Livet har sina ironiska stunder

Det tog mig 3 timmar igår att se 45 minuter av True Blood på bussen. Efter det gav jag upp.

Idag skulle jag se slutet, det visade sig vara 5 minuter kvar.

That's ironic.


Det är inte alltid så lätt

I en telefonkonversation med My

My: Min kamera kan simma i HD-kvalité.
Jag: Simma?
My: Jaa.
Jag (skeptiskt): Ja själv brukar jag simma i vatten. Men men..

(tyst i luren)

My: Jag sa filma!

Ena änden har ju alltid en annan

En irriterande sak över att åka buss: Internet som inte klarar av SVT play. Att se True Blood tar dubbelt så lång tid eftersom jag måste starta om det var 5 minut. Och då är det under de bra sträckorna. Mah!

Three is the magic number

Nu sitter jag på bussen på väg hem igen. Inget problem med outskrivna biljetter eller kvitton här inte. Tacka vet jag bussar.

Det finns 3 saker jag i synnerhet föredrar med att åka Swebus istället för tåg:

1. Skönare säten
2. Inget krånglig biljettsystem
3. Gratis Internet

Det här kommer bli sköna tre timmar och en kvart.


Försöka går ju

Jag packar ner den tunna jackan och sätter på mig den varma. I väskan finns det plats för antingen solglasögonen eller kameran men med tanke på vädret ute så kändes det mer sannolikt att jag hittar något jag vill ta bild på (läs: kändis) än att jag behöver glasögonen. Jag lägger ner kameran.

Det var bra planerat av mig. I ungefär 5 minuter. Väl inne på t-centralen har solen kommit fram och lyser för tunna jackor och solglasögon. Kändisarna skyr ljuset.

Jag gjorde ett försök i alla fall. Det är inte mitt fel när vädret går emot mig.

Min första seger

Jag fick en man att titta bort igår. Ni vet hur det är när man befinner sig i en folksamling. Det finns alltid någon person som blicken fastnar på och så fort den tittar upp fladdrar man med blicken åt sidan väldigt "casual" som säger att nej jag stirrar inte alls på dig, det är fläcken bredvid ditt huvud som är intressant. Och ibland så möter man själv blicken när man tar någon på bar gärning som stirrar på en. Men ibland finns det den där som ohämmat stirrar på en och det blir man själv som viker undan med blicken. "Jag brukar alltid stirra den i ögonen tills de viker" hör jag folk säga och jag brukar tänka att det vill jag också testa men aldrig vågat.

Igår upptäckte jag en farbror som hade sin stirrblick på mig och som vanligt fladdrade jag undan min blick från hans. Men när han inte gjorde likadant blev jag helt plötsligt irriterad och tittade tillbaka, höll blicken nån sekund osäker på hur länge jag skulle våga göra det.

Då fladdrade han.


Mina damer, herrar och alla mittimellan; Låt mig presentera förstagångssegraren i en ögonduell -
Andrea!

It's too late, I've got Windows 7

Detta inlägg behöver ingen ytterligare text. Bilderna är nog så härliga!

Så här kan det se ut när man installerar W7:







Tadaaaaaa!


Jag har bara en sak att säga dig...

..och det är Hasta la Vista!

Bye Bye Vista, Vista Good Bye


För er allmänutbildnings skull

Så här kan en fryst ost se ut efter att ha tinat i diskstället.

Bara så ni vet.


Fairly Nuts

Träffade Anna Maja och Madde i tisdag. Medan solen stod framme och solglasen kunde användas köpte vi glass på Ben&Jerry's i Gamla Stan.

Mitt val (enligt Anna Maja) var tydligen precis som mig: Fairly Nuts.

Glassen var jättego'... så jag antar att det var det hon menade.


Därför äter jag pizzan från igår

Jag vet att för ett par dagar sedan var det där Chicken Teriyaki..

Men idag ser det inte ens i närheten av gott ut. Eller ätbart för den delen.


Inget vanligt inlägg

Den här bilden är mycket speciell. Den är även väldigt gammal, närmare bestämt från 7-8 år sen.

Den oranga t-shirten är ingen vanlig t-shirt. Det är det första plagget jag skaffade i vuxenstorlek; XS inne på H&M. T-shirten införskaffades dessutom till min första dansuppvisning på dåvarande Swing Models.

Den rosa klockan på min handled är heller ingen vanlig klocka. Den fick jag i fördelsedagspresent när jag fyllde 9 av mina föräldrar och det var den födelsedagen jag kände att jag var så pass vuxen att jag till och med kunde ta mig en bulle ut frysen utan att första be om lov. Den där klockan kom att följa med mig i många år efter. Jag har fortfarande kvar den och det rosa kardborrbandet är i sitt orginal. Däremot använder jag den inte längre (slutade när jag efter X antal sommrar haft ett brett, vitt sträck längs armleden där klockan satt.

