Väderleksrapport

Jag hörde dem precis använda sig av fula ord på väderleksrapporten!

Jodå, det är helt sant! Så nära en svordom man kan komma utan att det riktigt är någon (snacka vad de kan komma undan med). Vill ni veta vad de sa? De sa Snöstorm på väg till Sverige. Det är så mina öron känner sig övergripna, hur kan de få säga sådana ord i rikstv?

För övrigt så kanske vår busschaufför inte var någon man sjöng busschaufförsången för men komma i tid det kunde han. Exakt på minuten 11.50 kom vi till Sthlm centralen idag - prick i tid. Imponerande må jag säga. Han åkte helt klart upp i mina ögon efter det.

To Sthlm by Bus

HAHA! Jag startade datorn för att plugga men sitter istället inne på facebook och chattar med Anna Maja om psykopater. Och det tog mig lång tid innan det ens slog mig; Vad gör jag här inne, jag skulle ju plugga?! 3½ timme av koncentrerat plugg på en buss mot Stockholm - kan det bli lämpligare?

Ååååh,

hjulena på bussen dem går runt runt runt,
runt runt runt,
runt runt runt,
hjulena på bussen dem går runt runt runt,
runt i heela staaadeeen!

Vår busschaufför vet jag dock inte om han är en glad busschaufför. Min bror och jag hade en varsin ryggsäck med oss som han tvärstoppade och prompt påpekade att det var alldeles för stora så dem fick vi inte ha som hanbagage - nej! Det var bara att kliva ur bussen och lägga in dem i bagageutrymmet. Hm. På Göteborgsbussen fick vi minsann ha med ryggsäckarna in och de går efter samma mått (fick först åka GBGbussen och sedan byta till Sthlmsbussen i Borlänge). Ah, sånna där småigheter gör mig irriterad. Väskorna var inte större än några av de väskor som andra fått ta med in.

Aja, så länge han kör bussen på vägen och inte krockar med något, någon, kör i diket eller voltar med bussen så får jag hålla mig nöjd. Det snöar idag, det skulle det inte ha gjort för det skulle ha kommit igår. Men icke.

Det är som min mamma sa: Vad är det med dig och resväder?

Jag vet inte. Men det verkar alltid snöa när jag ska iväg någonstans nuförtiden. Höhö!

Rådissad

Jag måste säga att jag känner mig så totalt rådissad av allt och alla idag. Varför ska folk gå och skaffa sig egna liv? Det är väl totalt onödigt.

Du vet när de säljer för provision

Min mobil börjar ringa och displayen visar ett okänt 08-nummer.


Jag: Andrea

(tyst i luren, sen hörs något i bakgrunden)

Jag: Hallå?

Snabbtalande sthlms-tjej med provitionslön: Hej, är det här Andrea?

Jag: Aaaa

Sthlms-tjej: Hej! Eftersom många inte hinner läsa DN under veckorna så har vi nu specialerbjudande för DN på helgerna. Det är alltså freeedag, lördag och sen står vi helt för söndag. Ska vi köra på det?

Jag: Öööhh.. det beror på vad det kostar?

Sthlms-tjej: Det är 13 för fredag och 13 för lördag så står vi som sagt heelt för söndag.

Jag: Öhm, jaha och vad blir det för månadskostnad?

Sthlms-tjej: Ja vänta lite så ska jag se.. Det blir 116 kronor i månaden.  Ska vi köra på det?

Jag: Okej och hur länge sträcker sig det här erbjudandet?

Sthlms-tjej: Det sträcker sig i 6 månader och sedan går det här erbjudandet ut automatisk så du behöver inte avsluta det eller något. Ska vi köra på det?

....

Jag ursäktade mig snabbt, hon ska ringa upp igen om ett par timmar eftersom jag "stod emellan två saker". Jag kan dock inte släppa tanken av att hela saken är en houx - en bluff - eftersom det var så tyst i luren i början men jag kunde i och för sig höra i bakgrunden hur en annan telefonförsäljare (antar jag att det var) tackade och sa hej då i en telefon. Så då är det säkert på riktigt?

