk motarbetade jag dock lusten att bara ställa mig mitt på en väg med ansiktet höjt i luften riktandes mot solen. Istället försökte jag smälta in bland amerikanerna som vant vandrade i rask och orask takt runt sjön i solglasögon och stora jersey-tröjor.

   

Sen hann jag knappt hem innan det knackade på dörren och killarna från Magnolia hade kommit för att hämta vår TV. Tidiga var de (hör och häpna) och hade till och med dykt upp en halvtimme tidigare när jag var ute och promenerade. 3 snabba minuter och de var borta och likaså vår älskade skärm. Hur ska vi klara oss?


It's a beautiful day

Lyssnar på U2 och "it's a beutiful day" som får bli min inspiration just nu. Det var riktigt skönt att kunna gå ut och gå efter att ha blivit hemmabunden av allt regn och det dröjde inte länge innan jackan åkte av. Sen åka tröja av och på om vartannat, det var svettigt i solen men samtidigt frös jag då det var kallt i luften. Som svensk motarbetade jag dock lusten att bara ställa mig mitt på en väg med ansiktet höjt i luften riktandes mot solen. Istället försökte jag smälta in bland amerikanerna som vant vandrade i rask och orask takt runt sjön i solglasögon och stora jersey-tröjor.

   

Sen hann jag knappt hem innan det knackade på dörren och killarna från Magnolia hade kommit för att hämta vår TV. Tidiga var de (hör och häpna) och hade till och med dykt upp en halvtimme tidigare när jag var ute och promenerade. 3 snabba minuter och de var borta och likaså vår älskade skärm. Hur ska vi klara oss?


Mmmmm...marabou!

Jag har hittat en reklamfilm av marabou från 50-talet! Åh vad jag gillar 50-talsfilmer och reklamer. Är det inte underbart hur de pratar?


Vår

Det känns som att det är vår ute när jag ser hur solstrålarna lyser in bakom mig. På nått sätt behöver jag inte ens känna solen för att veta att den är där - det blir som en annan atmosfär omkring en.

Den plösliga solen får mig att längta till våren, till tulpanerna på köksbordet och knastret under fötterna när man går på gruset som är kvar efter snön. Gräset som återigen börjar bli grönt och bäckarna som porlar av det smälta vattnet. Små snöfläckar kvar på sidorna av vägarna, solen som börjar värma. Tulpanernas doft..

Nu ska jag gå tillbaka til min databok och fortsätta vara produktiv. Förhoppningsvis hinner jag ut på en promenad till sjön idag innan killarna från Magnolia kommer som ska fixa med TV:n.

Nej, ingen ro och ingen vila - här ska pluggas, måste ila

ljuvliga sol
 

Goder morgon

HAHA, så har jag än en gång raderat ett helt inlägg precis innan jag ska spara det. Vad kräver det att blogga egentligen, en intelligens?

Hade ställt klockan på ringning igår kväll eftersom jag har haft en tendens att stanna uppe sent (så var även fallet igår) och sedan sova bort halva dagarna, men vaknade av mig själv en halvtimme innan klockan började. Genom persiennerna lyste solen in för första gången på en vecka och jag kände mig mot alla odds pigg nog att gå upp på en gång. Efter det har jag varit effektiv - frukosten är uppäten, tänderna borstade och jag har till och med hunnit plugga lite grann. Försöker mig på tekniken att göra lite i taget för att se om det funkar (då jag är hopplös när det kommer till självdiciplin). Jag tror jag har glömt bort hur man pluggar.. fast sanningen är nog att egentligen har jag nog aldrig vetat det. Så hur jag kunde klara både grundskolan och gymnasiet med bra betyg är en jäkla bra fråga i. Man har väl tur? (nej, skicklighet kallas det för)

Deoderantvarning

För många år sedan fick jag ett tips av en gammal klasskompis om en ny deoderant som hon hade köpt. Det var en torrdeo från apoteket som gjorde att man slapp bli blöt i armhålorna och tvingas stå och vänta på att det skulle torka, och dessutom höll den jättelänge. Så jag följde hennes råd och köpte en och trots att den var något hård att sätta på så fungerade den toppen! Inget kladd, ingen konstig lukt och den höll hela dagen!

Men efter ett tag upptäckte både jag och min klasskompis en stor nackdel med deon som hade förödande konsekvenser: den färgade kläderna när man svettades och trots att själva deoderanten var vit blev fläckarna gula - och inte ska du tro att de försvann från alla klädesplagg inte. Detta betyder att jag har nu en garderob där alla - och då menar jag varenda en - av mina vita linnen och t-shirtar har stora fula gula fläckar under armarna.

När jag kommer hem är bland det första jag ska göra att slänga ner alla mina vita plagg i en tvättmaskin och bleka bort fläckarna! Och då slår det mig en annan tanke;

Varför har jag aldrig tänkt på det tidigare?

Virrigt?

Känner att jag är okoncentrerad och att det kan ha påverkat de senaste inläggen. Så verkar de (mer än vanligt) osammanhängande, virriga eller bara konstiga meningar med dålig svenska så skyller jag helt och hållet på det. Jag tar inget eget ansvar för det. Nope.

Det ges ingen andra chans

Det slog mig en sak efter att ha varit på bio senaste gången, ett budskap som finns med i de flesta filmer men som man kanske inte tänker på. Det lämnas inga andra chanser i livet - ställer du dig på fel sida oavsett anledning kan du aldrig gottgöra det. Har du någonsin tänkt på sidokaraktären - den som arbetar emot huvudpersonen, orsakar problem och ställer till för de planer som "goda" har. Han är någon som arbetar för de "onda" men som knyter en kontakt med åskådarna och skapar en sympati för sig. Han eller hon (oftast en han) är inte genomond utan är troligtvis en vilsen människa som lockats in på fel bana men som kan visa tecken på ånger och skuld. Så det är inte särsilt oväntat när den här personen i slutet av filmen kommer till insikt och ställer sig på huvudpersonens sida för att motkämpa skurkarna - han har lärt sig något och vill nu gottgöra sina misstag och leda de goda till vinst. Det som jag finner intressant är att den här personen, någon som lärt sig av sina misstag, aldrig får leva utan istället möter han döden - ofta i en sista självuppoffrande akt för att rädda huvudpersonen.

Vad är det för budskap som allt mer ges ut i filmerna? Det finns inga andra chanser i livet - har du en gång valt "fel" väg spelar det ingen roll om du lär dig eller inte; du förtjänar inte en andra chans.

Ganska mörkt, eller hur?


Dyrt!