Håret lät jag växa ett par år till. Jag klippte av det när jag var 12. Sen dess har det bara blivit kortare, lite längre, mycket kortare och nu längre igen.


Those were the days. Everybody dance now!

Delad på mitten kanske?

Jag glömde kolla när jag gick ner och satte på torkskåpet! Ah tusan, sätter klockan på 20 minuter så kan vi ju alltid lossas att det redan gått 40? För övrigt är det okristligt att ha tvättid 07 på morgonen. Jag borde sova då.


Jag är nervöööös och borde därför göra mig i ordning nu så allt är fixat. Istället sätter jag på datorn och har en kommentar-fajt med facebook som vägrar låta min skrivna kommentarer stå kvar. What the?!

Borde packa väskan i alla fall så den är klar. I går var jag halvvägs ut genom ytterdörren när jag kom på att mobil låg kvar i sovrummet. Smart.

Ett sidospår, hur fungerar det egentligen när man är halvvägs ut genom dörren? Ett ben på vardera sida om tröskeln? Huvud och överkroppen? Bena och underkroppen? En arm och ett ben? Eller är det kanske så att sinnesmässigt står man ute i trappuppgången medan kroppen fastnat på dörrmattan?

Ja, tänka sig den som vet det.


Hittade en gammal bild på mig. Blond och på Grönan.


Jag försökte..

Jag försökte ta en bild på mitt nya linne som jag köpte på Gina Tricot idag. Så här bra gick det:







Ni får helt enkelt lita på mig. Det var snyggt.


Måndagskväll

Pizza, cider och Svenska Hollywoodfruar. Det är så en riktig måndagskväll ska vara.


Imorgon min tvättmorgon

Jag har bokat tvättid imorgon bitti slog det mig - närmare bestämt 07.00

Men, varför bokar hon en sådan dum tid? tänker ni säkert nu. Klockan 07 borde man sova, inte tvätta. Svaret är enkelt: är man inte ute i tid får man lida pin. Därför gillar vi egna tvättmaskiner. Sådana man kan köra när man själv vill och inte när alla andra inte vill.

Tänkte byta till onsdag, det kändes bättre, men då hade någon snott den tiden. Jäkla lömska grannar.


Agent J - med rätt att förfölja

Gissa vem som sett en kändis idag? Och då menar jag en som är riktigt känd! Jag ger er en hint: Moi. Yo. Me. I. Jag. 

Ingen mindre än självaste Jonas Gardell kom på cykel och svepte förbi mig på väg mot Medborgarplatsen. Ibland känner jag mig verkligen som en riktig lantis, det här var ett sådant tillfälle: En Kändis!! Så vad gör jag? SJÄLVKLART börjar jag förfölja honom. Daah.

Tyvärr säger enkel matematik att om Jonas sitter på en cykel och trampar på medan Andrea går med bestämda steg efter hinner Jonas efter X antal meter cykla utom synhåll för henne. Too bad.


I'll walk a mile in my shoes

Jädrar vad jag går mycket när jag är i Stockholm! Alltid. Från och med den dagen jag är bosatt här kommer jag aldrig behöva gå på friskis igen. Min motion och (åtminstone ben-)styrka kommer ligga på topp. Ta t-banan mellan Slussen och Sergel? Never. Från Drottninggatan till Östermalm, tillbaka till Drottninggatan och sen till Odenplan - I'll walk. Ursäkta, vet du hur bussarna fungerar? Nej, men mina skor fungerar väldans bra, tack så mycket.

Dagen gick precis som backarna jag går fram och tillbaka över - alltså upp och ned. Men mest uppåt. Och sen bara uppåt. Det är dessutom bra att man har vänner man kan avreagera sig med när det behövs. Tack för det.

I slutet kände jag i alla fall att jag förtjänade en belöning bara för att jag varit så grymt jäkla bra! En brownie på 7Eleven och sedan letade jag reda på en parkbänk med utsikt över Birka Paradise och Gröna Lund. Med andra ord en riktigt fin Stockholmsvy.



Sen tog jag en bild på min sko. Bara för att.


Vitsippor ute i backarna stå

Heja våren! Det är otroligt vad skönt det har varit idag. Så pass skönt att jag till och med behövde ta av mig jackan för jag började svettas för mycket. Nu är det vår på riktigt.

"Vitsippor ute i backarna stå,
niger och säger att nu är det vår,
Andrea hon fotar små sipporna glatt,
rusar sen hem under rop och skratt"



Sen tog kameran över och började fota av sig själv. Eller nåt.


Så stod det inte i skolböckerna

Oj Oj Oj vad trött jag är just nu. Enligt mina grundskole- och gymnasielärare ska man få mer energi efter att ha "tankat" kroppen med mat. Som att fylla på en bil med bensin..

