Gott Nytt År!

Om 12 timmar och 7 minuter är det nytt år. Om 3 timmar och 7 minuter är det nytt år i Sverige. Som jag sa tidigare: time is an illusion. Inga specifika planer för ikväll än men alldeles strax ska jag ringa till Sverige och önska min familj gott nytt år! Tänk att det redan har gått ett år sen förra gången. Var tar tiden vägen?

Det är inte ofta men visst kommer det

Som jag trodde så svek mitt sällskap mig så det blev bara jag och min kusin på en kortare promenad ut i duggregnet. Faktiskt ganksa skönt men eftersom jag gick utan regnjacka i mjukiskläder blev det kallt mot slutet. På fotbollsplanen var det 5 tappra små fotbollselever som trotsat regnet och deras Brittiske soccer coach sa något till mig som jag förstod hälften av. Jag nickar och ler - det funkar alltid haha!

Resten av dagen har gått till ärenden på bank, post office, fed ex and so on. En shoppingrunda i Santa Monica låg planerad men dissades av alla eftersom vädret fortsatte vara lika blött hela dagen. Men vad gör det om 100 år när allting kommer kring?

Imorgon är det nyårafton. Dra på trissor. Vad hände med året? Det känns som det var bara förra veckan som jag tog studenten samtidigt som det känns som 10 år. Time is an illusion.

You gotta love to hate it

Igår började jag leka med dreamweaver. Det är ett webdesignsprogram som ska vara enkelt och användarvänligt och vi har dessutom två CD-skivor med en överpratglad kvinna som pedagogiskt förklarar hur programmet fungerar, vad man gör och vad de olika knapparna betyder. Men igår när jag satte mig ner och började knapptrycka var användarvänligheten borta och likaså skivorna, och arbeta ur minnet resulterade i att inget blev som det skulle. Trevligt värre.

Så vad gör man då? Strandsatt på en liten öde ö utan en liten roddbåt. - Jo man tar den stora racerbåten istället och kör hem till storstaden igen. Med andra ord, jag gick tillbaka till det jag vet fungerar: HTML-koder. Det betyder alltså att istället för att klicka på en liten knapp som inte fungerar men som ska sköta skrivandet åt mig så skriver jag koderna istället. Enkelt och mättande. Skitkul också! (ingen ironi) Back to basic.  Thank you Magnus!


A harsch walk

Jag har blivit en riktigt liten gå-mes. Igår gick vi till Vons som i och för sig ligger på 40 minuter gångavstånd härifrån men det är inget man dör av. Men efter halva vägen dit och hela vägen hem kände jag för att klaga över hur långt det är att gå och att bil, buss och cykel hade varit väldigt skönt att ha.

För att rättigfärdiga mig själv något så lär jag berätta att promenaden för två (tre?) dagar sedan förbi Ralphs/Vons etc ömmade upp mina fötter rejält och jag har nu blåsor på stortårna efter skorna. Detta har även resulterat till att jag lägger all vikt frampå foten när jag går på trägolvet här hemma (hälarna gör ont) och tar mina oergonomiska skor för långpromenader istället för de ergonomiska blåsskaparna. Dessutom var jag rejält kissnödig på vägen till Vons. Och även hem från Vons.

Nu sitter jag det hårda trägolvet och tittar ut i trädgården. Det är en grå morgon men regn som hotar bland molnen. Men jag tror jag ska ta mig ut på en morgonpromenad i alla fall och till och med släpa med mig lite sällskap. Sällskapet är däremot motvilligt men påstår att den inte är det. "Jag ska bara.." och "mm.. jag.."

Pfft! Inga ursäkter är bra ursäkter förutom när det är mina ursäkter. Och dessutom är det alltid jag som är initiativtagaren till promenaderna i det här huset så då borde jag väl få klaga lite?

"Vem bryr sig?"

ICA gör de bästa reklamerna. HAHA vad jag gillar dem!


Dumpad

Klockan är 8.05 på morgonen och jag sitter spänd och väntar på ett Skype-samtal. Kommer det? Kommer det inte? De är 6 minuter sena nu. Har de sett mitt mail? Fick de mitt sms? Förstår de inte att slutar man logga in på facebook försvinner man ur universum?

8.08 bara testservice är inne. Jag har blivit dumpad. Fast kan man bli stood up när den andra parten inte vet om att man har en dejt?

8.09 jag ställde klockan i en chansning. Jo visst får jag känna mig lite dumpad...

8.10..

Seg dag

Igår var en riktigt jäkla seg dag. Ingenting nyttigt hände och jag fick ett frossanfall och gav efter för choklad, kaka och ännu mer choklad. Suck.. Det mesta är inslängt i frysen nu vilket är tur för om jag inte ser det så finns det oftast inte i min värld - och vem orkar vänta på att sötsaker ska tina? Jag bestämde mig helt sonika efter frosseriet att nu fan får det vara slut på 'et. Cold turkey - no more sweets for me. Jag har ett sånt där halvt självförtroende för att jag kommer klara det. När chokladen skriker så går det genom väggar och sten.. Men det blev inget mer igår efter bestämmelsen (tummen upp) och nu har jag bara 2 dagar kvar på 2009 och sen 365 dagar av 2010 av leva upp till det.

Det blev en promenad iaf efter mycket "ska bara". Efter fyra kom vi ut men var ute en hel timme och promenerade. Andra tummen upp!

Så kommer man hem, middagen står på bordet när min morbror kommer hem från jobbet och han öppnar med: hej, jag har fått med mig kakor från..

Dålig på att skriva

.. har jag blivit. Har däremot tänkt i flera dagar att "Nu ska jag sätta mig och uppdatera bloggen" och sen kommer det något annat i mellan. Jag ska bara... Så fort jag har... Efter det här så ska jag... Och sen är det kväll, jag är trött och bloggen blir jag gör det imorgon istället.

Kort uppdat:

26 - jullunch och julmiddag var jättebra och magen stod i fyra hörn som den absolut inte skulle. vi har dessutom med oss massvis med matrester hem som nu står i kylen och ropar "eat me, eat me!" (det är ju amerikansk mat). Det mesta av det är dock kakor och tårtor. Next year...

27 - lågtryck ute och jag hade huvudvärk hela dagen. Nice! Sen gick jag på långpromenad med. Det började oskyldigt med "jag ska bara gå till Ralphs och köpa.." och slutade i en tvåtimmarspromenad, 10 000 steg (måste varit mer, säkert glapp i ipoden efter tvätten hmm) och upptäckt av flera nya affärer som 99cent och ett besök in på Blockbuster.

28 - än så länge skulle jag ha gått på promenad i morse men blev sviken av mitt sällskap och därför blev det diskning, duschning och nu bloggning. får se vad resten av dagen har att erbjuda.


Mer detaljerad uppdatering om senaste dagarnas händelser kan komma senare. Jag ska bara..

Kalla fötter ger dimmigare åsikt

Så sitter man nu i sin ostrukna skjortklänning, bleka ansikte och nytvättade hår som ser ut att behöva tvättas. Om ungefär en halvtimme åker vi iväg på första julbordet som då blir jullunch för att fyra timmar senare åka till julmiddag. Mat är gott men jag känner mig som om jag inte bör visa upp mig för folk idag. Look like sheit höhö! Ah vafan.. Visste ni att första intrycket ges under de 10 första sekunderna som någon ser en, vare sig man vill det eller inte? Sen läggs fördommarna in och man får det betydligt kämpigare att motbesvisa dem om man så skulle behöva. Jag känner mig pepp pepp pepp! Nejvafan jag kanske stannar i bilen. Nejdå det här kommer bli kul! Kanske är det så att min oglamorösa känsla kommer från det faktum att jag går utan strumpor och har som direkt resultat av det ett par frysklumpar som fötter. Så alla mina bekymmer kanske försvinner så fort jag sätter på mig strumporna?

Vad tusan ska jag ha för väska? Jag saknar min stora Livsväska! Med den var det aldrig några problem, där jag fick alltid plats med allt och lite mer därtill.. RIP.

Min gröna julafton

Det kanske inte var en traditionell julafton. Det var ingen tomte, ingen snö, ingen dans kring granen, ingen Kalle Anka (än) och julmiddagen var färsk grillad fisk med chili sauce och ris.. Men det var en riktigt bra jul. Jag var duktig och gick en lång morgonpromenad, jag åt inte obscena mängder choklad och trots att vi bestämt inga julklappar så blev det en liten julklappsutdelning iallafall. Jag blev så exalterad att jag nästa höll på att riva sönder min haha! Men den är fortfarande fullt brukbar och tillsammans ska jag och min present åka till Nordstrom Rack och konsumera. Andrea + Grant = Bra kombination!

Imorgon är det två julmiddagar som gäller. Jag borde kanske ha stretchbyxor på mig men tvivlar på att jag lyckas hitta några som är tillräckligt passande för möte med främmande folk. Och ofta att jag skulle hitta sånna i min garderob.. Ah man får se det från den ljusa sidan - med jeans på kan jag maskera sånt som inte borde synas och dessutom se till att hålla knappen stängd. Och det vet man vad det betyder - inget fyrmagsjulbordsätande. Hihi.

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Har redan raderat det här inlägget en gång och vill inte göra det igen..



   

Klumpmaja

Gosh nu är jag verkligen trött. Jag har tappat i stort sett allt jag hållt i sen jag vaknade imorse och började med mobilen. När jag dessutom stod och diskade efter lunchen lyckades jag på ett himmla vänster skvätta diskmedel från handskarna till ögat. Bullseye!