Det är helt otroligt hur dyra biobiljetter har blivit! Hur ofta får man inte betala 105 spänn för en endaste liten biobiljett nuförtiden ? What happend? Jag minns det tid då man kunde gå på bio under en hundring.. utan popcorn och dricka då förstås. Jag älskar att gå på bio, den stora skärmen, ljudet, specialeffekterna som får stolarna att skaka när hästarna dundrar fram i Sagan om Ringen, doften av popcorn. Det är en helt underbar upplevelse och jag, som gråter till tv:reklamer, såpor och tecknade filmer, lever mig in helt och hållet och hade jag råd skulel jag gå oftare. Fast då skulle de i alla fall behöva sänka priserna något eftersom jag är extremt snål mestadels.. Men i alla fall. Att gå på bio sällan gör såklart att upplevelsen blir mer spektakulär eftersom det inte blir en del av vardagsmaten.. Men att gå på bio mer än 2ggr / år skulle vara kul. Och härligt. Och underbart.

Runaway matte

Sitter i soffan omringad av skolböcker och tv:doser och på TV:n går Runaway Bride. Har sett filmen säkerligen 5ggr redan (har den på VHS) men trots det så får den stå på ytterligare en gång. En film med Richard Gere och Julia Roberts tillsammans kan inte gå fel - se bara Pretty Woman! Har givit skolan en chans idag och jag måste säga att datakursen börjar ta sig an mer och mer, med andra ord har jag börjat fatta vad som står och komma in i hänget. Och boken är riktigt intressant. Jag kommer sluta upp som en äkta datanörd - from zero till nerd-o, vem hade kunnat ana det för 2 år sedan? Men trots att kurserna började i måndags håller jag redan på att bli tunnhårigare.. det är mattekursen som driver mig till vansinne. Jag brukar vara bra på matte och tycka att det är kul men den här är så frustrerande som en kurs kan bli! Jag öppnar boken, läser förklaringarna och förstår nada. Inget. Zipp. None. Så då läser jag förklaringarna igen och förstår ännu mindre och vet ni varför? Matteböcker har och har så länge jag kan minnas alltid haft en benägenhet att hoppa över förkortningar, förlängningar och förenklingar och gå direkt från steg a till c när de förklarar. Och hur ska en liten f.d sammare som jag då kunna hänga med? Det är nu jag saknar att inte ha riktiga lektioner att gå på med en lärare face to face som man kan titta in med blanka ögon och säga "jag fattar verkligen inte det här. Vad gör dem?" Nu har jag istället föreläsningar online där vi kommunicerar via chatt och där - såklart - de som egentligen ska tillhöra den ännu mer avancerade matteklassen är snabba med att skriva "självklart inga problem inga frågor solklart". Och hur många gånger kan man då skriva : Jag är totalt lost. Kan vi börja om helt från början och ha en enkel tillbaka-till-första-klass genomgång av hur polynomer och faktorisering med kvadreringsregeln funkar?

Med andra ord: Matte stinks. Speciellt när man sitter på ena sidan atlanten och har sina vänner som redan genomlidit den här kursen på andra sida..

Så nu är det att tänka happy thoughts: Matte är kul, matte är logiskt, matte är enkelt, jag gillar matte, matte är kuu-h-l.. Always look on the bright side of life, always look on the right side of life - life's a piece of shit, when you look at it..

Där kom Julia Roberts/Richard Gere kyssen. Mannen har underbara ögon.. så snälla. Undrar om han är bra på matte?

Så kan man också göra

Jag såg en kul händelse för ett par dagar sedan. Vi hade percis varit på gymmet (inte relevant för berättelsen men något jag lägger in bara för att visa upp att jag faktiskt varit och tränat igen) och stannade till vid banken på hemvägen. Som tidigare sagt så är det regnstorm här vilket betyder att regnet vräker ner och detta gjorde att en man parkerade sin bil så nära uttagsautomaten som han kunde. När han sedan klev ur bilen plockade han fram ett stort paraply men lyckades inte fälla upp det, så han ställde sig och började pilla och fixa med paraplyet i regnet tills han fick upp det och gick då fram till automaten. Där han blev tvungen att tippa sitt regnskydd bakåt då automaten hade ett litet tak över sig för att skydda maskinen och även kunden.

Ibland är man ganska enkelspårig.

Blixtar och dunder

Där kom blixten! 3 sekunder och sen kom knallen.. 3/3 betyder att åskan bara är 1km härifrån. Nu är det dags att stänga av datorn tror jag.

På torken

Så här kan de se ut när man tvättar...


Dålig uppdatering

Dåligt dåligt har det varit med uppdatering de senaste dagarna men fakutm är att det inte hänt så mycket. I söndags gick min morbror och jag på bio och såg Daybreakers med Ethan Hawke som vampyr. Filmen var bra men mer komisk än läskig, haha, och Ethan Hawke var snyggare som människa än vampyr. Kan vara bra att anteckna utifall att..

Fick veta igår att det hade varit Golden Globe i söndags vilket jag totalt hade missat. Tänk att man är så nära Hollywood och kändisarna och så glömmer man bort det! Fy och skäms.. men å andra sidan var det inget trevligt väder att stå ute i. Sen i söndags har det i stort sett regnat konstant här, och mer ska det komma. Enligt nyheterna har vi en regnstorm över oss fram till fredag. Vad som nu räknas som storm verkar dock vara relativt.. Rent formellt kräver storm en vindstyrka mellan 24,5 - 32,6 m/s - här har vi ösregn utan vind. Där ser man vilka felaktiga, men ack så uppväckande, termer de kan använda sig av. I bakgrunden kan jag höra muller.. undrar om det är åska eller ett flygplan?

Säg omelett

Det  ser ut som fan i köket, ett riktigt bombnedslag, och kan bara betyda att jag har varit framme och lagat mat iegn. Jag har faktiskt lagat min allra första riktiga omelett! Jag brukar annars vara så pass lat att mina "omeletter" består av ägg,salt, peppar och på sin höjd lite frysta räkor och kanske en klick creme fraiche, men icke idag. Nej jag slog på stort och skar lök, broccoli och svamp som jag blandade i tillsammans med räkor. Och jag måste erkänna att den här omeletten var mer matig än mina tidigare.. mer omelettaktig.



Det slår mig att jag har aldrig lagat så mycket mat som jag gör nu. Tänk vad ett par måndader på en annan kontinent kan göra. Nästan så jag börjar tro att jag håller på bli vuxen trots min ringa ålder på snart 19.

Lugn dag

Idag har jag haft världens skönaste slappdag. Jag har inte gjort något annat än att ligga framför TV:n och slöa, gotta mig och allmänt göra ingenting. Fast jag gav faktit yogabollen en omgång i slutet vilket faktiskt är en väldigt bra träning - och jag föll bara av 2 gånger..

En dusch och sedan blev det att laga mat. Två kycklingrätter, jag är på hugget! Till efterätt plockade min morbror fram äkta amerikans glass (jag trodde det var en kaka först): Kexbotten, tjockt lager av vaniljglass, kexlager och ett tunt chokladöverdrag. Mums måste jag säga!