Det måste ha blivit diesel i min 97 oktantank (heter det ens så?) för jag fick då motsatt reaktion. Jag blev ännu tröttare för tusan! Nu har det blivit fel i biologin.


Hej och hå

Jag såg Eva Rösa idag! Eller jag såg eventuellt Eva Röse. Jag borde egentligen skriva såhär: Jag såg en kvinna väldigt lik Eva Röse idag när jag gick vilse bland Stockholms gator! Men eftersom hon hade solglasögon på och jag är uppfostrad med att inte stirra på främmande folk så kunde jag inte avgöra det innan hon försvunnit in bakom en dörr till bostadslägenheter. Men jag fick en ledtråd (förutom adressen): Hon drog en barnvagn med ett litet knyte i.

Efter googlande vet jag att Eva Röse har två barn. Däremot hittar jag inte när den yngsta är född vilket betyder att hennes två-barn fakta inte hjälper mig särskilt mycket. Eller alls för den delen. Så frustrerande.


Nej nu borde jag sluta upp med datorn och fixa mig middag. Jag är hungrig.

Gårdagens rester eller köttbullar och makaroner?


Söndag

Jag lämnade av My idag vid bussen tidigt idag - 10.50 gick den och ja, allt är relativt. Efter det bestämde jag mig för att våga mig ut själv bland tunnelbanor och Stockholmare och leta reda på ett par adresser. Den första låg på Odenplan. Jag hoppade på rätt tåg, i rätt riktning och gick av vid rätt station.

Det är lustigt med tunnelbaneuppgångar. Det finns oftast en uppgång i vardera ände av plattformen beroende på vilken gata man ska upp på. 1 plattform med totalt 2 uppgångar betyder att jag har en 50/50 chans att välja rätt.

Jag gick upp i fel uppgång. Efter det gick jag åt fell håll på gatan, konstaterade att jag inte kände igen några namn från eniros kartor och började därför gå tillbaka åt andra hållet. Mitt emot den andra tunnelbanegången (den jag inte gick upp för) låg adressen.

That's one.

Eftersom jag inte kan Stockholm särskilt bra har jag absolut ingen uppfattning om var Odenplan ligger i förhållande med andra stationer eller "centrum" (drottninggatan och sergels torg med andra ord. jag är från en mindra stad - där har vi bara ett centrum!) vilket betydde att jag svängde in på en gata på måfå och lät fötterna styra. Jag hamnade på Sveavägen och sedan på Drottninggatan. SEGER! Jag konstatera att Odenplan och Sergel ligger väl inom gångavstånd (för en Dalkulla/-mas) och nu fick jag mig en uppfattning om åt vilket håll Odenplan ligger åt. "Ska du till Odenplan? Jaja, men då vet jag precis vart du ska."

Adresserna vid Östermalm gick i samma anda. Jag hoppade på rätt tåg, av vid rätt hållplats och sedan gick jag åt helt fel håll. Naturligtvis. Och det var inte efter att ha gått fram och tillbaka till samma torg från olika vinklar och gator som jag upptäckte att min gata låg precis framför näsan  på mig. Jag hade bara inte tittat ordentligt (läs: alls). Suck.

Slussen McDonalds bjöd på lunch och sen blev det Medis (där jag faktiskt hittar) och pusta ut på Stadsbiblioteket där. Efter det konstaterade jag att det fick vara nog med att ha gått vilse för en dag och jag åkte hem igen. Nu sitter jag i soffan och känner mig mos. Steker jag köttbullar blir det till en måltid.


Visst är det väl Kungens födelsedag idag? På Östermalm kom i alla fall uppklädda trumpet- och trumspelare och paradade längs gatan. Uppordnade efter hästfärg och allt.




Lördag del 2

Så här kan det se ut när Andrea testar kläder inne på Beyond Retro:





Missade ett samtal på mobilen. 80-talet hade visst ringt..


Alla som testat kläder vet att det är likvärdigt med ett pass på gymet. Upp och ner, ner och upp. Av och på, på och av och snurr snurr. Vi tog t-banan till mina igenkänningstrakter på Medborgarplatsen och parkerade med en varsin hamburgare på McDonalds innan vi orkade gå vidare och se söder. Vi vandrade till Chokladfabriken problemfritt (trots att My tvekade på mitt lokalsinne), jag visade henne en brandstation som ligger gömd bland söders gator (när hon inte trodde på mig pekade jag på en av dörrarna som höll på att öppnas för en brandbil och sa bestämt: men titta så ska du få se! Så kom en man ut på sin cykel och trampade iväg..), handlade Ben&Jerry's glass på 7Eleven och gick på toa på South of Folkungagatan - cafét som är med i Milleniumtriologin!