I'm dreaming of a chocolate box

Kan det bli mer jul än pannkakor och hallonsylt till frukost? Skulle inte tro det. Har dessutom käkat ett Snövit äpple. Jag förstår lockelsen för gott var det! Men en så länge står jag upp och andas mohaha!

Promenaden var jätteskön, solen lyste varmt och det var lagom med folk ute och joggade. Själv körde jag en sån där mellanting - först gå, sen jogga, sen gå mycket till, sen jogga lite grann... sen var jag trött. Men 5000 steg blev det - fan vad hurtigt! Vem säger att man ska vänta till efter nyår med att starta sitt nya liv? Jag börjar vid jul. Så, nu ska jag ta mig en dusch och sen öppna en paradisask och vräka i mig allt! För det är väl sånt morgonpromenader kompenserar för?


     

God Jul!

Wow, så vaknar man upp till 24 december och julafton. Måste säga att jag hade en riktigt bra start på dagen, mobilen började spela och i ett försök att få tag på den så fick jag den istället att ramla ner under sängen vilket tvingade mig att kasta mig ner på golvet och försöka få tag på den med bena. Det hade varit lyckat om det inte var för det att jag istället sparkade in den ännu längre under sängen (2ggr!) och jag kommer bara åt den från ett håll. Kvar under sängen spelade mobilen högt och jag drabbades av en mindre panik eftersom jag inte ville väcka de andra så jag börjar leta efter någonting långt att kunna peta på den med. Jag tar det bästa jag hittar: datasladden och efter att ha krypit in så långt jag förmådde mig och sedan försökt med lassokastning lyckades jag äntligen få sladden runt mobilen och jag kunde dra ut den igen. Snacka om kickstart!

Nu är klockan tjugo i nio (am) och jag har alldeles strax planerat att gå ut en rask morgonpromenad i julaftonssolen.

GOD JUL PÅ ER ALLESAMMANS!


Klädshopping är ett oändligt testande

Idag har jag varit på Nordstroms Rack och jag måste säga att den affären är helt underbar! Eller affär, det är en outlet, och den är stor, fylld med allt från smycken till skor, väskor och kläder och det finns allt från dyrt till billigt! Dessutom har de outlet på många stora märken så idag testade jag bland annat en svart tröja från Ralph Lauren för 30 dollar! 30 dollar - det är ca 210 kronor (beroende på dollarkursen) för en märkeströja.

Jag har även konstaterat att jag har en svaghet för guldtröjor. Egentligen tror jag att det är det glittriga i guldet som jag dras till då jag är övertygad att jag har varit en kråka i ett tidigare liv. Jag dras som förhäxad till allt som glittrar och glimmrar.

Jag har även bestämt mig för en sak - det blir en del av mitt nyårslöfte - nästa år ska jag skaffa mig nya kläder så jag kan kasta alla jag har nu eftersom jag tycker de är gammla och fula och jag har ingen klädstil. Så i ett försök att "värma upp" innför the big One Zero så testade jag 14 plagg idag; 1 linne jag gilla jättemycket, den svarta Ralph Lauren jag hade köpt om den inte hade stått ut i midjan, 2 par jeans som var helt okej och resten... well jag hade många glada skratt i omklädningsrummet. Inga inköp idag vilket var tur i oturen eftersom det är dagen före christmas eve och folk är ute och julhandlar som galningar. Kön till kassan var extremt lång och stå i den hade nog tagit nästan lika lång tid som att hitta mina 14 plagg (lätt överdrift men inte mycket.. allt beror på hur snabba kassörena är).



       


Bara för att det är den 23 december

..och det inte finns ett enda moln på himmelen så var jag tvungen att ta några bilder.









DUNS - det var bara lilla jag som satte mig

Oj vad kul jag tycker det är att vara ute i sista minuten. Seriöst. Jag har lika kul varje gång jag inte kan göra saker i tid och sitter med en sista minuten press. HA HA HA!

Det är mattekursen som fortfarande gnager på mig. I flera månader har jag vetat om vad jag behöver köpa in för kurslitteratur och ändå så sitter jag nu en halv månad innan den börjar utan någon bok, formelhäfte eller miniräknare. Att jag dessutom missat att formelboken också ingick är ju ett under och att det slog mig i förra veckan att en miniräknare kan vara bra att ha... behöver jag säga något mer?

Nej flicka lilla, släpp nu det där och gå och ta dig en till godisbit. Och lite kaka. För livet blir bättre när man är tjock och fet - garanterat! Att vara smal är överskattat och när kläderna inte längre passar så är ju det en toppenbra ursäkt till att få köpa nya. Mehhry Kristmaas!

Fuck it

Nästa år ska jag bli nyttig. Åtminstone nyttigare. Men nu är det slutet av 2009 och det bör firas. Man ska hylla det gamla året för att kunna fira in det nya - och alla vet att när man firar är det onyttigheternas högstund. Men jag har bestämt mig för att strunta i det. Jag kan bli tjock och lycklig. Världen kommer ändå gå under på 3 år så då bör man väl passa på att njuta?

"Äta bör man annars dör man, äta bör man annars dör man
vräka i sig mat, tömma alla fat
äta bör man annars dör man!"


Sanna ord från Asterix och Obelix

Festmåltid

Mmm... sitter just nu och käkar världens godaste sockerkaka! Söt och sådär kladdig och helt underbar! Och nu öppnade vi precis en påse med chokladdoppade och kanderade popcorn. Annorlunda men när chocken lagt sig är det soo good! Det är julklapp från hyresvärden, snacka toppen!

Sockerkaka med citronsmak


Chokladdoppade och kanderade popcorn


Massa treats från Harry & David

24 timmar kvar

Och så var det dagen före dopparedagen. Kan du tänka dig att det är julafton imorgon - redan?! Jäklar vad tiden går fort, det känns som det var oktober igår. Men oavsett om jag hinner med eller inte är det julafton imorgon och då ska vi fira jul här i huset! Ingen presentöppning blir det dock eftersom vi bestämde oss för att strunta i julklappar men jag ska fira med paradisask och pepparkakor. Haha, det slår mig nu att vi inte ens har fixat med julmat än.. det kommer säkert bli ris och fläskkotletter. Eller nej vad fånig jag är - vi åt ju fläskkotlett igår.

På Christmad day (då alla normala amerikaner firar (men vi är ju varken normala eller amerikaner)) ska vi iväg på julmiddag hos några jag inte vet vem det är. Men jag tror de är snälla, det lät så iaf på min morbror höhö.

Kalle Anka ska iaf ses för ingen jul utan allas våran Anka (nej, inte Anna). HO HO HO!

Zombienatt

Jag hade en sån konstig dröm inatt. Jag drömmde att alla förvandlades till zombies. Det var en "vanlig" sjukdom som muterats och som först gjorde att man blev förvirrad och mer eller mindre dement, sen förvandlades man till en zombi som var aggresiv och som gick runt och sa "Kan inte. Kan inte. Kan inte." Och det värsta var att viruset spreds via andedräkten så det spreds jättefort och nästan alla blev smittade. Men vi var några som klarade oss och var man osäker på om någon var en zombie eller inte så kunde man prata för det kunde inte zombiesarna. Jag tror vi stoppade spridningen genom att lägga alla zombisar i en stor conteiner som vi sen hällde tändvätska över och tänkte tända på (såg aldrig själva "påtändningen" men stopp tog det på zombisar).

Kan det vara en framtidsdröm tro? Är det så världen kommer gå under 2012 - hela världens population kommer förvandlas till ovilliga zombisar?

Jag borde nog sluta se på så mycket zombiefilmer.

You've got letter

Jag har stekt pannkakor idag och jag måste säga att jag har blivit en riktigt hejare på det här svenska receptet! Det roliga är att det har tagit mig ett atlantsbyte för att lägga på minnet hur mycket mjöl och mjölk jag ska ha i. Varför kunde jag inte komma ihåg det i Sverige?

Anywho, efter middagen slog det mig en sak; Vi har inte kollat posten idag, så ut springer jag i flip-flopsen och öppnar den mörka postlådan. Jo visstfan ligger det post där och i mörkret kunde jag även urskilja reklam. Men inga julkort dock vilket var lite trist (det är alltid kul att få en julhälsning, eller annan hälsning med för den delen). Väl inne i ljuset går jag och min morbror igenom posten. Hans, hans, hans och ha.. vänta lite. Det sista brevet är ett litet lila brev med svensk julstämpel. "Andrea" står det som mottagare. HURRA jag har fått brev! Jag öppnar brevet och finner två stycken brevpapper med dubbelsidigt skrivande. Det gjorde verkligen min kväll - tack Anna Maja!!


Är inte klockan över tants sovdags?

Oj jösses vad trött jag är och klockan är hela 20.30! Fan, man håller på att bli en gammal tant men för varje jul som kommer har en jul redan gått och jag blivit ett år klokare, intelligentare och senilare. Men blir man väckt 07.45 utan chans till att somna om så får tröttheten bannemig vara berättigad haha.

Det blev ingen promenad idag. Men jag tänkte på den mycket! Visade sig dock att den där vinden utanför fönstret var kallare än jag trott och eftrsom jag nu gått och acklimatiserat mig efter varmare väder kan man ju inte tillåta sig gå ut i vinterkyla. Hrm. Men ärligt så tänkte jag på den där promenaden många gånger under dagens lopp.. och det är ju tanken som räknas. Right?!