  

Nu ska jag gå och fortsätta min produktiva dag med Internetsurfing och kanske en film. Apropå det ska det tydligen regna hela nästa vecka. Låter som ett bra läge att ha filmmaraton. Sicken tur att vi köpte Cheetos (ostbågar) igår då. Hihi.

Så var det lugnt igen

Min allt mer stressade dag blev helt plötsligt kolugn då middagen precis blev inställd. Det betyder att jag inte behöver skynda mig in i duschen nu för att hinna göra mig i ordning, jag behöver inte steka upp kycklingen innan vi åker och jag behöver inte fundera på om jag ska hast-tvätta lite kläder och hoppas på att de hinner torka innan klockan 5. Jag ska nu istället ta mig något att äta, kanske sätta på TV:n och se om en ordningslust infinner sig i kroppen innan jag sedan går för att ta en dusch.

Seg

Det blev en sen morgon idag, gick inte upp förren kvart i 12 (vilket är ungefär samma tid som jag gick och la mig igår kväll). Är fortfarande seg i hela kroppen men frukost är nu uppäten och snart ska det bli en uppiggande dusch. Om ett par timmar är vi bortbjudna på middag, känns som man vill vara någelunda fräsch in för det.

Byggarbetare

Så här ser det ut utanför vårt hus. Kan säga att de svenska fikapauserna inte verkar existera här..

Vattenledningsbyte in progress

Avatar

Wow

jag säger då bara det

Wow

Avatar var verkligen en upplevelse, en upplevelse som betydligt förstärktes med 3D glasögonen - tack för det! Det kändes som att man var där, såg allt de såg och delade upptäckterna och upplevelserna med dem av en helt fantastisk ny värld! Wow.. filmen var 2 timmar 40 min och skulle inte vara en endaste minut kortare. Och animationen var fantastisk och det var otroligt hur riktigt det faktiskt såg ut, allt från avatarerna till rörelser, djur och växter. Efter filmen lämnade vi teatern i en form av extas - det kändes verkligen som att vi hade varit där - och hela känslan efter var så surrealistisk. I wanna go back!

Det blev mycket förstärkande ord i det här inlägget.. och mycket prisande. Men faktum är att filmen var så underbart bra (sätt inte ribban i skyn nu, det är trots allt bara en film) och den var totalt värd det ömma näsbenet med röda märken efter 3D glasögonen. Kan ni se den i 3D så gör det! Det är en helt annorlunda filmupplevelse.

Tummarna upp!

Bio

Är på väg till Hollywood och Arclight nu för att se Avatar. Enligt recensioner och folk som har sett den ska den tydligen vara jättebra, ska bli kul att se! Dessutom blir det smaskigt med popcorn som får blir min second breakfast (inte bara hobbitarna som får ha en sådan). Gilla!

Ute lyser solen men det blåser som fasen. Hoppas det är varmt i alla fall. Precis utanför huset håller byggarbetarna på med att byta ut vattenrör i marken.. förhoppningsvis kommer mitt handfat som med jämna mellanrum får stopp börja fungera helt nu. Springer för tillfället till gästbadrummet varje gång jag behöver borsta tänderna eller tvätta ansiktet. Bra när jag ser film eftersom badrummet är precis bredvid TV:n men drygt eftersom jag behöver ta med alla produkter fram och tillbaka.

Aliens

Igår kväll låg jag och såg på Aliens (andra filmen). 3 timmar lång inklusive alla reklamstopp - det är nice värre. Filmen började dessutom 22.30 och slutade 01.30 så kan ni tänka er min frustration när klockan är tjugo över ett, jag har kämpat den sista timmen för att se till slutet, och bilden fryser. Strax efter kommer en skylt där det står "Next Movie..." och sedan blir skärmen svart. 10 minuter kvar innan filmen är slut! Jag såg det som ett tecken som sa Gå och lägg dig kvinna! och jag gick och la mig. Nästa gång.. då ska jag bara se de sista 10 minuterna.

Kusligt

Jag är ensam i huset. Det är mörkt ute och det låter som att det blåser upp till regn. Sitter nu och försöker koncentrera mig på vad som står i min databok men det är svårt när öronen är på helspänn. Hela tiden hör jag konstiga ljud utanför altandörrarna och lite nu och då låter det som att det är någon där. Det här vädret är på ett sätt väldigt mysigt - perfekt filmväder - men jag är lättskrämd med en alldeles för vild fantasti om vad som lurar i mörket. Har i alla fall låst extralåset på dörren bakom mig, men vad hjälper det om det redan skulle vara någon inne i huset?

Har lagt mobil precis bredvid mig och jag måste säga att det är lugnande att sitta med datorn i knät.

Vindspelaren utanför ytterdörren spelar för fullt i vinden. Jag ska ge boken en andra chans och sen blir det att fly in i filmvärlden.

Nu prasslar det utanför dörren igen!

Mästerkocken Andrea

Jag tror jag är extremt seg (jag kan höra hur alla mina vänner och familjemedlemmar precis instämde i kör). När jag provar kläder så kan jag lätt spendera över en timme i en och samma butik genom att bara titta på kläderna, plocka och sedan prova. Och lika är det när jag lagar mat. Jag hade ett 15 minuters recept till kvällens middag men det tog mig ca 1 timme från det att jag började till det att jag kunde sätta mig och äta den. Och det var inte för att kycklingen behövde ytterligare 5 minuter på spisen utan det tar bara en sån tid för mig. Först skulle tomat, lök och morot hackas vilket betyder att de först måste sköljas, sedan skalas (morot och lök) och sedan hackas - där åkte en massa tid. Sen skulle kycklingen tärnas och eftersom den är rå betyder det att jag  springer och tvättar händera i "happy birthday" takt - där gick ännu mer tid. Sen, när allt är färdighackat, börjar jag steka lök och kyckling för att sedan hälla i sötsur sås tillsammans med de hackade grönsakerna och låta det hela koka tills kycklingen är färdig. Medan maten stod och puttra diskade jag upp det mesta och det dröjde inte länge förren kycklingen var färdig. Och då hade det gått en timme.

Jag tror jag vet hur det ligger till - jag rör mig omedvetet i slow motion. Samma är det när jag går i affärer. Så är du någonsin inne på H&M och ser en människa som tycks ha ett stort hinder framför sig så kan ni veta att det är bara lilla jag som är ute och går.

Hur som haver blev maten god och magen och humöret tackar och bugar! Bra jobbat Andrea - du är en äkta mästerkock.

hur lång tid tror ni det här tog mig? jag undrar..


men resultatet blev bra. Slutet gott - allting gott!


So that was christmas

Så har vi städat undan julen i huset. 1 2 3 och granen var isärplockad i lika många delar (plats, inte riktig), julgranskulorna är tillbakastoppade i sina lådor och allt glitter och girlanger som var utplacerade på jämna och udda ställen är nu nerstoppade i en stor påse märkt med CHRISTMAS DECORATIONS - THIS SIDE UP.