Solen lyste fint hela dagen och vi vandrade längs vattnet tillbaka till Slussen där vi såg Björn Ranelid stå och sjunga innan vi satte oss på banan hem igen. Jäklar vad trött man blir efter att ha gått en hel dag. Vi köpte chips och la oss på sängen med datorn och filmer - just as it should be.


Lördag

Inann lamporna var släckta och vi sagt god natt igår hann klockan bli mycket och vi ställde väckarklocka bara för att se till att inte sova borta hela dagen.. No problems! Jag vaknade en halvtimme innan klockan och stängde av den i syfte att gå in och väcka My med min fina morgonsång (min bror ääälskar den. eller nåt.) men även hon vaknade tidigt. Trots det hade halva dagen gått innan vi lyckats ta oss hemmifrån och satt på banan mot Zinken. Äh, better late then never ey?

Så här ser en riktig fruksot ut. Det var så pass att jag faktiskt behövde hämta kameran..



och så här ser det ut när man inte vill vara med på bild en lördagsmorgon:


Fredag del 2

Ikväll ska jag och My på invigningsfest av Beyond Retro Zinken. Om jag förstått det hela rätt är det Elsa Billgren (Ernst Billgrens dotter) som håller i det hela. Det blir coolt. Men vad tusan har man på sig på en invigningsfest av en klädbutik? Jag kommer klä mig helt fel - jag känner det på mig. Haha!


--- Efter Efter Efter Efter ---

Ja okej. Vi upptäckte att vi inte hade behövt klä upp oss så pass som vi gjort - där fanns allt från à la beyond retro till sådana som såg ut att ha slunkit in efter en dag på stan. Det bjöds på öl och korv och vi gick runt och spanade in kläder. My testade till och med ett par shorts och en kavaj (jag har bilder på dessa men vette tusan om jag vågar lägga ut dem utan att ha pratat med henne först, thihi). Åh, det hade så mycket coola vintage kläder! Imorgon ska vi åka dit det första vi gör och testa tills vi storknar. Men då är vi nog klädda i mer ombytesvänliga outfits.

Mer än så var det inte. Vi konstaterade att det inte gick att vara så långvarigt där som vi först hade trott så vi drog istället vidare till Gamla Stan och letade reda på en mysigt café att sätta oss ner på.

My: Jag vet inte vad jag ska ta för macka.
Jag: Men ta en salami/brie! De är alltid jättegoda.
My: Delar du med mig då?
Jag: Ja men det kan jag göra.

Och vad lär vi oss nu utifrån detta? Att looks can be deceiving. 

Vart tog brieosten vägen? Nästa gång ska man nog be dem öppna mackan först och kontrollera vad som finns med, eller rättare sagt, hur mycket det är som finns med.



Trots allt blev det en jättemysig kväll. Och det är precis så det ska vara. Och jag fick ju faktiskt se självaste Elsa Billgren, hennes fästman och ytterligare någon bloggare som började på S.

Fredag

(märk att rubrikens namn visar att det är fredag idag. igen.)

HAHA, jag har åkt tåg till Stockholm. Jag skrattar för det är så jag valt att se vad som hände på tåget: jag blev dumförklarad av konduktören.

Jag hade beställt e-biljett vilket betyder att SJ skickar biljetten till min mail som jag sedan skriver ut och visar upp vid biljetkontroll. Detta är inga problem i sig, jag har gjort det många gånger och det fungerar bra. Problemet blir när SJ bestämmer sig för att göra om systemet.

"Har du skrivit ut den här också?" Konduktören slår med fingrarna på min utskrivna biljett.
"Vadå för något?"
"Har du skrivit ut biljetten också?" rösten är märkbart irriterad.
"Nää, alltså är inte det där biljetten?"
"Nej det här är ett kvitto. Det står tydligt här. Du måste gå in här (han pekar på en text på utskrivtssidan) och skriva ut biljetten för den har en streckkod som jag läser av."
"Jahaaa. Jag visste inte det -"
"Det står tydligt här med stora bokstäver."
"Men fungerar inte kvittot då?" Bokningskod och allt stod ju ändå på den.
"Nej det gör den inte. I vanliga fall får man köpa en ny biljett-" (jag såg mina pengar sugas ut från kontot på en ny, dyr biljett) "- eller betala en extrakostnad."
"Oj. Jaha.. Jag har skrivit ut biljetten så här förut och det har fungerat bra varje gång."
"A men det står tydligt här med stora bokstäver hur man ska göra. Det går inte att missa."
"Haha (jag försöker lätta uppstämningen), men jag lyckades tydligen missa det i alla fall.."
"Fast det står tydligt här."

Jag får tillbaka mitt "kvitto" och han går irriterat vidare till nästa. Jag undkom, med hårsmån. På kvittot hade konduktören ringat in texten "gå nu in på SJ och sök efter din biljett..".