Nu är det jul här i vårt hus

..julen har kommit hoppfallallalaaa! Har spenderat hela morgonen med att julpynta huset tillsammans med min morbrors fru medan min morbror är och jobbar och julmusiken spelas i ett på iTunes. Lovely!

Hade dessutom morgonväckning idag, vaknade strax innan 8 av min kusin och jag blev klarvaken. Inte mycket annat att göra än gå upp men visst känns det trevligt när jag hunnit med så mycket än så länge. Ute är det blåsigt idag men fortfarande riktigt varmt (det här är my kind of december) så det blir nog en promenad efter lunch. Får se om det blir kortbyxorna som åker på.. mohahaha.

Murrmel

Uh, min mage är inte på min sida längre, tror jag fick i mig nåt dålig på IKEA . Se, jag visste att de där köttbullarna inte var svenska!

Funderar på att gå upp och ta mig en kopp te men det känns inte riktigt som my cup of tea now (haha, dåligt jag vet men give me a break). Bläh!

1+1=57?

Min matte C kurs som startar i januari börjar göra sig påmind på ett icke trevligt sätt. Han som ska sälja sin mattebok till mig har inte hört av sig på en vecka, igår fick jag en uppenbarelse om att "hey, läser man matte behöver man väl en miniräknare?" och idag upptäckte jag att jag missat en formelbok bland kurslitteraturen.

En lättare stressattack och hjärtsnörp. Matte är KUHL!

Då fick vi smaka på andra bullar

Så har man åkt till IKEA och käkat svenska köttbullar. Fast jag måste säga att bullarna smakade inte riktigt som svenska köttbullar, mer knock-off alltså även om de för övrigt hade gjort ett bra jobb. Sen fick jag en sån där mystisk känsla igen eftrsom det ser precis lika dant ut på IKEA överallt så kändes det nästan som att vara hemma igen fast med annat klientel. Hm mysko.

Vi passade även på att handla lite mer julprylar att hänga upp i granen. Jäklar alltså vilket stilig gran vi har! Stor och lång och tät och fylld med ljus, kulor och diverse prylar.

Julprylar var inte den enda som inhandlades på IKEA. Sitter nu och smaskar på en sprillans ny burk med pepparkakor (jag äter kakorna, inte burken) och känner mig både glad och nöjd.
This is life, man.
Totally, dude!

Swedish meatballs med potatismos och lingonsylt.


Kräftor Som Smakar Som Kräftor Ska Smaka. Dagens middag (även från IKEA);
Svenska kräftor från Kina.

Snart tändas tusen julejus

Jag har nu bockat av ytterligare en sak på min "amerikanska saker att göra/testa"-lista. Igår åkte vi till Wallmart där jag spanade in affärens alla hörn och kanter. Känner mig så mäkta berest alltså, så erfaren, så världsvan.. "Ska du med till Wallmarts?" - Nae. Been there, done that, moving on liksom.

Igår var vi även ute på ett mission: Finding Christmas Tree.
Efter tredje affären hittade vi äntligen vad vi var ute efter - den perfekta julgranen (som var tvungen att monteras ner för att vi skulle kunna få hem den) and so we did. På vägen hem plockade vi även upp middag som sköter sig själv i ugnen (nu när jag väl fått igång den ska den la användas med..) och medan vi montera upp granen igen och började julpynta så smälte osten i ugnen och knaprighet skapades. Mmmmmm... piiiizza.. Julstämning börjar sakta men säkert skapas och bara 3 dagar kvar till jul. Ho Ho Ho!


Julpyntsmiddag. Jag skulle nog i stort sett kunna leva på pizza och sushi.



Nu är det jul, Här i vårt hus,
Granen har kommit, Hoppfallallalaa...!


Jag är en liten spindel, äcklig med åtta ben

Så här ser en äkta amerikansk spindel ut. Försök resonera med den om du törs men se då till att hålla alla synbart blottade delar långt därifrån ty en spindel är av naturen en blodtörstig varelse som anfaller sina offer när de minst anar det. Bu!



Bara så du vet är din födelsedag flyttad

Jag gillar det faktum att jag inte fyllt i mitt födelsedatum på Profil här på bloggen, men ändå så visar den "19 år" om man går in och kollar. Vad ska man säga om det tro?

Vad finns i kylen?

Nu är klockan strax tolv och jag borde gå och sova. Och borsta tänderna igen för den delen eftrsm jag konsumerat choklad.. Fast innan allt det så borde jag äta något, man blir ju hungrig av att sitta framför datorn.

Liggandes - Vaken! Sittandes - Lägg dig va?

Det är konstigt hur det är med sömn och trötthet. För en och en halv timme sen var jag så pass trött att jag bestämde mig för att gå och sova trots klockans ringa 9, men efter att ha legat i sängen en liten stund så är jag plötsligt jättepigg. Här kan du ju inte bara ligga, det är bättre att du går upp och gör någonting så jag blir trött. Så upp går jag och vad händer? Jo, helt plötsligt känner jag mig så där jädrans trött igen. Det är som att kroppen vill jäklas med en.. Hm.

Bara för att..


..det är 19e december idag och jag var nästan för varmt klädd


"..gräset är grönt, solen är skön - solen är skön!"

Idag har jag premiärinvigt ugnen i huset! Den må se ut som en vanlig ugn men under den där polerade ytan så gömmer sig något mycket mer komplicerat. Eller, det var vad jag trodde iaf. Det svåraste med den var att klura ut hur man får den att starta när det inte finns en startknapp och hur man ställer in graderna när det inte finns någon temperatursnurra. Visar sig att med lite tänk och det-här-skulle-kanske-kunna-vara-logiskt-på-ngn-planet så gick den igång, luktade gas som in i tusan men blev iaf varm. Att lista ut i hur många farenheit kyckligen ska vara i är vad man har google till och när det inte finns en enda ugnsform i huset så får man helt sonika ta stekpannan. Gick superbra tills jag tog i handtaget efter många "oj, vänta den är ju varm". Kycklingen blev riktigt fin och jag skar upp den och gjorde en supergod kycklingsallad som jag är så stolt över (nästan resturangkvalité (nej, ni behöver aldrig äta på min resturang)). Mums!

Sen blev det att skriva klart några julkort och skicka till familjen. Det har bara tatt mig ungefär en vecka att lyckats skriva dem - bra jobbat - och sen blev det rask promenad till Post Office som kunde ha stängt klockan 4 men som hade öppettiderna:

Mon-Sat 05.30am -
Sun-Holidays 9pm

öhm?

Och det är så underbart varmt ute igen! Det är helt sjukt, det är 5 dagar kvar till julafton idag och jag gick i t-shirt och jeans för det var för varmt med jacka på. Det ni! Och det är så underbart och jag blir så glad. All den där plötsliga längtan efter snö och en vit jul känns som bortblåst nu. Varma vintrar is the shit!

3am-10am

Wow, jag satt uppe vid datorn till 03.00 igår natt. Facebook, mail och skype var anledningen, och sen en förändring av bloggens layout (och mer ska det nog bli...). Sov sju timmar inatt men när jag vaknade upp kl10 var jag till min stora förvåning pigg och glad - piggare än jag varit när jag sovit 9 timmar. Hmm. Jag kanske har hittat det magiska receptet för en bra start på dagen?

Snart måste jag kila iväg till post office och köpa upp mig på en hög av frimärken. Förhoppningsvis lyckas jag få iväg julkorten så de kommer fram till sverige innan jul/i mellandagarna.

Måste hitta på något påhittat att göra med kycklingfilé också. Min uppgift att laga middag ikväll. Spääännande..


ps JiF gör godare jordnötssmör än Skippy. Nästa gång blir det Organic.


Nej. Jag säger Nej.

Jag känner en stor otillfreställelse med att klockan är halv tolv eftersom jag borde ha gått och lagt mig för åtminstone en och en halv timme sedan men vill fortfarande inte gå och lägga mig. Jag blir som ett småbarn när jag är trött - vill inte. Vill inte Vill inte Vill inte Vill inte Vill inte Vill inte Vill inte Vill inte Vill inte Vill inte Vill inte Vill inte Vill inte!

I USA är de väldigt trevliga och väldigt hjälpsamma

Haha, jag gillar det här landet. Fick en bekräftelse på min orderbeställning från amazonas med texten "...please contact our very friendly and very helpful Customer Care department at..."

Bara ifall någon skulle tro att på amazonas sitter de värstaste, elakaste, mest ohjälpsamma människor och tar emot ditt samtal? Nåja, de har övertygat mig. Skulle jag behöva hjälp kan jag nu ringa de väldigt snälla och trevliga människorna och inte vara orolig eller rädd. TACK!


Idag var alla kläder i hela Santa Monica jättefula som vid djupare analys kan kopplas till min stora trötthet (det blev ingen power-nap) men det är alltid lika trevligt att åka dit! Det blir dessutom extra mysigt på kvällen där solen gått ner och träden lyses upp med små lampor och spotlights och det är alltid gatuuppträdanden och musiker som håller igång. Idag fanns det dessutom människostatyer, ni vet dem som ser ut som en staty men lägger man i en peng i burken hoppar de plötsligt upp och byter ställning.