  

Det bästa med julplundring måste ändå vara när man plockar ner polkagrisarna som dekorerat trädet och som nu måste ätas upp. Jag har anmält mig som frivillig för att skona de andra..



charmig bild. jag vet.

IKEAs köttbullar

Jag bestämde mig för att ge köttbullarna en andra chans, och vet ni vad? De smakade mycket bättre den här gången. Almost like home..



Vill egentligen gå ut på en promenad nu men orkar inte. Har absolut ingen energi idag att ta tag i något. Inte ens tvätta mina nya jeans. Dessutom ska julgranen plockas ner idag och julen ställas i skrubben - orka. Min morbror gick precis fram till taklampan i vardagsrummet och började plocka ner allt de fina som vi hängde upp för en månad sedan. Det är som att han läste mina tankar. Men seriöst - orka. Jag ska ta och hjälpa honom, snart.

Dagens planer

Idag ser planerna ut att åka till Glendale och plocka upp en reparerad kamera och sen blir det IKEA-lunch. Vad vore en dag på IKEA utan svenska köttbullar? Fast vid närmare eftertanke så smakade köttbullarna som bedragare sist - amerikanska köttbullar i svenskt fodral. Jag får ta mig en riktigt stor funderare över vad jag ska ta - This is important stuff.

Livets vägar

Idag är en riktig filmdag. Himmlen är grå och det ser kallt ut.. Och trots att jag gick upp för en timme sedan och har nu käkat frukost efter att ha sovit ut imorse är jag helt yr i pumpan. Känner mig slut, det var tydligen en jobbig dag igår haha! Men faktum är att oavsett hur fånigt det kan låta så är det jobbigt att shoppa. För det första så går man en jäkla massa fram och tillbaka till butiker, runt runt i butikerna och sedan fram och tillbaka i provhyttarna. Och när man testar kläder så betyder det av med byxorna, på med nya, av med de nya och på med de gammla. Tröja av - tröja på. Knäböj, armlyft och en massa andra gymtermer. Efter 7 timmar på stan har man genomgått ett intensivpass (åtminstonde ett medel) på friskis och vaknar sedan upp Dagen Efter.

Apropå film ska min morbror och jag gå på bio imorgon. Det är  Avatar som ska ses i 3D på den största bioskärmen i Hollywood. Endast det största och värsta är bra nog åt oss.. Det är komiskt hur livet fungerar. Inget dåligt som inte för något bra med sig. Jag skulle egentligen träffa Ida imorgon men universum är emot oss och vi blev återigen tvugna att skjuta fram träffen - igen. MEN (there's always a(n) but), hade vi inte ställt in imorgon skulle jag och morbror min inte kunnat se filmen då och vi hade troligtvis inte sett den förrän.. blue ray?

Nu börjar solen titta fram. Det kanske blir en skön dag trots allt?

Oskyldig

Det är inte alltid som det brukar vara. Med andra ord: Det är inte alltid tvättmaskinen eller torktummlaren som äter upp din ena strumpa och lämnar dess make/maka kvar ensamast i världen. Idag tog jag tjuven på bar gärning - det var lakanen som gjorde det! Efter att ha tummlat mina strumpor med lakan så finner jag bara en när jag plockat ut tvätten. Jag kollar i maskinen och jag tycker mig ha kollat i lakanen. Spårlöst borta. Hm, vad tusan? Så börjar vi att vika lakanen. Är det här din strumpa? Jovisst. Gömd i ett litet lakvrå har den bortrövats för att sedan återhittas efter att maskinerna fått tagit skulden återigen.

Innocent until proven guilty, right?


Smaskigt

Jag måste bara visa min lunch idag: grekisk wrap på Jampa Juice. Jag tror aldrig att jag har sett rosa tortillabröd förut men damn it was good! Man ska inte dömma wrapen efter färgen (som för övrigt var rödbetstortilla - därav färgen).



Det blev en fika på Starbucks också för att tanka energi, Chai Latte med en Very Berry Coffe Cake till. Och very berry var det - blueberry, rasberry och ngnmerberry - smakade som blåbärskaka med stråk av hallon och något och var himmelriket efter en lång dag av vandrande. Däremot måste jag säga att jag tappat smaken för Chai Latte.. På något sätt smakar det inte lika gott längre. Kanske kan de inte göra sånna här? Ah, det är i alla fall alltid lika kul att se på vilket sätt de skriver ens namn på muggen. I Hollywood blev Tove Ida Andrea Tobey Eba Arnold. Idag var det blandat stora och små bokstäver. Gillar!




YES

Vet ni vad jag tycker är underbart? Shopping.
Vet ni vad som gör shoppingen så mycket bättre? När den är på rea.
Och har jag shoppat idag? Hell yeah!

Eller, nej nej menar jag ju.
Jag har inte köpt en t-shirt på Zara (där jag för övrigt kunde ha handlat halva butiken och har nu en klänning och ett linne in my mind. Nästa gång?)
Jag har inte prickat in sista rea-dagen på Victorias Secret där jag inte handlade bland annat ett par undebara sovshorts.
Och - jag har inte hittat och köpt två par jeans!

No no. Inte jag - inte Andrea. Andrea är den som testar 29 plagg på två dagar och ratar alla. Andrea är den som aldrig verkar hitta kläder nuförtiden och Andrea är den som inte hittar ett enda par jeans som sitter bra. Så alla kassar som nu vilar på golvet är inte mina. Jag har inte haft världens bästa shoppingdag på 7 timmar.

Vem försöker jag skoja - they're all mine! Lovely and mine. Och det enda som kan slå själva inköpen är den totala summan för dem: 800kr (give or take några kronor).

fler testade plagg. grå tröja Express, blå tröja GAP, svart klänning Zara (<3), coolaste t-shirten Mango
    

feels like it was a good day for shopping.


boxershorts Victoria Secret, t-shirt Zara, jeans tv Mango, jeans th American Eagle


Bilder Downtown San Diego

The streets of San Diego. It's so American..








Bilder Coronado Island

Några bilder från stranden. Har betydligt fler på datorn och hade kunnat lägga upp alla... men det ska inte vara för mycket av det goda (okej, ni hade inte orkat se alla och inlägget hade blivit på tok för långt haha!)



a room with a view. hotel vid stranden.


han/hon i rosa bikinisomethingpants.






01.11.10 - 11 januari 2010


 

Morgon råder, tyst det är i huset

Idag när jag vaknade var det helt tyst i huset. Det är aldrig tyst när jag vaknar, mestadels för att jag alltid vaknar sist så det är full rulle när jag går upp men inte idag. Jag var helt själv uppe.. det kändes konstigt. Jag plockade ut tvätten ur torkutmmlaren - ingen vakna, jag la in ny tvätt i tummlarn och körde igång - ingen gick upp. Jag satte igång vattenkokaren - nada. Inte förren jag var nyduschad och precis satte mig ner för att äta frukost kunde jag höra en dörr som öppnades och sakta men säkert började ljuden komma tillbaka till huset. Nu står TV:n på, i köket kokar ägg och mobiler börjar darra.