Okej, det kanske stod tydligt när man läste allt som stod på utskriften. Men det stod inte stort i alla fall. Och det går att missa..

Tur att jag åker buss hem.




Helg hela veckan

Eftersom jag inte hunnit uppdatera något i helgen så kör jag en specialare hade jag tänk och låtsas att jag lever om dagarna genom att skiva dagen högst upp. Det var det jag hade tänkt, nu får vi se hur det blir.


Och bara så ni vet: I Iowa är det förbjudet för hästar att äta brandposter.

Hur låter en centrifugering?

Vår tvättmaskin gick precis bazurka på tvätten. Det kan ha varit centrifugeringen som körde på med jag har då aldrig sprungit in i badrummet för att kolla vad tusan det är som låter. Tvätten snurrade så fort i maskinen att den satt fastlimmad på sidorna och det lät förskräckligt. Men det är kanske så det ska vara?


Låst och bommad

Väskan är packad och stängd! Nu öppnas den inte igen för framme i Stockholmland.


Packa pappas kappsäck

Jag försöker övertala min resväska om att den ska ha rum kvar till neccessären imorgon bitti. Så här ser nämligen en Andrea-packning à la 7 dagar i Stockholm ut. Överfull. Packa lätt och packa smart ligger nämligen inte i mina gener och är alltså inget jag kan göra åt. Det är bara att acceptera och köpa en större väska.

Jag ska sluta kolla runt i rummet ifall jag har glömt något. Jag hittar bara fler kan vara bra att ha prylar istället.


Min kunskap är oändlig

Jag och David pratar om WOW.

David: Jag håller på och levlar min Schaman.
Jag: Jaha, det var ju bra.
Jag: En schaman, visst är det en sån där wobbie-bobbie? (viftar med händerna)
David: Öhm.. ja. Så kan man ju också kalla dem. 

Jaha, det var det det.

I lördags städade jag mitt rum. Varje gång jag är färdig med städningen beundrar jag det ett tag, lägger huvudet på sne och tänker "så här ska jag alltid hålla det framöver". För 48 timmar sedan hade jag ett välstädat rum. 24 timmar senare var det borta.


What a difference 2 timmar och 45 minuter makes

Jag tänkte säga att jag var först i familjen att vakna idag! Det händer ungefär 1 gång om året. Sedan kom jag på att mamma gick upp 06. Fan.

Informera mera

HAHA, om ni någonsin har varit oroliga över att inte förstå när ett inbrottslarm i Falan går så kan jag tala om för er att ni inte längre behöver oroa er. Christoffer, Annalina, Martin och jag satt på Waynes och klockan passerade 18. Detta är i sig inget problem eftersom Waynes fortfarande har öppet medan resten av gallerian stänger. Tydligen var igårkväll annorlunda. Musiken i högtalarna bryts av en hög mansröst som sa:

"Nu startar tjuvalarmet". Detta följdes av tjut à la inbrottslarm i en Hollywoodfilm.

Men visst är det  bra. Man lär ju tala om för tjuven att han har satt igång ett alarm. Annars vore det inte schysst.

Skinnbyxan

Jag har köpt mig ett par skinnbyxor. Det gick ungefär till såhär: Jag såg dem, provade, skrattade högt och bestämmde mig för att köpa hem och se om de passade till mina kläder på fredag. Väl hemma satte jag på mig byxorna till resten av klädseln, skrattade igen och gick ner och mannekängade för Annalina. Slutresultat - det blir nog inga skinnbyxor på fredag. Men jag fick höra att åtminstone 1 gång i livet ska man köpa sig ett par skinnbrallor. So I guess that I've done my part.


Posare är vi allihopa





Blogga hjälper inte vid stress

Jag har så mycket att göra under en så kort tid. Men först blir det att skynda sig ner på stan där Annalina väntar på mig. Frågan är bara om jag måste gå eller får skjuts. Det ser ut att bli regn så jag hoppas på skjuts, haha!

En annan fråga är varför jag sitter inne på bloggen när jag egentligen har bråttom?

Sol - vind - snö - regn, it's april baby

Jag har varit så duktig idag! Varenda punkt på listan är avprickad och jag har nu en fungerande dator igen. Två gånger fick jag ringa Dell men det är så trevliga pojkar man får prata med. Skåningar hela bunten men väldigt trevliga. Den senaste köpte dock inte mitt resonemang med att min dator hade eget liv och agerar av sig själv. "Nä" sa han "Då är det du som har sagt åt den att vara dum". Suck. Och här trodde man att de kunde allt om datorer, se hur okunnigheten lyser.

Efteråt mötte jag Anna Maja och vi tog en promenad runt Tisken. Jag var smart och hade räknat ut att vi skulle ställa oss på varsin sida om gångvägen vid parkeringen så jag ställde mig precis vid gången. Jag är så smart - tänk om ni bara fick höra alla mina resonemang. Ni skulle häpnas.