Det där med att lägga sig kl 20.00 har visst gått åt pipsvängen ser jag då klockan är 22.05. Ah, suck. Men det slår mig att vi inte kom hem förren halv nio och då ställde jag mig och snabbvärma middag och sedan blev det korv med bröd och krabba (var för sig, inte tillsammans). Jag har faktiskt börjat bli riktigt duktig på att äta krabba. Nästan amatörsproffs. Ikväll åt jag nämligen så jag blev det minst nedsullad som jag någonsin blivit. Och dessutom gick det i rekordfart att äta upp den, annars tar det alltid en sån förbannad tid att pilla och skala. Men ikväll var Andrea hungrig och då går det fort.

Just nu sitter jag och äter upp det sista ur jordnötssmörsburken. Vet ni hur gott jordnötssmör är? EXTREMT gott!

Gammal burk t.v JiF, Ny burk t.h Skippy



Ben & Jerry's Peanut Butter Cup (den fanns faktiskt i huset innan jag kom).
That's what you can call a big crunch!


Gäsp

Nu har jag beställt en skolbok från Amazonas.com för 40kr! Detta är inklusive frakt på en begagnad bok i "Very Good" condition. Det är ju helgalet men så sjukt bra att kunna köpa böcker för 40spänn! Har Sverige något sånt tro? Min begagnade mattebok från Sverige kostar mig 250kr och det är utan frakt från Blocket.

Jag har gäspat non-stop sen jag gick upp. Börja känna av de sena kvällarna nu så förhoppningsvis lyckas jag dra mig själv i säng i tid inatt, typ 20.00? Nja, lite väl sent kanske. 18.00?

Borde lägga mig och ta en power nap. Om ett par timmar ska till Santa Monica och då lär jag ha piggnat till om jag ska orka, annars är det fasen mig lika bra att stanna hemma. Vilket iofs just nu inte låter allt för dumt.. Soffa, glass och slötittande på tv. Me likey!

Nej fan, dags att stänga av datorn. Och sen kanske ta lite Ben and Jerrys..


Råd och Rön

Amerikanska pannkakor med honung till frukost är en mycket stabil och berikande start på dagen. Den ger dig allt du behöver och lite därtill för en lyckad dag med ett stort leende på läpparna samtidigt som den håller koll på det där lilla sötsuget som kan uppstå vid en inte tillräckligt näringsrik frukost. Skulle du efter ett par timmar börja känna det där suget i magen efter något mättande rekommenderar vi starkt att du tar jordnötssmör, ca 1-2 skedar, för en fortsatt bra start på dagen. Detta mellanmål eller "snack" som dagens ungdommar kallar det för innehåller mycket av de essentiella ingredienserna som din kropp behöver för att kunna bibehålla energi under dagen. Även sena kvällsmåltider av typen glass, ostbågar eller bullar är något vi starkt föreslår då detta ger din kropp verktygen för att kunna få en bra nattsömn vilket är viktigt för att du ska kunna vakna upp lika pigg och kry som dagen innan.




Far och flyg

Såhär kan det se ut när man kokar krabbor.

Skepp och hoj i en ångande sputnik!

Mission accomplished

Jag är färdig med IKEA! Och det enda det tog mig var:

- Väldigt många dagar
- Skrapsår på armen
- En hammrad tumme
- Ett IKEA-besök
- Ett nattryck
- En Shrekfilm
- Några svordomar

... and now I'm done. Se, egentligen är det inte så illa med att sätta ihop IKEA-möbler. Det kan faktiskt vara riktigt kul ibland. Som tillexempel när.. eller då... tillsamm..

eller nej. Efterklok bör man sällan vara. Det är varken bra för kropp, sinne eller själ.
Men nu ska jag njuta. Njuuuta av den färdiga ihopsatta möbeln som strax ska fyllas med kläder och diverse saker och skapa en ordning i mitt rum. Jajamensan. Jag ska först bara..


Det strålar en stjärna

Jag har i stort sett gjort ingenting av vad jag skulle göra idag, men fortfarande så intalar jag mig själv att det finns tid - än är dagen inte slut. Förnekelsens kraft äro mäktig.

Jag har däremot varit ute och lekt med min kusin i sandlådan. Det var härligt faktiskt, det är så pass varmt ute att en jeansjackan funkar jättebra och jag kunde ha mjukisbyxorna på. Varför klä upp sig när man ändå ska till lekparken och bli smutsig? En mamma där satt med väst, tjocktröja och solglasögon. En annorlunda kombination må jag säga, speciellt eftersom solen försvunnit för ett par timmar sedan. Men alla sätt funkar förutom de som inte gör det..

Nu sitter jag och lyssnar på O helga natt med Tommy Körberg. Ute är det mörkt och pepparkaksburken står framför mig. Blundar jag kan jag känna doften av saffran och kanel. Mmmm, jul! Utanför altanfönstret dalar stora vita snöflingor sakta ner mot marken och bildar ett vitt täcke över mark och asfalt. Adventstakarna lyser upp rummen och i hörnet står den stora julgranen uppklädd med ljus, girlanger och julgranskulor i olika färger. Det finns en värme inne i huset som bara finns under juletider. Den där varma känslan av dofter, tjocktröjor och innemys. Julen är här och lyser frid på jorden, glädjen är stor i ett barns glada ögon bor den.

Jag tänker inte öppna ögonen. I min värld ser det ut såhär nu och då struntar jag i vad de andra säger. Så det så.

Julen är här i våra mörka länder, kom, låt oss ta varandras händer när julen är här. Julen är hääääär!


Ekorrn satt i granen

En ekorre försökte precis stjäla en tröja som vi hade hängades i ute. Tjoff sa det så hade han snott den från galgen och försökte äta upp den. Jäkla ekorrar! De må va söta men ibland kan de vara riktiga råttor med ludensvansar.

Hipp Hipp Hurra!

Idag har jag varit i USA exakt 1 månad! Jädrar vad tiden går fort fram alltså. Nästa vecka är det jul, sen kommer nyår och med det ett nytt år. 2010. Två månader kvar tills det är dags att åka tillbaka till landet lagom och två år kvar till jordens undergång. Det ni, det tål att tänkas på.

Får se om det blir svenska kräftor från Kina ikväll? MUMS!

På topp

Jag satt och lyssna på musik vid datorn när ljudet plötsligt blev för högt, så jag tryckte på "sänk ljudet" och datorn visade hur volymen sänks. Trots det var musiken lika hög och jag fortsatte trycka. Ingen förändring. Det är då jag ser den vita sladden gå ner ner från mina öron och upp på bordet där iPoden ligger och spelar musik. Ahaaa, så datorn har ingen koppling till ipoden?!


Ordning och reda.. vänta tills fredag

Det här är min planering för idag:

- Gör färdig MALM-möbeln (IKEA)
- Svara på mejl
- Skriva brev
- Städa garderoben
- Här fanns det säkert något mer

Än så länge har jag svarat på mejl. Det låg även i min planering att jag skulle vara effektiv och göra det här snabbt och fort och duktigt. Mind you, jag gjorde den här dagsplaneringen igår natt då jag var uppenbart påverkad av trötthet vilket gav konsekvensen av att inte tänka klart. Your Honour, I rest my case.

Aj?

Hmm, det här är konstigt. Igår kväll hade jag jättemycket jag tänkte skriva på bloggen men nu har jag ingen aning om vad allt det var. Men kan ju berätta att igår morse vaknade jag upp med två runda cirklar på min arm, oroväckande nära varandra. Tänk er att en spindel bitit er fast att med tanke på dessa "bett" måste det ha varit i storleken av en tarantel eller monsterspindel. Aja, armen sitter iallafall kvar på kroppen och jag har ännu inte märkt några andra bieffekter.. än.

Dagens kommentar

Jag låter som Beavis and Butthead. Naaajs ehehe ehehe. That's so like ehe ehehe not flattering ehehe ehehe.

Ehehe.

Jag <3 IKEA

Igår åkte vi till IKEA som sagt för att fixa skruven som vi saknade och fått ersatt med helt fel typ. Det är inte klokt, jag fullkomligt njöt av att vara där! Vet ni hur underbart det var att få läsa svenska bokstäver? Och se svenska produkter? Och få se Å Ä Ö? Det var helt fantastiskt och jag njöt ända ner till tåspetsarna när vi gick omkring och kollade på den svenska maten. Sill, lingonsaft, gravad lax, kräftor, marabou, pepparkakor, flädersaft...!



det tar att man behöver åka till IKEA för att få tag på fullkornspasta



Nu är julgodis och pepparkakor inköpta och jag har fått rätt skruv.  Då är det bara att återvända till min MALM då..

Nejmen vad falls..?

Oj, jag hade tänkt skriva efter middagen om min dag idag men upptäcker nu att klockan är halv tolv. Hur fan kan tiden gå så jävla fort ibland? Jag lovar att någonstans sitter det en liten människa med en Fast Forward-knapp och trycker på den lite titt som tätt. Det är min enda logiska förklaring till vad som annars händer med dagens alla timmar. Aja, nu är jag iaf för trött för att berätta allt. Får bli imorrn istället!

100%

Detta är mitt 100 inlägg på bloggen! Tänk vad inläggen går fort när man har roligt.

Uppdatering av IKEA lyder såhär: Hela stommen är klar och spegeln fastskruvad. När säkerhetsstången för spegeln skulle skruvas fast upptäckte jag att jag ska ha 4 små skruvar - jag har 3 skruvar och en lång trubbig skruv som inte ens tillhör IKEA-uppsättningen. Hm. Därför, bland annat, ska vi till IKEA imorgon (ska även spana in ifall de har färdiga lussekatter och knäck att köpa. Kanske en pepparkaka eller två med?). IKEA-möbler må vara sega att sätta ihop men att gå och kolla inne på IKEA is always a plessure!