God morgon.

Vaken

Klockan är 12.53 AM och jag borde definitivt ha gått och lagt mig nu. Faktum är att jag borde ha gått och lagt mig för en hel timme sedan. Eller två.

Imorgon åker jag nog med min morbror till Santa Monica och tar en shoppingtur medan han jobbar. Banne mig jag ska hitta jeans! Dessutom har jag sett att ett par gator upp finns det en väskaffär med stor rea. Undrar hur länge den står sig? Och bredvid Pattys Pizza hade Blockbuster total utförsäljning.. Inte för jag vet om min dator kommer kunna läsa de amerikanska DVD:rna men hittar jag en bra film till en billig peng så gör det mig inget. Jag har en hel månad till att se dem här och sen får jag se det som en present till min morbror. "Tack så mycket för allt! Här får du DVD:n jag köpte och kollat på 50ggr..." *glad smiley*.

Klockan slog precis om till 12.58 AM. Natti Natti Andrea. Ska du någonstans? Ja, alltså jag hade tänkt gå och lägga mig.. Ehm, alltså jaha. Vadå hade inte du det? Nej alltså jag trivs ganska bra uppe..

12.59 AM

PS.

Jag tycker det är jättekul att trycka på fel knappar så att hela inlägg försvinner. Och jag tycker även att det är kul när min dator börjar krångla som till exempel börja lägga in mina bilder i en helt ologisk ordning fast det funkade igår.

Sanningen om pannkakor

Så här är det: Den första pannkakan SKA bli misslyckad - annars kan inte de andra bli bra. Och är det så att den första blir så pass dålig att man måste göra en nya första pannkaka, ja då måste ju den också bli messad.

Kommer..

Bilder från San Diego kommer. Men inte kväll - nu är klockan för mycket.


I left my heart in San Diego

Efter en smaskig måltid på McDonalds (kan det bli mer amerikanskt än så?) tog vi bilen och åkte vidare in mot själva San Diego. Första hållplatsen blev Coronado Island - hem åt Navy SEALs (en del av the United States Navys Special Operations Forces (enligt wikipedia)) och även en väldigt vacker ö. Det finns bara en väg ut från Coronado Island och den är längst en hög bro med utsikt över havet, downtown San Diego och Mexico. Själva Islanden är välskött, grönskande och har stora dyra hus överallt som jag antar har havsutsikt bland de flesta. Sen åker man på ett par minuter genom "centrum" och hamnar vid Coronado Beach - där fann jag mitt hjärta och lämnade kvar det i sanden. Jag gillar normalt sett stränder men med måtta, inte ofta jag faller för en - det gjorde jag nu. Jag vet egentligen inte vad det är som gör Coronado och dess strand så speciell eller varför den upphöjs till skyarna i min värld - men känslor har ingen logik och jag älskade det. Jag har 79 biler från idag - 64 från stranden. Jag måste säga att jag blir mäkta imponerad över vad min lilla digitalkamera kan åstadkomma då de flesta bilderna blir bra, ibland är det fotografen som inte hänger med helt enkelt och tur då att jag alltid tar tonvis med bilder eftersom en suddig bild inte gör särskilt mycket när jag har 10 lika dana som blev bra.

Länge vandrade vi på stranden och söp in havsluften. När badade du senast den 11 januari i havet? Och då menar jag utan att sedan kuta för livet in i bastun.. Här är det vardagsmat. Synd att jag inte tog med mig bikinin dit men det var något kyligt för mig anyway. På stranden fick jag mig även en funderare:

Är det där en kille i rosa typ-string?
Jag kommer närmare.
Nej, det var visste en topless kvinna i kort hår. Dåså.
Eller vänta.. nej men. Är det en kille?
Personen reser sig och går mot havet.
Nej det ÄR en kille! I en kvinnas rosa typ-stringbikinibyxor!

I dont know.. är det jag som bara är alldeles för svensk?

Efter att ha tagit X antal bilder på vågorna som slår in mot stranden (av någon anledning fascinerar det mig mycket, mäktigt) och jag lämnat en hälsning i stranden åkte vi ut från Coronado, över bron och in mot Downtown. Eftersom klockan vid det här laget började bli mycket körde vi bara igenom längs några gator och jag satt klistrad mot fönstret och insöp staden. Downtown är buisness center och är i stort sett bara fylld med arbetsplatser och resturanger men jag föll pladask för staden. Det är något med de höga höga officebyggnaderna i glas, de breda amerikanska gatorna och - även här - mycket grönska som kändes härligt. Dessutom har de spårvagnar - stort plus!

Vi lämnade San Diego och åkte den två och en halv timmar långa resan hem nöjda med dagen. 51 mil avklarade idag - det ni!

Du kan ta flickan ur Sverige men aldrig Sverige ur hennes väg

Efter två och en halv timmes bilfärd längs freewayen når vi San Diego. Första stoppet är vid det svenska hounor consulate of Sweden för att hämta upp ett pass. När någon säger konsulat - vad tänker ni på då? Själv tänker jag mig en ganska stor byggnad, tjusig, välskött och en representant för sitt land. Tänk er dessutom när det är ett hounor consulate.. Så kan ni tänka er förvåningen när kvinnorösten i GPS:en säger You have now reached you destination och vi ser inget av liknande kaliber. På höger sida står ett shabbigt tegelhus med konsulatets adress skrivet på sidan. Vi åker in och parkerar i garaget innan vi letar reda på entrén (som är en stor dörr på insidan av garaget - lika shabbig som huset) och tar hissen upp till 306 Swedish consulate. Jag tittar upp på lysrören i hissen - gallret för lamporna är trasigt och hänger ner i ena hörnet. Jag börjar skratta - snacka om att göra ett bra första intryck. Hissdörrarna öppnas och vi går längs en korridor för att hitta dörr 306 som leder oss in till ett litet rum där en blond svenska tar emot oss. Rummet ser typiskt svenskt byråkratiaktigt ut med hyllor i björk från IKEA och fyllda med reklambroshyrer som ler mot en. Bakom hennes skrivbord kan jag se in i ytterligare ett rum - kanske finns det till och med två eller tre rum som är dolda för mig - alla precis lika byråkratisvenska. Passet mottags och vi lämnar byggnaden. So this is a Swedish hounor consulate?! Ska jag skratta eller gråta? Jag bestämmer mig för att skratta. Ojj ojj ojj.