Men jädrar vilket aprilväder det var. "Det verkar som det ska bli regn" sa jag. "Aaaa" sa Anna Maja. Sen kom snön. Tur att den försvann på en gång. Inte jäklar ska det komma någe mer snö nu, det ska vädret ha klart för sig.


Äntligen Äntligen

HAHA, gissa vem som har ringt Dell?


Mitt personliga CV

Sitter och filar på mitt CV. Några smådetaljer behövs fixas men över det hela är jag nöjd. Har dessutom gjort det personligt genom att skriva för hand istället för på dator. Jag tycker det ser bra ut, vad tycker ni?


Man ska ju även ha med en bild på sig själv. Så jag målade en.

Spice Girls vet jag, vem fan är Lady Gaga?

När jag gick i 6:an lyssnade jag konstant på radio och kunde alla artister och låtar som spelades då. Jag hade koll. Jag var kung på musik. Det här krackelerade dock under åren som gick och slutade upp där jag är idag: totalt outbildad inom musikvärden. Den musik mina vänner spelar är den jag hör och en och annan låt som jag stöter på ute på youtube. Men när jag väl hittar en grupp eller artist, vidgar mina musikaliska horisonter och känner att "ja, det här albumet vill jag ha" möts jag av den största besvikelsen av alla: aldrig har jag varit med om att de låtar som ligger i spellistorna på youtube finns på en och samma skiva! Istället är de utspridda över två, tre olika stycken och jag tvingas antingen köpa i plural eller försöka vänja mig vid de andra låtarna. Det slutar oftast med att jag inte köper något alls och fortsätter hålla mig i bakgrunden av 2000-talets musikera.

Det är min ursäkt till min okunnighet.


Operation: Dell

Lika säkert som att solen håller på att försvinna bakom molnen på himlen så konstaterar jag att jag behöver ringa Dell. Igen. Sist tog det mig en vecka, kan jag slå det tro?


Är det ett tecken eller dålig utbildning?

På telefondisplayen har jag slagit ett Stockholmsnummer. Det börjar med 08. När personen i andra änden svarar får jag dock en chock: jag kom inte längre än till Falu Kommun.

Sist jag kollade låg inte Dalarna i Stockholm. Och Dalanummer började inte heller med 08.

Min telefon behöver en lektion i geografi.

From Kappahl

Tänkte slänga upp en snabb bild på armbandet och diademet jag köpte på Kappahl. Det syns inte på bilden men det där armbandet är orsaken till att min tumnagel fortfarande är alldeles öm. Jag antar i och för sig att jag inte gör saken bättre som hela tiden trycker på den för att kontrollera om det fortfarande gör ont.


Håller tummarna!

Igår kväll satte jag mig ner och skrev en att-göra lista för idag som jag steg för steg ska pricka av. Än så länge kan jag pricka av en halv.


Listan är lång och sakerna svåra. Detta kommer ta tid, tvekar på om jag ens hinner färdigt med allt idag. Jag håller tummarna och en skeptisk attityd. Sådärja.


So yeah, we're going down

Idag har Youtube i stort sett varit tillägnat One Republic och All the right moves. Skulle vara kul att se en tabell som visar hur många gånger jag satt igång den idag. 25?



Lite är mer än inget

Hör och häpna, tro't eller ej, men jag har faktiskt gjort några bra saker idag!

En av sakerna är att jag har beställt tågbiljett ner till storstaden på fredag OCH biljett hem! Planering is everything och jag är alldeles för uppskjutande för mitt eget bästa. Men nu är det fixat och nu gäller det bara att ta tag i resten av listan. Prio 1 blir att ta sig ner på stan och fixa leggins eller något liknande som jag kan ha till en tröja på fredag, annars blir det att gå ut i troslinningen (vilket kanske uppskattas?).

Pepp nu, Andrea - Pepp!

Anställningsmöjlighet

Jag är så extremt undvikande över saker jag borde göra. Jag vill att någon gör det åt mig.

Livsfixare sökes för anställning omgående. Lön enligt ök.


Om man ändå hade lite pengar

Jag har hittat mina nya vill-ha-springskor! Med sin kombination av "full heel-to-toe BOUNCE™ cushioning and an adiPRENE®+ forefoot recycles downward energy into forward momentum" (jag förstår ungefär hälften) så är dessa Rava MB verkligen vårens måste-ha-skor som Adidas skriver i sin reklam. Är de inte grymt snygga?! Om jag hade dessa skor skulle jag ut och springa varje dag i vårsolens gryningsken, det enda ljud som hörs är ljudet av mina skor som nuddar gruset innan de "studsar" mig tillbaka och skapar en närmast flygeffekt.