Har även lådorna kvar men min lilla break från lådorna omvandlades till den stora "done for the day" och istället blev jag husmor och stekte pannkakor. Big ass pancakes in a big as stekpannan and I rörde ihop the big as smeten i the big ass skålen. Everything in America is big! Annars vore det helt enkelt inte the American standard. Det slog mig när jag skulle börja med smeten (dubbel portion) att jag inte sett en elvisp här i huset.

"Har ni en elvisp?"
- Elvisp? Nä, behöver du en sån?

...

"Var har ni måtten?"
- Vi har nog inga sånna.

Hoho, inget blir kul om det inte är en utmaning! Tänk dessutom att mitt recept står i svenska deceliter och i America använder de cups. Och vi lyckades leta fram en cup.. Thank God for google som gav mig pannkaksreceptet men inte ens de kunde hjälpa mig med omvandlingen. Det blev att gissa och guess what? Jag hade ingen aning om det blev rätt och det är den bästa pannkakssmet jag någonsin gjort!

  


Min morbror har även köpt hem ostbågar. Godare än Sveriges må jag erkänna men de är oranga och inte gula. Och vet ni mer? De är gigantiska!



Nu ska jag återvända till TV:n och se The Happening med Mark Wahlberg.

Andrea IKEA 1-0

Hur många kunde se att bild 1...


..är samma som bild 2?



Fan, iblan känner jag mig så jävla smart alltså!

IKEA

Nu har IKEA blivit tokiga. Vad tusan är det här för något?


I'm going down..

40x skruvar
20x skruvar
12x skruvar
36x pluggar
40x hakar
4x skruvar
4x pluggar
36x skruvar osv

totalt 214 olika saker att sätta fast, 1hammare 1skruvmejsel 1stjärnmejsel, X antal delar

Oj vad det är ROLIGT med IKEA *ler ler ler*! Om du vet med dig att du bor i närheten så tveka inte - kom över och hjälp mig så lovar jag att jag fixar pepparkakor och fika eller eventuellt annan muta (den är förhandlingsbar).


You're going down!

Dina dagar av terror är över. No more mockin'. Inget mer stirrande.
You're going down, bitch!


Sankta Lucia

Det känns jättekonstigt att det är Lucia idag. Lucia betyder 13e december som betyder att snart är det jul men jag har ingen som helst julkänsla i kroppen. Det skulle lika gärna kunna vara i början av hösten för mig. Att det inte finns en endaste liten vinterpåminelese kan nog ha mycket att göra med detta, men sen slog en annan sak mig: Det är Lucia och vi har varken pepparkakaor eller lussebullar hemma! Är det så konstigt att det inte finns julkänsla då? Dessutom vet jag inte ens om man firar Lucia här borta... Jag vill ha en stor, gul lussebulle att sätta tänderna i till frukost. Kan till och med känna doften av saffran. Undrar om det går att få tag på i nån mataffär? Pepparkaksdeg ska jag iaf köpa och gällande lussebullarna så får vi se närmare jul. Fast jo, visst ska man väl ändå ha lussekatter till jul.

Sen har jag inte sett något Luciatåg heller. Inga ljus i håret, ingen glögg och inga långhåriga flickor i vita nattlinnen som vandrar i vintermörkret. Det är nog faktiskt en av de få sakerna jag gillar med Sverigevintern: Lucia, julbeslysning, tända ljus och den mysiga stämning som automatiskt kommer med detta.

"Natten går tunga fjät
rund gård och stuva;
kring jord, som sol förlät,
skuggorna ruva.
Då i vårt mörka hus,
stiger med tända ljus,
Sankta Lucia, Sankta Lucia."

Beauty and the Beast

Det är något speciellt med de äldre Disneyfilmerna. De är vackra på ett sätt som förloras i de nyanimerande programmen (jag pratar själva bilderna nu). Skönheten och Odjuret är en av mina favoriter, speciellt den här scenen.


Belle är så otroligt fin med den gula klänningen


"Tale as old as time
True as it can be
Barely even friends
Then somebody bends
Unexpectedly

Just a little change
Small to say the least
Both a little scared
Neither one prepared
Beauty and the Beast

Ever just the same
Ever a surprise
Ever as before
Ever just as sure
As the sun will rise

Tale as old as time
Song as old as rhyme
Bitter sweet and strange
Finding you can change
Learning you were wrong

Certain as the sun
Rising in the East
Tale as old as time
Song as old as rhyme
Beauty and the Beast

Tale as old as time
Song as old as rhyme
Beauty and the beast"


Det finns fler

Jag läste att blondinbella ska till kalifornien med sin kusin för att fira jul hos sin morbror. Vem vet, vi kanske rent utav springer in i varandra med varsin Starbucksmugg och morbror vid sidan om?

Eeeeoooo Eeeeooo

Det känns ine riktigt som kväll här om man inte hör sirenerna från ett utryckningsfordon. Jag kan inte avgöra om det är ambulans, polis eller brandkår som rycker ut men baserat på ljudet jag hörde från brandkåren sist så tror jag det är dem som tutar.

Tut Tut

Regnet det bara öser ner

Jag har käkat kanderade räkor till lunch, ris och kycklinggryta. Delicious! Och till efterätt var det något grönt i något vitt med runda bollar. Jag vet faktiskt inte vad det heter eller vad som var i, men det jag vet är att cocos är inblandat, socker och vita, runda frukter. Den vita "såsen/soffan/vätskan" som blir smakar som chai latte.




Sen regnar det något förfärligt ute. Regn regn regn och när man tror det ska bli uppehåll kommer en ännu störra skur bara för att påminna en om att regn har en egen vilja. Påminner faktiskt om en svensk höstdag, fast inte lika tungt grå. 

 
 

Buller och bång?

Jag tror att jag eventuellt kanske hörde en åskknall ute.. Men man ska väl inte stänga av datorn för något som bara är eventuellt kanske?

Sverige Amerika 1-0

JAG LYCKADES! Jag klara det! Hipp Hipp Hurra för vår Nalle Puh! - å Andrea också
Jag har lyckats komma över till den svenska itunes storen och har nu lyckats köpa min låt. My one and only song.

Okej, nu kanske jag tar åt mig väl mycket av crediten. Men såhär är det, när man ska visa att något inte funkar - då börjar det mirakulöst att funka. Och den här gången var inte annorlunda. Helt plötsligt kom en skylt upp som sa "Gå till svenska itunes" och jag tryckte. Signed Sealed Delivered - it's here!

No Sweeds on the American iTunes

Jag har blivit överlistad av iTunes. Jag kom över min noja med itunes store och bestämde mig för att ta det stora steget och registrera mig (har inte orkat läsa igenom avtalet tidigare) and so I did. Sen kom nästa steg; jag skulle nu köpa något - en låt för att vara mer exakt - som jag spanat in länge. Jag letar reda på låten, lyssnar att det är rätt (bara en extraförsökring ifall samma grupp skulle ha samma namn och titel på youtube som på itunes fast olika låtar iaf) och trycker sedan på "buy". Då kommer skylten Ogiltig (det stod på engelska men det kändes som det skulle bli fel mening om jag skrev Invalid) upp och säger att jag inte kan handla på den amerikanska iTunes Storen när jag kommer från Sverige. Och hur ändrar jag då till den svenska? Ingen aning!


Tickeli tack

Klockan är nu  tio i tolv och jag har varit vaken i ganska exakt tolv timmar nu. Ligger i sängen med datorn i knät och borde egentligen sova - är faktiskt trött - men lyckas inte sova. Dessutom börjar jag känna mig hungrig... Så nu är ju den stora frågan om jag ska ligga kvar och försöka sova eller om jag ska gå upp och ta mig lite yoghurt? Kul sak det där med yoghurt.. jag har inte ätit det på flera år (inte gillat det) men nu äter jag det nästan varje dag och ibland flera gånger om dagen. Jag tror helt klart att det är så att de har godare yoghurat här helt enkelt. Så måste det vara..

Beware of Stormare

Jag har sett The Killing Room ikväll staring Peter Stormare. Fan, det är också en sån där läskig ont i magen film som jag bara måste se. Men jäkla bra var den! Och så har jag lärt mig en sak; never ever ever medverka i något som du sett i tidningen och om du ser en svensk doktor prata amerikanska - run!

När man inte har kläder för dåliga väder..

Har precis suttit i sofffan, myst och sett Transformers 2. Grymma specialeffekter må jag säga, och även att jag tycker den här var bättre än 1:an. Michael Bay är en duktig director. Utanför fönstret skriker vädret "film, film, film" så vem är jag att säga emot? Och om ni undrar så säger den fortfarande ouppackade IKEA-möbeln exakt samma sak..

Tror jag ska ta igen det missade Supernaturalavsnittet som jag inte han med igår kväll... tack o du mäktige inspelare!

Sov du lilla vide ung

Jag somnade strax efter 12 igårkväll och vaknade 11 idag.
Jag är trött.
Jag kanske borde ta en eftermiddagslur?