Men efterräkning visar att det kmmr kosta mig 14,50 / nr och inte 13.. Hm. Nu är bara den stora frågan:


Hur fasen fick DN tag i mitt mobilnr? 






Matbilder

Här kommer matbilderna jag och Assi lagade förra veckan. Jag har för övrigt snott bilderna direkt ifrån henne *blink blink*.

Lax med creme fraische sås i ugn och kokt dillpotatis.



Vit chokladkladdkaka. Den godaste jag någonsin ätit! Kärlek <3


Jag måste även lägga till att inga bilder kan göra kladdkakan rättvisa - så god var den! Det var som att chokladen fortfarande smälte när man åt den och det blev som ett hårdare överdrag på toppen. Jag drägglar fortfarande, hihi.

Söker dig, min sympatipartner

Finns det någon som kan tänka sig att komma över och sitta med en ännu tjockare bok och en ännu mer plågad min bredvid mig? Jag känner för lite pluggsympati här och vill ha någon som lider lika mycket som mig. Det är faktiskt lättare att plugga koncentrerat då, när man vet att man inte är ensamast i världen med massa text (ren fakta) och en rapport att skriva.

Okej, helt ärligt så spelar det inte så stor roll vad du gör så länge du också sitter med ett plågat ansiktsuttryck och knappandet på ditt tangentbord inte är facebook.

 

Ljud från övervåningen

Jag hör skrapande ljud från övervåningen. Det låter som en stol som dras över golvet men jag är ensam hemma så det finns ingen här som kan göra det.. Men kanske något? Just nu sitter jag och väntar på att något ska kastas ner för trappen, någon pryl eller något annat som signalerar för mig att jag inte längre är ensam här. Och när det sker ska jag kasta mig in i hallen, stoppa ner fötterna i brorsans skor, slita på mig en jacka och springa ut ur huset det snabbaste jag kan. Glöm och dröm att jag tänker stanna ensam i ett hus tillsammans med ett spöke som flyttar stolar och kastar ner saker för trappen. Nej, det har jag sett alldeles för många filmer för att göra.

Usch, nu skrämmer jag upp mig själv så pass att jag inte vill gå upp på övervåningen. Tänk om en stol är flyttad? Eller det står ett spöke med elak blick där?

Nu känns som att spöket står precis bakom ryggen på mig.. hjälp.

Apropå på fisk och mord

Har ni läst om späckhuggaren som dödade sin tränare på Sea world för ett par dagar sedan? Det är riktigt scary, tydligen har samma späckhuggare, Tilly, varit inblandad i två dödsfall förut - först på en annan nöjespark där han tillsammans med ett par andra späckhuggare dränkte en tränare, sedan såldes han till Sea World varpå en man hittades död i hans pool ungefär ett år senare och nu hade han ihjäl sin tränare igen. Otäckt. Hur kan de ha kvar en späckhuggare som har haft ihjäl först 2 och nu 3 människor? Tydligen ska späckhuggare dessutom vara riktigt intelligenta. Hm.  

För övrigt heter späckhuggare på engelska Killer Whale..

Här finns artikeln


Dödad av en makrill

Okej, nu är det konstaterat: Blomflugor är riktigt riktigt korkade.

Jag hade ordnat makrill och knäckebröd som jag satt och åt av när en blomfluga helt plötsligt började närma sig tallriken oroväckande mycket. Försökte vifta bort den men det var för sent och flugan landade med en segerduns på en makrillsbit och jag skyndade mig att lyfta upp biten för att se om jag kunde få bort blomflugan levande. Vet ni vad jag upptäckte? Den var död. Åtminstone tror jag den var det. Det såg ut som att den hade svällt upp eller nästan smält (flytit ut?) på den lilla makrillsbiten. Även om det här bara var en liten blomfluga som troligtvis drunknade i tomatsåsen så börjar jag fundera på vad det är de egentligen har i såsen? Eller är det makrillen som är giftig för de små liven? Vilken tur i så fall att jag är en stor och stark människa. För då ska det väl gå bra?