Med dessa skor skulle jag va coolast i löparspåret. Watch out maratonlöpare - here I come
 adidas - Rava MB

Skurkar

Det här är Kappahl också skyldiga till. Jag skulle ta av mig ett armband med knäppspänning vilket slutade med att jag bröt bak nageln så pass att det började blöda. Fick gå till kassan och be om plåster.. ajaj.

Kan jag stämma Kappahl för detta tro? Skadestånd för personskador direkt tillkallad av deras varor? Hmm.

Trots det köpte jag ändå armbandet (det var ju snyggt!) + ett diadem. Kommer jag ihåg ska jag ta bild på't och lägga ut.


Shoppings

Det blev bil! Jag ber om ursäkt till miljön min vi hade behövt sätta oss i den där bilen och kört upp till Ica Maxi förr eller senare iaf.. så varför inte förr?

Köpte den här jackan inne på Kappahl. Det var nära att det blev klänningen med men 36an spännde åt för mkt över brösten och 38 blev förstort. Så kan det gå. Jag är nöjd ändå.


Vad hände?

Mamma har fått för sig att vi ska cykla ner till stan! Inte för att jag har så mycket emot ditfärden, sitta på en cykel där hjulen snurrar av sig själva kallar jag bra transportmedel. Det är däremot vägen hem... Det är ju förtusan uppförsbacke!


Neråt stan

Ska ner på stan och leta leggins och ett armband från Kappahl. Sen vill jag till Akademibokhandeln också, undrar om de har öppet en söndag?


Maten blev paj

Italiensk paj med oliver och soltorkade tomater. Det blev en god lunch det.

Visst blev det fin!


Dags att städa

Klockan är över 11 och det betyder att min lunchgäst snart kommer. Därför borde jag innan det ha dammsugit mitt rum så hon inte dör av dammallergi efter 5 minuter (snacka partypooper). En dusch kanske också skulle sitta på sin plats?

När fantasin skenar iväg

Jag satt och skrev av ett recept och kom fram till soltorkade tomater. Då slog det mig hur exklusivt det låter: soltorkade tomater. Det är tomater som har torkat i solen. I ett varmt land bortom Sverige, i Italien. Gamla gummor i svarta tygkläder med en sjal knuten runt huvudet, rynkiga i ansiktet och tandlösa som lägger upp dessa tomater på speciella plattor av sten där tomaterna sedan får ligga i solen tills de blivit lika skrynkliga som tanterna själva. Då läggs de i italiensk olja, i förpackningar och skeppas över världen - till Sverige. Till mitt skafferi, i mitt recept.

 

Det är något som tåls att tänkas på nästa gång du ser det: de soltorkade tomaterna.


Värme

Haha! Jag skulle ta kort på termometern för att visa att det faktiskt är riktigt varmt ute och precis i samma stund som jag tröck så gick graderna upp från 12,9 till 13,4.



Hej Hej

..på dig min Krokus. Nu är våren kommen.


Ute i förrådet

Jag har spenderat över en timme ute i förrådet och letat efter en stor låda med servis i. Den är spårlöst borta. Däremot upptäckte jag att etiketterna på lådorna överensstämde med vad som fanns i dem. Alltid bra att veta..

Skål!

I ett försök att få rätt med tid och inlägg börjar jag dagens med att säga:
Gårdagens shopping på second hand var lyckad. Jag vet inte vad det är men jag tycker det är 10ggr mysigare att kolla på gammaldagsa tallrikar än nya. De har en charm som inte finns i dagens moderna saker som är mer slätstrukna. Jag slog till på stort och köpte mig två stycken gula skålar för 5kr/st! Mamma som inte skulle ha något kom hem med djupa tallrikar, ett serveringsfat och efterrättsfat. Det var med andra ord en helt vanlig dag när Andrea ska inhandla saker.


Nu står skålarna i diskmaskinen i väntan på att återigen bli brukbara. Bless the diskmaskin.

Störlista

Lista på saker som är onödiga och irriterande:

1. Att bluetoothen mellan min mobil och dator slutat fungera. Det betyder att om jag vill lägga upp bilden på dagens inköp måste jag resa på mig, vandra hela långa vägen in till mitt rum, krångla för att få fram sladden, koppla in, föra över och till slut gå tillbaka med sladden igen. Nej tack.

2. Bloggare som inte skiver på sin blogg hur gamla de är på startsidan.

3. Caps Lock knappen på tangentbordet. Så onödigt! Vem skriver långa meningar i versaler?

4. Att den här datorn inte vet vad versaler är utan vill skriva versalver.

5. Att det bara är mörk choklad som är nyttig.

Datarutin

Jag har skaffat mig en datarutin. Den är obligatorisk och jag börjar alltid med den.