Saker bör bygga sig själva

Det står en stor, tung, oöppnad IKEA-kartong i hörnet. Ovanpå ligger gårdagens kläder. Pappkartongen tittar på mig med hårda ögon "pfft, är det du som ska sätta ihop mig?! good luck - you'll need it..." Jag tittar tillbaka med lika hård blick. Morr! Jag drar en stor suck.. det är kallt ute och grå himmel, en bra innepysslardag. Men känns det inte som ett lågtryck ute? Och lågtryck kan göra en väldigt trött. Och när man ska sätta ihop IKEA-möbler bör hjärnan vara på topp och fingrarna överenergiska. Så egentligen kanske det inte vore det bästa att börja med den idag? Jag menar, sannolikheten att jag då öppnar och vräker ut prylarna (det bästa sättet av överraska en stöddig IKEA-kartong är genom att kasta sig på den när den minst förväntar sig det, slita upp pappen och vräka ut sakerna) och sedan kommer de bli liggande över hela golvet till... ja, en annan dag helt enkelt.

Jag behöver nog något blodsockerhöjande innan jag tar ett sådant viktigt beslut som detta. Och kanske en promenad. Och..

Klockan är inte vad du tror den är

Jag förstår inte, nu är det så där igen. Det här var inte som jag planerat.
Jag hade en bra plan; efter maten skulle jag skicka iväg ett mail, kolla om någon vill mig nåt och sen sätta mig och kolla på Supernatural. Jättebra! Men nu sitte jag här återigen framför datorn och klockan har rusat iväg till 23.18. Backa ett par timmar, please, jag hinner inte med.

Och nu höll torktumlaren på att ge mig hjärtsnörp när den plötsligt skrek "Fäääääääääärdiiiiiiiig!". Nej nu blir det att sätta igång diskmaskin, glömma bort att jag har mascara på mig och stupa i säng. Denna flicka är trött hon.

I fadern, sonens och den heliga andens namn

Jag har begått mord ikväll. Kallt, beräknat mord av första graden. Ikväll tog jag livet av fyra små krabbor. May their souls swim to crab-heaven and god bless their little meat inside my body. Vet ni hur hemskt det var? Jag har förträngt det - så hemskt var det. Och min morbrors fru som vanligtvis får sköta den sysslan då jag gömmer mig var no were to be found. Men de dog snabbt (hoppas jag), vi (ja, eller jag då) la i dem direkt i kokande vatten så de tvärdog innan vi steamkokade dem färdiga. Och jag bad om förlåtelse till var och en av dem, både innan under och efter dödandet. Och de blev välsingnade innan vi la i dem.

It was horrible. Usch. But damn they taste so good!

It's alive!

Ingenting är omöjligt ska jag be att få tala om för er! Minns ni min ipod? Ni vet den där nya lilla röda saken som jag tvättade i 40gradigt vatten ett helt tvättprogram? Den lever! Kunde Jesus återuppstå från de döda kunde även min ipod det! Och killen på Apple kunde se att det fans liiite fukt i den. Lite! Hah, vad sägs om liter. Och efter en reset så funkar den finfint nu! Det är helt jäkla otroligt. Fantastiskt! Så där har ni, kan den kan väl vi alla?


Steve from IKEA

Det finns vissa saker som jag är stolt över som svensk:
Marabou mjölkchoklad
IKEA
Tomten är far till alla barnen
Ica-reklamerna


All min kärlek till Jamie Oliver och ICA! ^^


Last Christmas

Jag är nog knäpp. De senaste jularna har jag gått och önskat mig bort till ett varmare ställe där jag slipper kylan, mörkret, rusket och snön. Tänk så härligt att få fira jul bland palmer och sol! Jo man tackar, ja. Nu sitter jag här bland palmer och sol, med grönt gräs utanför fönstret och blå himmel och vad gör jag då? Jo nu sitter jag och längtar efter julmörkret, tända lampor, lussekatter, julköttbullar och knäck. Och snö. Till och med snö. What? Vad är det för fel på mig? Och Tommy Körberg... ja, behöver jag säga mer? Stilla natt, Gläns över sjö och strand.. Jag vill ha jul! Eller julkänsla. Och kanske lite snö.. och lite svenskt. Men vafasen sitter jag och säger egentligen?..

Tidsresor går visst

Jag har redan varit med om höst i år. Hela höstköret från augusti till november med de fallande löven, den klara luften, regnet.. allt! Så att gå ut nu och vandra bland träd vars löv skiftar i gult och rött, se hur löven faller till marken och uppleva den friska höstluften igen känns riktigt konstigt. På något sätt känns det fel att uppleva samma säsong två gånger under ett och samma år... Det känns som jag rest tillbak i tiden. Kanske jag har det? Kanske har jag utan att veta om det åkt tillbaka flera månader i tiden för att göra något.. fixa något... förändra något. Förhindra en framtida katastrof kanske? Hindra robotarna från att ta över världen år 2012?


Dagens betraktelse: Da Hoodies

Slut ögonen och föreställ för ditt inre öga det här (öppna ögonen igen så du kan läsa vad jag skriver):
Du är kille. Du har kommit över ett paket cigg. Du smygröker tillsammans med dina polare. Du är cool. Ni bestämmer er för att träffas och ta en cigg men eftersom ingen av er får det så måste ni träffas på något ställe där ni inte drar till er uppmärksamhet, där ni inte kommer stöta på någon ni känner och där ni kan röka på ett diskret sätt. Så ni bestämmer er för att träffas bakom muren, precis bredvid gångvägen till lekplatsen där barn och föräldrar går i tid och otid, där hurtiga springer dagarna i ända och som ligger precis bredvid de stora fotbollplanerna fotbollsträning alltid är på gång. Bra då har ni en plats. Nu, för att vara riktigt diskret ställer ni er i en klump så att ciggen inte syns och för att ingen ska känna igen er sätter ni allesammans på er huvorna som ni drar ner till näsa. Bra nu kommer ingen att stirra på er och ni kan röka era cigg i lugn och ro. Och det faktum att människor (speciellt i grupp) ser ut som Mupparna bakifrån med uppdragna huvor, det är bara charmigt.

Tummen upp

SE, jag sa ju att det blir bra när jag inte har någon som helst aning om vad jag gör. Mat Som Smakar Som Mat Ska Smaka!


Vad vill du?

Det är någon som spökar med mig. Universum - är det du? Jag har letat som en tok efter mina tuggummin. Högt och lågt, i påsar och bland prylar. Spårlöst borta! Så gick jag in i sovrummet alldeles nyss och tittade på stolen och där ligger tuggummipaketet helt plötsligt ovanpå min bok. Jag är 100 på att de inte låg där imorse, eller igår... eller i förrgår.. inte dagen innan det heller.

Spökar det i huset eller vill nån mig något?

Speak! Or forever hold your peace

Jag tror att universum vill mig något men jag förstår inte vad. Igår tvättade jag min ipod och idag så tappade jag mitt ena örhänge. Plopp lät det så rullade baksidan ner på golvet och där står jag med förvånad min och undrar "vad fasen hände med framsidan?" Och vart tusan är det? Sprang runt runt på alla ställen jag varit på, krypit på knä, tittat under sängen. Borta. Så går jag tillbaka till vardagsrumsmattan och där ligger det, precis bredvid massa saker på golvet. Hur det hamna där vet jag inte riktigt - men jag hittade det.

Så Universum: You've got my attention. Vad vill du?

1 2 3

Som jag ser det har jag 3 val nu: Antingen kan jag gå och lägga mig nu, det är val #1, eller så kan jag gå in i köket och bre mig en macka som jag funderar på är nödvändig eller inte, det är val nr#2. Jag kan också sätta på tv:n och bara låta ytterligare ett par timmar svepa förbi, det är val #3.

Val 1 känns klokast, val 3 mest lockande och val 2 helt onödig (alternativt blir val 3 efterföljt av val 2).



Hur fan kunde jag vara så klumpig slasch korkad att jag tvättade min ipod?!

Höjden av korkhet - Dum Dummare Dummast

Jag har precis begått höjden av dumhet. Så otroligt dumt! Så korkat! Så IQ-befriat! Så total genomidiotiskt!
Så vad kan denna genomkorkadeidiotiskasåotroligtiqbefriade sak vara? Jag har tvättat min alldeles sprillans nya ipod i tvättmaskin. 40gradigt varmt vatten som under X antal minuter spolar igenom alla elektroniska fiber i dess lilla röda skal. Jag är sååååååå korkad! Oj, jag höll nästan på att glömma säga att jag även hade extra sköljning inställt och tillsammans med ipoden tvättade jag även lurarna, mitt gymkort och... det var något mer.. jo visst jag, kläder.

Detta tar jag som ett tecken på att jag aldrig ska bli husfru. Punt slut.
Nu tänker jag tröstäta. För blír jag tjock och fet så kommer livet att kännas så mycket bättre.

Andrea x2

Jag har tagit reda på en sak: Av Sveriges +9 miljoner invånare finns det bara 2 personer som heter Andrea och som är född på min födelsedag.

Om 59 dagar fyller vi år.

Slump?

Det slog mig en sak när jag stod och skar sharonfrukt i väldigt små delar (nej, det är inte relevant alls):

När jag var i Sverige levde Anna Anka och Tiger Woods i sina äktenskap. Anna Anka var tydligen väldigt lycklig i sitt..

Sen åker jag till USA,

Nu ska Anna Anka skiljas och Tiger Woods otrohetsaffärer avslöjas. Hmmm..

Lady in the water

Hur lättskrämd är jag?

Jag är så pass lättskrämd att filmen jag såg igår som inte var läskig skrämde mig.
Trots att jag inte blev rädd gick jag och kastade en extra blick över axeln efter den stora gräshunden.
Bara ifall att...