Från dröm till verklighet

Alldeles strax ska vi ta och åka till San Diego som ligger ungefär två timmar söder om här med bilen. När jag var liten ställde jag mig framför den stora världskartan i skolan som satt i geografirummet och stängde mina ögon. "Där jag pekar ska jag åka till någon gång" sa jag och satte fingret på kartan. När jag öppnade ögonen igen hade jag satt fingret på San Diego. Därför ska det bli extra kul att åka dit, är det ett tecken tro?

Smartskaft

Tallrikar, bestick och glas står framdukade på bordet. Mina nystekta fläskotletter ställs ner försiktigt på ett underlägg och bredvid ställs tallriken med ris. Något som också står bredvid detta är prick sauce - en chilisås som min morbrors fru gör av chilifrukter, vitlök, socker, fish sauce, lime och som är obeskrivligt god och nuförtiden ett måste till alla kötträtter (fågel, fisk och allting mittemellan). En burk med sås.. den sista burken med sås. Hon åkte nämligen till Thailand igår med min kusin för en månad och gjorde denna sås till oss så vi stackare kan överleva framtida middagar. Nu får vi vara försiktiga med den här, tänker jag för mig själv. Ta hand om den varsamt och inte slösa eftersom ingen av oss egentligen vet hur man gör ny. Sagt och tänkt sträcker jag mig fram och tar en fläskotlett med gaffeln. På vägen tillbaka till min tallrik tappar jag greppet om kotletten och den smäller till skålen som välter och ut på bordet rinner såsen.. Den fina såsen. Vår goda sås. Gone. Det är otroligt hur mycket som kan förändras på bara ett par sekunder. Nyss hade vi en halv burk fylld med underbar chilisås - nu är burken nästan tom.

Det, mina vänner, är att göra en Andrea. Passa er för det.


På promenad i Sunny California

Söndag betyder fotbollsmatcher nere vid parken. Människor överallt, röster, skratt, folk i t-shirt. Själv är jag på en eftermiddagspromenad och går igenom allt detta. Det känns som en varm svensk sommardag och jag får helt plötsligt ett infall av att vilja gå på picknick och äta jordgubbar och melon. Kanske dricka en Ramlösa med smak. Jag tittar mig omkring på människorna, lyssnar på språket och stirrar upp i himmlen. Men det här är inte Sverige och det är inte sommar. Men det går lika bra för det..


Städdag

Håller på att städa och göra fint här hemma och tittar samtidigt på Shrek (för 70e gången). Upptäckte att filmen ger det där sköna bakgrundsljudet som får mig att hålla igång samtidigt som det är en jäkla bra film med repliker som är värda att buga för. Att jag dessutom kan filmen gör det hela bättre eftersom då behöver jag inte se den för att veta vad som händer. Passade även på att laga mig en riktig lunch som jag precis avnjutit med räkor och sallad och diverse saker. Plötsligt händer det, som triss säger.

Nu ska jag sammla ihop lite krafter och fortsätta med städningen. Ingen rast och ingen vila, ropar saker och hon får ila..

 

lunch
 

Havsdjur till frukost

Sitter och äter resterna från gårdagens squid till frukost. Måste säga att även om det smakar gott så ser det läskigt ut. Så för att distrahera mig från synen av min frukost lägger jag istället all min fokus på bloggen och slänger endast en hastig blick över gaffeln för att bekräfta att det är något på den när den lyfts till munnen. Alla sätt är bra utom de dåliga.

Inte så tidigt

Min lugna morgon börjar med en snab dator som sedan tar tvärstopp och blir till den segaste utan Internet. En omstart och den fungerar nu fint. Tekniken går frammåt.

Vaknade upp tidigt i morse och kände mig för första gången sedan jag blev sjuk utvilad. Det är så härligt att  känna att man haft en riktigt god nattsömn och sammlat på sig massa energi och sedan vakna upp klockan 8 på morgonen. Satte på datorn och började kolla mailen. Då ser jag det. Längst ner i skärmens högra hörn visas klockan med vita bokstäver. Klockan är 10.00. Antingen tog det mig 2 timmar att förflytta mig tvärs över sängen eller...

Så mycket för min tidiga utvilade morgon.

Älska tekniken

Jag skriver ett inlägg - förhandsgranskar - stänger förhandsgranskningen och datorn stänger alla mina Internetfönster. Inlägget finns inte längre kvar.

Teknikens under - love it.


Svenskar

Haha, det är kul när man befinner sig på en flygplats med tusentals människor av olika nationaliteter och kan spotta de svenska direkt. Långa, blonda och klädda för stureplan - jepp, du är svensk.

Vad har 8 armar och smattrar i pannan?

Sitter och äter bläckfisk och läser bloggar. Smakar riktigt gott faktiskt (maten, inte bloggarna) - vidgar mina smakvyer haha.

Movies

Jag har sett 3 nya filmer som är riktigt bra:

Paranormal Activity (nämnd i tidigare blogginlägg): Spökfilm, mkt creepy.
It's Complicated: Romantisk komedi (?) med Meryl Streep, Alec Baldwin och Steve Martin. Ni ska nu veta att jag gillar inte romantiska komedier eftersom jag tycker att de alla lika gärna skulle kunna vara en och samma film. MEN... går det att inte gilla någon av Meryl Streeps filmer? Storyn är bra, humorn hög och kärlekstjaffset på lagom förustsägbarhetsnivå (det faktum att jag ens tar upp en kärlekskomedi borde säga allt).
Brothers: Tobey Maguire i en annorlunda filmroll som soldat, Natalie Portman som hans fru och Jake Gyllenhaal som hans bror. En riktigt bra film!

Rekomenderar dessa tre starkt. Nu vill jag se Nine, Daybreakers och en massa fler.

Såg även Wanted idag (Angelina Jolie). Ren action rakt igenom. Skön "avslappnings"film. Inte det minsta sci-fi.. hrm.

En annan dag

Jag vill ha en ny header till min blogg men orkar bara inte komma mig för att göra en. En annan dag. Snart. I framtiden.


Mors lilla lathund sa Ingen kan så bra som jag! Men tycker du som jag tycker du som jag så gör jag det en annan dag.

Mors lilla lathund sa Ingen kan så bra som jag!

Fan vad duktig jag har varit idag! Jag har plockat ut ren disk ur maskin och plockat in smutsig, diskat, torkat av bord och köksbänkar, lagt in den vikta tvätten (vek för ett par dagar sen) i garderoben, lagt den smutsiga tvätten i tvättkorgen, bäddat sängen, uppdaterat bloggen och inte ätit av cheescaken som bara var ren frossa. Och klockan är bara 14.15!

Nu ska jag leta reda på batterier till min nya klocka, svara på mail och sen äta ett mellanmål.  Av någon anledning känns det som jag nått toppen av produktivitet idag men nu förtjänar jag nästan en film och lite lathet? *hrm*


Svengelska

Jag vet att jag blandar svenska och engelska när jag skriver men faktum är att jag pratar lika dant - och det gjorde jag även i Sverige. Jag är en tönt. Jag vet. It's my burden to bear.