Först ska jag kolla

1. facebook
och se om det hänt något kul (läs: om någon skrivit något kul till mig). Oftast snabbt avklarat och då är det dags för nästa steg som är bloggläsande och numera via

2. bloglovin
. När dessa är lästa är det dags för morgonrutinens sista steg som är den riktiga mailen.

3. Hotmail
.

Denna procedur kör jag varje gång jag startar datorn. Den är oundviklig och beroende på hur mycket/lite som hänt kan det ta allt från 5 minuter till 50. Eller åtminstone 10..

Nu ska vi ut

Snart ska mamma och jag ut på second hand jakt. Det är tallrikar och husgeråd som lockar till mig och det är trots allt på andra hand-ställen man hittar de finaste.

4 april förra året. Påminner om i år.

ps att titta på datum/tid för mina inlägg gör en mer förvirrad än något annat. jag gör saker, tänker "det här ska jag lägga upp på bloggen", väntar, väntar lite till (orka göra när det ska) och sedan lägger jag upp det dagen efter och lossas att det är igår.

Vårtecken

En flygande insekt med vingar och surr gjorde precis en störtdykning ner i mitt hår när jag gick ut för att sätta på motorvärmaren. En fluga tror (läs: hoppas) jag.

Nu är det vår!

När det inte finns tillräckligt med plats i hytten..

.. så får man hitta alternativa klädhängare.


Ett resultat

Jag har kommit på en väldigt kul sak, en lek - att prova kläder jag aldrig skulle tänkt mig att prova. Leken är busenkel och reglerna lätta att komma ihåg: Du går in i valfri affär och börjar titta på kläder. Kläder som du i normala fall inte skulle provat (oavsett anledning fel modell, fel mönster, fulplagg etc) plockar du ihop tills du fått en lagom stor hög med kläder på din arm. Jag rekommenderar att du inte börjar med fler än 10 plagg, det tar tid. Sedan går du in i provhytten och testar plaggen. Förundras och häpnas. Man vet aldrig vilka fynd man kan hitta. Och vilka plagg som faktiskt är jättejättefula.

PS det var mörkt på Gina och kamerakvalitén inte den bästa. Ni får stå ut.

Bröstglipartröjan (syns inte på bilden men glipan var grand canyon).

Den försvunna marinen (den här gillade jag faktiskt från början. Reglemiss.)

Gammal blom.

Eftersom antiken inte ville..

..blir det stan istället.

Andrea goes Retro på H&M.


Då får det lov att vara

Såg i tidningen att det är antikmässa hela påskhelgen uppe på lugnet. "Kul!" tänkte jag. "Dit vill jag åka och titta."

Efter googling på nätet upptäckt vi dock att entrén låg på hela 90 riksdaler - och det är bara för att få komma in och titta på sakerna. Sen kanske man vill köpa något. "Nej." tänkte jag. "Så kul var det inte med antikmässa."

Fasen alltså, kalla mig snål med 90 kronor lägger jag hellre på någonting annat än inträde. På en antikmässa. På lugnet.

Effektivitetens baksida

På inrådan av en kompis skaffade jag Bloglovin. För den som inte vet vad Bloglovin är så är det en site där du kan lägga till alla bloggar du läser och se om/när de uppdateras. Med andra ord så behöver man inte länger gå in på sida efter sida för att se om de uppdaterat eller inte - Bloglovin sköter det åt en. Smart va?

Jo det hade man ju kunnat tycka. Men nu har mitt tidsfördriv på Internet reducerats eftersom jag nu med ett knapptryck kan se alla bloggarna istället för med 10. Frågan är vad jag ska göra med all den extratid jag fått på händerna..?

Att göra en apa

GLAD PÅSK!

Kanske inte det traditionella, men de hade inte varit dumma att ha.

Rädding

Det finns en räddare, en Gud i datavärlden och hans namn är Håkan.

Håkan har räddat allt mitt innehåll i den totalt kraschade hårddisken, bilder och dokument, rubb och stub - allt! Det betyder att mina dokument till skolan inte är borta för alltid och behövs därför inte skrivas om. Mina bilder från USA är inte längre ett minnte blott utan faktiska bilder. Som jag kan se och använda.

TACK HÅKAN! Detta är värt guld.

Central Park, New York City 16 november 2009
Nu ska jag skicka in hårddisken till Dell, få en ny och sen kan jag återigen använda min alldeles egna dator. Det är lycka.

Skärpning

Jag var på stan idag för att lämna tillbaka ett tröja och köpa ett par leggins. Resultatet? Jag kom hem med ett bälte istället. Men egentligen så behövde jag bältet mer än leggins så det var väl lika bra det, men så typiskt. Det man behöver hittar man inte och sådant man inte tänk är det man kommer hem med. Fick en bassning av Anna Maja som kollade på mitt provisoriska "skärp" och sa med bestämd stämma att jag inte fick gå med det längre. Tack! Nu slipper jag det.

RSS 2.0