Saken

Har precis sett Kurt Russel i en film från 1982 - The Thing. Den var bra och.. jag vet inte om bästa ordet för att beskriva den är äcklig eller otäck, jag tror det är något mittemellan (ockligt, äckäck <- gillar) men jag måste säga att det märks stor skillnad på bra och dålig kvalité på filmer, speciellt de gammla. Ta till exempel en Stephen King film från 80-talet; var säkert läskig då men nu känns de nästa lite komiska med tanke på monsterkvalité, teknik osv. Men den här var, trots sina år på nacken och att man stundom kan se 80-talets anda över den, fortfarande creepy. Läskig. Bohoo!

Huschke Duschki Doo

Om det är något jag är riktigt dålig på så är det att laga mat, jag kan det helt enkelt inte (jag följer fortfarande receptboken när jag lagar pannkaka - jag skojar inte). Och det är nog på grund av min oförmåga till att laga mat som den blir som allra bäst när jag har absolut ingen aning om vad jag gör. Idag visste jag precis vad jag gjorde till lunch. Jag stekte lite korv, värmde lite ris, blanda med lite spicy sås, tillsatte lite salt, döljde allt med härligt grön sallad och toppade det hela med papaya.

Slutsats: att blanda korv, starkt, salt och sött var ingen direkt höjdare. Faktum är att det var ganska äckligt mot slutet. Men jag åt det och jag har lärt mig - never ever again.

Är det någon som sett den svenska kocken på Sesame Street? Om inte så ska ni veta att jag är precis lika i köket.
Den som vågar kan ju spana in. Middag någon?



Gymm, Gymmare, Gymnast

Hoh! Hah! Uuuuuuh! Muuuuuuuu!

Har precis kommit hem från gymmet. Upptäckte i bilresan hem att jag använder min högerarm mer än vänsterarmen när jag tränar. Hmm. En annan sak jag upptäckte - de här maskinerna är way more avancerade än de jag är van vid. Så jag körde på det jag är van vid. Försökte mig på en magmaskinen och upptäckte att jag kom - ingenstans. Satte mig lätt generad ocgh började istället stretcha armarna (totalt genomskinligt). "How many sets do you have left?" en stor muskelknutte kommer fram till mig. "None, I'm done" säger jag och slinker snabbt därifrån. Back to the armmaskinerna. Huuua, huuuha, huuuu! Strax  färdig, kanske jag skulle kolla in vilka fler maskiner som finns? Hittar välbekanta benmaskiner och jag skiner upp. Hurrey! Jag sätter mig och ska trycka fram där man lägger upp benen - it won't move. Återigen återgår jag snabbt till armstretchningen och skynder mig diskret *host host* av maskinen. Nej, nu får det vara nog för idag. Dags för lite stretching...

Vad är det som regnar ner från skyn?

Idag regnar det à la reeegn tunga skyaaaar vart än jag seeeer, nån sol finns ej meeeer... För det här vädret vill jag ha:

- Godis
- En bra film
- En mysig filt

Och med en bra film menas en riktigt bra och läskig skräckis med massa spöken och en Andrea i takkronan.

Dagens mat

Det där med nyttig frukost och så gick ju raka vägen och helsikefyr då jag blev hungrig igen och istället för att ta något riktigt att äta stoppade i mig cheescake, cheescake och väldigt vitt bröd. Hm. Men jag kan ju meddela för den som behöver råd att cheescake tar bort sopsmak ur munnen. För de där tillfällena då tandborstning varken gör från eller till.. Till lunch/middag (luddag?minch?liddag?) försökte jag kompensera med fisk+sallad, en hammi-hammi-happi-tappi fisk (okej, så hette den inte riktigt.. men nästan). Sen åt jag precis två korv med bröd nu. Yey!
1-0 till Andrea? Jag tror det står 0-0...

Okej, jag vet vad ni tänker. Men för den som har lugna dagar (har ni testat? as-skönt kan jag lova!) så blir maten till slut det viktigaste för dagen. Och det behöver inte alltid vare fel. Just nu känns det väldigt rätt faktiskt.

Having a laugh?

Det här är nog ett av de absolut roligaste klippen någonsin! Lyssna och enyoj, detta är den fullånga versionen.


Bra start på dagen

Åh vilken frukost! Ägg, ris, sallad och räkor med stark sås. Smaka på den ni!


Och nu då?

Jag känner mig väldigt otillfreställd.
Jag tog en frukt efter maten - det hjälpte inte.
Jag tog cheescake efter frukten - det hjälpte bara lite.
Jag tog godis efter cheescaken - det hjälpte inte alls.

Jag vill ha någonting. Jag känner det. Men vad?
Är det en go chokladbit? Har ingen.
Är det goda bär? Vah, nejdå inte.
Sitter det bara i mitt huvud? Det hjälper väl inte mig.

All the way from the N to the C to the I to the S

Du befinner dig på andra sidan atlanten i ett främmande land, ett främmande språk och främmande tv-kanaler. Plötsligt känner du något, det börjar långt ner i magen först väldigt lite, sen lite till. Den där känslan av saknaden, känslan av att inte kunna få tag på det du saknar. Känslan blir större och starkare. Du vill! Du måste! Du saknar. Men hur? Hur ska du kunna se ditt älskade NCIS på denna främmande planet? Gibbs intensitet, DiNozzos filmcitat, McGees nördighetscharm, Zivas coolhet och Abbys personlighet - du känner behovet. Det är otröstligt! Det finns inget val längre - på nåt sätt måste det gå! Hjärtat slår hårt i kroppen. Du kan höra dess pulserande ljud i öronen där du sitter i tv-soffan. I handen har du fjärrkontrollen och darrandes trycker du upp menyn. Finding shows, du trycker och skriver försiktigt in ett N. En ensam droppe svett rinner ner från pannan längs hårfästet då du trycker in ett C. Program rusar i förslagsrutan. Varje andedag skälver. Plötsligt - DÄR! Du ser det; NCIS, hela höstens avsnitt! Du andas ut med en djup suck av lättnad, andetagen är fortfarande skälvande och händerna darrar värre än någonsin. Måste välja, vilket avsnitt? Så många att välja på... Inte för tidiga - de är passé - inte för sena - då har du missat för mycket. Ett avsnitt per vecka. 17 november, det blir två veckor sedan. Perfekt. Du trycker och ser hur uppladdningen startar och sen - det du så länge har väntat på - den där första bilden i svartvitt...

Att ta eller inte ta, det är frågan...

Jag är så gryyyymt sugen på sötsaker och onyttigheter! Så grymt att det nästan gör ont i munnen. Vi har cheesecake i kylen, funderar på om jag ska ge efter och hänge mig åt frestelsen...? Igår bestämde jag mig för att inte äta något i onyttighetsväg och jag lyckades! Och jag kan tala om det för den som inte verkar imponerad att för mig är en hel dag utan någon minsta lilla onyttighet stort - jag är sockerberoende. Jag har erkänt det för mig själv och kan lika gärna erkänna det för alla andra. "Mitt namn är Andrea och jag är sockerberoende." Så, får jag ta min cheescake nu?

Åt för nån timme sedan middag, grillad fisk och räkor. Mums och nyttigt! Så det här med att äta onyttigt nu är ju egentligen redan uppkompenserat?... Och dessutom kan lite socker efter maten vara bra för att höja blodsockernivån som sjunger när maten smälts (min egna teori, tror stenhårt på den.)..?



Höst vare här

Idag är första dagen då det faktiskt inte är någon sol ute. Hade för ett par dagar sedan en dag då det var småmuligt men solen tittade till slut fram även då. Nu är det helgrått. Dock är det ganska skönt ute så jag tror inte jag behöver jacka om jag har på mig en varma tröja, luften är sådär frisk och härlig. Perfekt tv-väder slår det mig nu! Vi får la se.. promenad blir det nog först. Och sen kanske lite IKEA-mending?

För övrigt så har vi halva Ekorrsällskapet i trädgården. Det är fågelfrönas förtjänst som ligger vid foten av det stora trädet! Ekorrar är söta tycker jag. Sitter just nu och döper de nya; Piff, Puff och Mini. Det finns en liten risk för att Herman och Linda är omdöpta (piff&puff) men det felet är jag beredd att ta. Har inte sett Sassy dock, han/hon/dendet kanske är smart och väntar till efter nattens inbrott? Då de andra ekorrarna ligger och sussar förnöjt i sina trädhålor, helt omedvetna om vad som händer deras fågelfrön..

Där kom det!

Nu kom jag på vad den första grejen var som jag glömde bort i "Ett btw":

Jag gillar fortfarande julkalendern! Jag kanske är en av de få människorna över 10 som gör det, men I do och det står jag för. Go Supersnällasilversara och Stålhenrik!

Say what?

Alltså - Amerika! Jag vettetusan vad de håller på med här borta. Jag har precis slängt komposterbart, bränbart, plast och hårdplats i en och samma soptunna. Pfft! Miljövetenhet någon? För att vara en land i framgång ligger de bra mycket efter ibland.. likaså åt jag "berikade" korvbröd idag som innehöll mindre än 1g fibrer. Allt är relativt - that's for sure. Gosh och hugaliga. En lärobok är nog vad de behöver. Eller två..tre..eller femtio?

Ett btw

Jag måste bara tillägga att jag glömt det första jag tänkte skriva men att jag minns det andra: Papayasallad är så jävla gott! MUMSx10upphöjtmedmassvisavnollor!