Så här byter man glödlampor i USA

Det är lika bra att lägga korten på borden och berätta hur det är: Jag är übernyfiken. När polisen stoppar en bil eller står vid ett hus saktar jag in för att på ett så diskret sätt som möjligt ändå kunna få se så mycket som möjligt  och förhoppningsvis lyckas lista ut vad som händer (fasen vad coolt det skulle vara om man fick se polisen arrestera någon!). Så när en stor gul bil kommer och hissar upp en man i en korg är det bara naturligt att jag står totalt odiskret med näsan upptryckt mot sovrumsfönstret och tar kort.



Det visade sig handla om ett lampbyte på gatulyktan. GLAD är var jag blir över det! Jag har nämligen funderat länge över vad det är för mening med att gatulampan tänds, släcks, för att sedan tändas igen och så håller den på hela natten. Något irriterande när det innebär att det börjar blinka i mitt rum när jag försöker sova. Ser nu fram mot en jämn ljussömn.

Taking the leap

Vissa saker i livet är bara som de är. Jag är en Plopptjej och inte Center, jag dricker Coca Cola Zero och jag föredrar att borsta tänderna med Pepsodent. Men sen finns det vissa saker i livet som ställer till det för en, som till exempel att det inte finns pepsodent i USA - däremot är deras tandkrämshyllor fyllda med två olika märken: Colgate och Crest. För att göra the transaction lättare för mig började jag med colgate men nu har jag vågat ta steget ut mot att bli helamerikaniserad: Crest!


Tekniska elände

Min dator har blivit så jäkla seg och jag vettetusan varför?! Kan inte komma på att jag har gjort något annorlunda med den än att... använda den lite oftare?

En dator som inte tål att användas. Wow, det är teknikens elände det!

Ful, fulare, fulast

Jag gillar inte klockor. Jag tycker att majoriteten av klockor är fula och då pratar jag framförallt om väggklockor. Jag vet egentligen inte vad det är men jag tycker att de flesta klockorna är så opersonliga. Färglösa och tråkiga med fula siffror som inte säger någonting och en lika tråkiga visare som hackar "tick tack tick tack". Det här har nästan utvecklats till ett problem för mig eftersom jag dels aldrig hittar en armbandsklocka som jag tycker om, och lika så med väggklockor - och båda är något jag behöver eller med stor sannolikhet kommer att behöva i framtiden. Men idag hände det något fantastiskt; jag blev kär. Det började helt oskyldigt med att jag gick in i en design affär som lockade med stor rea på alla sina prylar och jag fick snabbt upp ett intresse för deras saker. Hm, jag kanske borde kolla på klockor här tänkte jag för mig själv då allting var annorlunda, personligt och i varma färger. Det sitter några stora väggklockor på väggen som faktiskt inte ger mig avsmak men de är allt för stora för att ta med sig hem (och allt för dyra..). Men sen helt plötsligt så får jag syn på något - det är en bordsklocka som ser ut att ha börjat rosta som fångar mitt intresse. Den är liten och nätt, personlig och kan dessutom hängas upp på väggen och som grädde på toppen kostar den endast 19 dollar och har 40% rabatt på sig. Jag är kär men står och väger klockan i handen. Behöver jag verkligen en klocka? Är det klokt att impulsshoppa? - jag behöver ju faktiskt jeans.. Men sen slår en annan tanke mig: jag hittar aldrig klockor som jag gillar. Klockor är fula. Jag kollar ner på klockan i handen men den här är inte ful. Jag har hittat en klocka jag gillar. Vad mer finns det att tänka på?





Var även inne på Banana Republic och spanade in deras kläder. Jeans + två tröjor och konstaterade sedan framför spegeln att nää, inte den här gången heller. Screw kläder - Jag shoppar klockor!

Banan Republic

5mm, 7mm eller blyerts?

Det är ett tufft liv att vara student och nu pratar jag inte bara ekonomiskt och läxor. I'm talking about serious stuff like hitta rutiga papperblock och välja penna. För alla vet ju att när man pluggar och är allmänt stressad är det viktigt att ha ett block man gillar och en penna som känns bra. Det är A och O i skrivning för hand! Detta gjorde att jag fick stora problem när vi efter Santa Monica drog vidare till mallen och jag sprang in på Target för att få tag på min school supplies. För det första - Target kör diskriminiering mot rutiga pappersblock och jag skojar inte. På en hel sida av en gång med 4 rader av skrivböcker var 99% randiga och 0,5% rutiga (0,5% var även blanka men det behövde ju inte jag och var därför inte relevant). Det fanns 1 endaste hög, nej vänta det fanns faktiskt 2 högar, med rutiga anteckningsblock och då hade jag 3 färger att välja mellan: Svart, mörkblå och ful (ful är en färg). Så det blidde ett mörkblått mattehäfte för mig som jag är nöjd med (viktigt). Sen var det dags att välja penna. Hade först tänkt blyerts men insåg snabbt att blyerts innebär ständigt vässande och ojämna uddar och tanken eliminerades fort. Kvar var nu häftstiftspennorna och det finns det många av. 5mm, 7mm, handvänliga, färgglada, dyra och något mindre dyra. Medan människor kom, tog sina pennor och gick stod jag länge kvar och betraktade dem, övervägde och begrunnade mitt val nogrannt. Resultatet: jag fann att varken pennor eller anteckningsblock är särskilt billiga - trots lågpriskedja - och snålheten tog över så jag ditchade de handvänliga och gick på de billigare. 4st 5mm stiftpennor som nu ska hjälpa mig räkna ut hur matteboken får 1+1 att bli 2 när jag klart och tydligt ser att det blir 11. Känns bra! Jag är nu redo att börja studera... så fort min miniräknare anländer. Och matteboken såklart.


Pizza på Pattys

Idag var en kall(are) dag. Kul det här med hur allting är relativt - vi hade kallt idag vilket betydde att jag frös om jag inte hade jacka på mig, men sen hade ju jag bara ett linne och tunn tröja under den. I Sverige är det, vad, -26 grader och ni tycker det är kallt. Haha!

Men som sagt, det var kallt idag och vi satte oss i bilen och körde till Santa Monica där vi välkomnades av en grå dimma som täckte den annars så härliga havsutsikten. Och i Santa Monica var det ännu kallare - förstår inte hur de som gick i shorts / linnen kunde göra det med ett leende på läpparna. Kylan gjorde iaf att det som skulle ha blivit en shoppingtur längs 3rd street promenad blev en kort street promenad efter lunch på den mycket omtalade (i vår familj) Pattys där jag nu har fått smaka den ännu mer omtalade pizzan - Hawaii Fantasy. Och ja, visst lär man ha fantasi om man ska komma på att lägga mandarin på pizza (och skinkan var Canadian Bacon tydligen). Så hur smakar egentligen mandarin på pizza? Well, helt ärligt så är det lite weird. Men helt okej. Men weird. Kan dock vara så att det inte är så tokigt med lite C-vitamin tillsammans med kolhydraterna när man väl smält tanken. Och chocken lagt sig (jag trodde de skämta först när de berättade). Men egentigen - why not?