HBO has got the stuff

Förstår folk egentligen hur genial Sex and the city är? Det spelar ingen roll vilket humör man är på; glad, ledsen, arg, upprörd, exalterad - SATC är serien för allt och alla och närsomhelst!

För övrigt har jag haft en väldigt lugn dag idag. Har nu burit ut den stora IKEA lådan ur min garderob och ställt den vilande mot sängen. Den var tyngre än jag trodde, ibland är det tur att man har fungerande hjärnceller så man slipper stå som ett fån med halva ute och inte veta vad man ska göra. Nu blir nästa steg att flytta den från sängen så jag kan sova tryckt inatt (en smäll från den och jag sitter antingen vettskrämd i taket alternativt mosad i golvet) och sen är det bara att vänta på den där speciella dagen då lusten och orken och viljan kommer och säger att det är dags att sätta ihop IKEA möbeln. För visst är det kul? He he he.

En annan sak jag måste säga är att jag har små plastpluppar som man trycker fast på täcket för att förhindra att det glider omkring innuti lakanet och man en dag helt plötsligt bara har lakan att krama om. Smart va? Det är det faktiskt, men jag vaknar nu i stort sett varje dag med antingen en i ryggen eller inom blickens avstånd. Hm, kan inte förstå varför de inte sitter kvar. Bara de uppe vid överkroppen dessutom... Kan det ha något att göra med att jag vaknade imorse med hela det gigantiska täcket virat runt mig? Kanske. Näh, det ska jag väl ändå inte tro..

Ingen smörgås inte

Fläskotlett, omelett, musslor och ris = min fruksot idag. Snacka stabil start på dagen.

Lägga sig klockan 21

Hur vet man när Andrea är trött? Ja, ett av de första tecken (i plural; teckerna, tecknena, teckena?) är när hon går in i köket för att ta fram något att äta på, tar ner tallrikar och plockar fram bestick, ställer det på bänken, går runt i en stor cirkel och känner för att göra "huvud axlar knä och tå" då hon känner sig förvirrad och knä och tå är den starkaste impulsen i kroppen.

Ett annat tecken är när hon sedan lyckats sätta sig vid det dukade bordet och inte lyckas få upp krabban - något hon har gjort X antal gånger under de senaste 2 veckorna. När hon väl sedan får upp (med lite hjälp) krabban, pillar ut köttet och sen kastar det i knät på sig själv - då vet man att man gått vidare till nästa steg.

Det tredje tecknet är när hon är så trött för att klockan är 9, tittar på klockan och upptäcker att den är kvart över 11. Nu Andrea är det dags för dig att sova. It's way past your bedtime.

Tänka sig

Jag har precis nu, för ungefär 1 minut sedan, upptäckt att trots att min dator är omställd till amerikans tid så lever min blogg kvar i svensk tid. Detta innebär bla att det kan se ut som jag sitter och skriver mina inlägg 02.45 på morgonen... Så är det inte kära vänner och okategoriserade människor, ni får helt enkelt omvandla bloggens tidsstämpel till LA-tid så inlägget som skrevs "02.45" skrevs egentligen... 17.45.

Ja, där ser man. 

Btw, detta är mitt 50 inlägg. Grattis bloggen!

Strypt, Strypare, Strypast

Är det någon som någon gång försökt hitta rätt utbildning? MAH, det är ju helt omöjligt i denna gigansiskt stora, slingriga, snåriga, buskiga, spindelbitande och noshörningsstångande utbildningsdjungel! Hur i helsikesfyr och allt sånt där ska jag kunna veta vad jag vill utbilda mig till när A) Det bara ploppar upp nya utbildningar hela tiden som verkar intressanta och som leder mig ifrån de tidgare utbildningarna jag valt, och B) Ingen av utbildningarna har en stor, röd, blinkande pil (den måste vara blinkande annars missar jag den troligtvis) där det står: ANDREA! Din utbildning här! Read, Weap och Sök!

Jag har inga stora krav på min framtida utbildning. Jag ska älska den, den ska vara skitkul och extremt intressant, leda till ett jobb jag är passionerad över, ge bra lön (med bra menar jag enligt min syn) och vara helt underbar där jag känner mig smart, glad och lyckad.

Se, det var väl inte så mycket begärt. Var är nu min stora, röda, blinkande pil?

Jordnötssmör

Sitter nu och njuter av jordnötssmör från en sked till Bride Wars (bröllopsduellen) som går på tv. Perfekt avslutning efter lite spaghetti och kalkonfärssås. Mmmmm!
 - och låt er inte luras, kalkonfärssås är köttfärsås fast med kalkon istället för nötkött. och så smakar det lite annorlunda..

Sassy

Det brukar komma två stycken ekorrar till min morbrors trädgård som jag har döpt till Herman och Linda. Idag har familjen fått utökning. Jag har precis sett världens fetaste ekorre, till och med fetare än de jag såg i NYC. Dessutom har den en puckelrygg så jag tänkte först döpa den till Quasimodo men upptäckte att det blev för långt att säga. Så då tänkte jag Quassi men det blev inte heller bra. Kortare måste det vara. Sassy!

Världens fetaste ekorre namned Sassy. Trevligt att träffas.



Walk a walk

Så har jag precis kommit hem från en promenad till Vons (mataffär). 9 448 steg! Förstå vad superbra för vardagskonditionen och dessutom bar jag matkasse hem. Fit for reality (som är godis och cheesecake först, promenad sen). Sen gjorde jag ju förstås det jag alltid gör när jag köpt nya skor; jag glömmer att de är nya. Mina joggingskor är ursköna men på hemvägen så kändes det att jag ska börja komma ihåg att inte gå in mina nya skor så långt. Äh,lite ömma hälar slår de onda hälarna från de andra skorna iaf! Det är ju bara temporärt.

Sakta men säkerligen börjar det märkas att julen är runt hörnet. Lite amerikansk jul.



Julkalendern

Nu har jag sett årets första avsnitt av julkalendern. SuperSnällaSilverSara och StålHenrik, det är ju mina polare det från bolibompatiden så nu hoppas jag att de håller kvalité genom alla 24 avsnitten! Annars blir jag lite ledsen.. Men jag tycker att det verkar lovande.


Det finns

Nu ska jag berätta för er om ödet. Det finns faktiskt!
Igår kväll skulle jag gå in med en av min kusins leksaker till köket men på vägen dit var jag tvungen att gå in i badrummet där jag lägger ner leksaken och glömmer bort den. Imorse när jag går in i badrummet upptäcker jag leksaken men tänker "jag tar den senare" och går därifrån. Men efter en liten stund kommer jag på att det är lika bra att ta in leksaken i köket på en gång och går därför tillbaka till badrummet och upptäcker att jag glömt kranen på. Hade jag aldrig tagit in leksaken i badrummet igår, glömt den och sedan lämnat den där i morse hade jag aldrig gått tillbaka till badrummet igen och då hade badrumskranen fortfarande stått och runnit. Slump? I don't think so. It's motha fuckin' faith.

December

Imorse när jag vaknade rullade jag ur sängen, slog på datorn och började dagen med skypeträff med Annalina och Christoffer. Det är en trevlig start på dagen lär jag säga! Snö hade de tydligen där borta också, det måste jag säga känns bra exotiskt. Och kallt. Men nästan lite mysig. Ska strax sätta mig och titta på Julkalendern och då tillhör det ju faktiskt att det ska vara snö utanför fönstret..

Jösses, det är redan 1a december idag, bara 23 dagar kvar till julafton. Dags att börja julhandla känns det som nu. Haha, synd att jag är så sämst på det. Nej, en paketfri jul ger jag tummen upp för! Fast visst är det ju mysigt med paket som ligger under granen. Stora, hårda paket..

Får se om det blir en ny promnenad idag. Gick ju 5000 steg igår så då har jag ju något att slå.


(ps all eventuell associering utifrån texterna är på helt eget behåg och inget jag tar ansvar för...)



5000+

Igår blev det en promenad som lovat, 5000 steg eller 5305 steg för att vara mer exakt. Tjohoo! Började med att gå till sjön där man såg solen gå ner bakom de höga bergen som vadade i rosa sken (pretty picture), men - Vad hände då? Jo förstår ni, en badvakt (jorå, en livslevande baywatch life guard) åkte runt i sin gula life guard bil och annonserade att parken stängde och grinden skulle låsas. Far och flyg! Och inte ville jag bli inlåst tillsammans med fåglarna och säkert en och annan läskig gubbe som smyger i buskarna om kvällarna, så då blev det bara att vandra vidare (fick höra sen att det är grinden till bilvägen som låses, fotgångare kan fortsätta vandra om de vill). Istället gick jag till lekparken med min kusin där vi busade tills det bara var vi två kvar. På vägen till parken hände dock något mystiskt. För att komma till sjön har man två val, antingen springer man över bilvägen och hoppas eller ber att man inte blir påkörd av en bil undertiden, eller så kan man gå i en tunnel under vägen. Så vad valde jag? Tunneln såklart. Men när jag skulle gå igenom tunneln tillbaka från sjön, knappt 10 minuter efter att ha gått igenom den första gången, så ser jag en förändring. Mitt i vägen, precis i början av tunneln, ligger en stor boll av taggbuskar. Ni kan tänka er de där torrbollarna som blåser i vinden i Vilda Västern. Jag är helt säker på att den inte fanns där när jag gick dit. Så hur fasen kom den dit nu? Det är en bra fråga...



RSS 2.0