      

Äckliga små varelser

Jag vet inte vad det är och inte vill jag veta. Men på väggen i mitt rum satt den och levde. Drog sig fram och tillbaka och såg allmänt äcklig ut. Den är nu död (i alla fall nerspolad i toaletten). Iuck.


Storshopping

Wohoo - idag har jag slagit på stort och shoppat loss! Är nu en mattebok, formelbok och miniräknare rikare. Allt som behövs är nu ett räkneblock och blyertspenna och jag är klar för skolstart. Kan dessutom räkna mig som fattig student from nu. Känns bra.

Det är lite sorgligt nästan att det går bättre att shoppa loss bland skolprylar för mig än vad jag har att shoppa kläder. BEHÖVER jeans men hittar absolut inga som sitter tillräckligt bra för att jag ska vilja lägga ner massa pengar på dem. Lika med tröjor, t-shirts och linnen. Andrea + Kläder = Bad Match. Kläder är överskattat - låt oss alla vandra i pjamas dagarna istället!

Sådärja, nu är mina räkor färdiga! Ska se om jag kan hitta ngt gott att äta dem med..


På min promenad såg jag den här..

3 januari 2010. Me like!

Give me, give me, give me

Jag har någon sånhär knäpp. Efter det att jag ätit så blir jag alltid hungrig eller sugen på någonting igen efter ganska exakt en timme. Skojar inte, det går praktiskt taget att ställa klockan efter mitt sug och nu är det dags igen. Jag vill ha något. Something sweet.. Something yummie.. Somehing sweet.

Ska gå och se om vi inte har äpplen hemma eller något. Nyttigt i alla fall och jag har än så länge lyckats hålla mig ganska bra till mitt nya icke-frossande.

Vill ha yoghurt och mina Kellogs Special K. Men egentligen så är jag ju inte hungrig.. bara sugen. Öhrk!


Nej, egentligen är det en sån här jag vill ha. *Dräggel*

Isn't it lovely

Idag vaknade jag tidigt av solens strålar som trotsade persiennerna. Mysigt när jag satt uppe sent igår och tittade på Paranormal Activity med min morbrors fru. Spökfilm som jag rekommenderar till alla som vågar sig på att se sånna, haha! Efteråt var jag i alla fall sådär rädd som jag alltid blir (för livig fantasi, borde inte få se skräckfilmer) och medan jag plockade ur filmen ur DVD-spelaren så började min morbrors fru gå..

"Where are you going?"
- To the bedroom.
"You're leaving me ALONE?!"

Hon skrattade. Mina ögon var uppspärrade och när skivan låg i sitt fodral igen la jag den längst under bland DVD-filmerna... Man vill ju inte riska något liksom.

I alla fall, back to the present: Startade dagen men en morgonpromenad. Jag hade ju skrivit ett mycket viktigt brev igår och därför var det viktigt att jag postade det viktiga brevet och det kräver ju att man går till en postlåda som tidigare sagt. Så därför var det precis vad jag gjorde och manade mig själv att gå hela vägen till Post Office där jag la brevet i postlådan som var ända framme vid dörren och INTE redan vid gatan. För det är ju fusk. Dessutom går jag förbi en postlåda varje gång jag går vägen dit men då får jag ju ingen motion.. Fan vad duktigt. Se, ibland kan jag! Men att gå en morgonpromenad i det här vädret har jag ingenting emot. 3 januari 2010 ~ 09.30 och jag var klädd i linnebyxor, sneakers, linne och tröja. Tröjan åkte dock av efter 5 minuter eftrsom det var för varmt ute. För varmt (!!) Januari 3 (!!!). This is the real thing, ya'll.

Kom sedan hem till pannkakor som kom direkt från plattan och sedan bar det av till Hollywood. Köpte mig en tröja på DNA för 77 kr (11 dollar, tidigare det dubbla). Jäkla rude kassörska dock. Frågade oss inte om vi ville ha en påse, vek inte kläderna och gav mig tillbaka 10 dollar mindre än vad jag skulle ha. Pfft! Fixade till det men ändå. Sånt dissas - men min tröja hissas.

Tummen Upp

Wow, idag har jag haft en sån jäkla produktiv dag!

Idag har jag, helt på egen hand, skrivit ett helt brev OCH sett på två ½ avsnitt av NCIS marathon. Sen flunka ljudet ut och efter att ha konstaterat att det inte var mitt lock för öronen som åstakommit tystnaden så stängdes tv:n av och har stått så resten av dagen. Nu är klockan 20.06 och ljudet strejkar fortfarande (för alla som var mycket intresserade av det).

Jaa, ibland får man sånna här produktiva ryck. Tänk om jag var så här effektiv varje dag - då skulle jag vara klar med alla måsten efter bara en sisådär tre decennier. Tummen upp!

Middag idag stod jag för: spaghetti och kalkonssås. Låt er inte luras, det är som vanlig köttfärssås fast kon blidde utbytt mot en vädligt stor kyckling istället.

(Jippie! Nu funkar ljudet på tv:n igen. Nu kan vi alla andas ut. )

Imorgon ska jag tvinga mig själv ut. Jag har ett färdigskrivet brev nu som måste postas och för att posta så måste man lämna huset och glömma bort bilar och annat motordrivet. Jag ska gå, vandra, skutta och flanera till postlådan och sen posta det med stolt min. Hade tänkt gå en kortare promenad idag men översköljdes av sjukkänsla och insåg att jag var på tok för klen för att kunna lämna pjamasen och möta den varma januariluften. Otrivin hjälper dock alltid och är min stora vän.

Receptet heter Otrivin
En spray som gör näsan fri och fin
Recept fri (aaaah) medicin -
jag säger bara det: Otrivin

2010

Gott Nytt År! Tänka att det redan har blivit tvåsiffrigt, var tar tiden vägen?

Iförrgår kväll gick jag och la mig 9 eftersom jag var så jäkla trött. Vaknade upp igår med  förklaringen varför - ont i halsen och täppt näsa - jag var förkyld! Härligt slut på 2009 och bra början på 2010, haha! Men jag hade en bra kväll, mjukisbyxor, ostbågar och vatten för skålning. Film innan och count down på Times Square live på TV. It's gonna be a good year.

Idag tackar jag för en av de bästa saker: Otrivin. Vad skulle jag göra utan den? Har käkat förkylningstabletter sedan igår, amerikanska - tyrenol, men inget fungerar så bra som Otrivins nässprey. You just gotta love it! Och som ett f.y.i - Jag befinner mig just nu i landet som inte har Paracetamol. What?

RSS 2.0