Huvudvärk

Har haft huvudvärk hela morgonen igen, vaknade upp med det igår med, känns som att någon har tagit sina händer runt mitt huvud och bara trycker ihop så gott de kan. Undrar om det är lågtryck ute? Slutat snöa har det i alla fall gjort så jag tror inte det kommer bli någon risk för insnöing men vet vet - det skulle ju falla 1-2 dec enligt väderleksrapporten och mycket kan hända med 2 dec snö. Mohaha!

Haha, jag hade helt glömt bort att jag hade Hero of War i huvudet igår tills jag kom att tänka på bloggen - då dök minnena upp och nu går låten på spinn i huv'et igen. Suck Andrea. 

He said 'Son, have you seen the world?'

Eftersom jag har haft Hero of War i huvudet hela dagen så tänkte jag att jag skulle delat med mig av den till er, ni vet, så att ni kan sjunga den tillsammans med mig.

Av någon anledning så lyckas jag inte få upp videon här så vi får alla nöja oss med en länk istället: Rise Against - Hero of War. Den har för övrigt en klart tänkvärd lyrics.

He said,
"Son, Have you seen the world?
Well, what would you say If I said that you could?
Just carry this gun and you'll even get paid"
I said, "That sounds pretty good"

Black leather boots
Spit-shined so bright
They cut off my hair but it looked alright
We marched and we sang
We all became friends
As we learned how to fight

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me
I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's flag that I love
And a flag that I trust

I kicked in the door
I yelled my commands
The children, they cried
But I got my man
We took him away
A bag over his face
From his family and his friends

They took off his clothes
They pissed in his hands
I told them to stop
But then I joined in
We beat him with guns
And batons not just once
But again and again

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me
I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's flag that I love
And a flag that I trust

She walked through bullets and haze
I asked her to stop
I begged her to stay
But she pressed on
So I lifted my gun
And I fired away

And the shells jumped through the smoke
And into the sand
That the blood now had soaked
She collapsed with a flag in her hand
A flag white as snow

A hero of war
Is that what they see
Just medals and scars
So damn proud of me
And I brought home that flag
Now it gathers dust
But it's a flag that I love
It's the only flag I trust

He said,
"Son, have you seen the world"?
"Well what would you say, if I said that you could?"


Skynda skynda

Om 1 minut måste jag springa ut och sätta igång motorvärmaren, sen måste jag in och snabbt som blixten plocka ut den rena disken ur maskin, stoppa in den smutsiga, byta om till riktiga kläder och sedan åka iväg och hämta upp min lillebror, mor och pizza!

Jag hade kunnat fixa maskinen tidigare idag och jag hade defenitivt kunnat göra det istället för att blogga. Men what's the fun in that?

Up up and away!

Varning för dalmasen!

Sitter och läser bland mina datapapper och utbryter plöstligt " är'om helt från vättä?!" på grovaste dalmål. Jag är glad att jag är ensam hemma annars hade jag fått höra det den närmaste timmen..

Jag förstår inte vad som har hänt. Jag brukar vara den som folk alltid påpekar inte pratar dalmål. Andrea har varit dialektfri (mer eller mindre) men på senaste tiden känns det som dalmålen smyger sig närmare och närmare inpå. Vem kan jag skylla detta på?

Jag är säker på ja' hade den igår

Har du sett min lilla sladd,
 lilla sladd,
 lilla sladd?
Den är varken vit slasch svart,
 varken vit slasch svart..

Jag är helt säker på att jag hade min kamerasladd för ett par dagar sedan. Jag vet att den har legat i mitt rum.. Sen vet jag att det har legat i vardagsrummet.. Och bakom blomkrukan.

Jag skulle städa om det var så att jag hade tid, plats och ork. Speciellt ork.

Welcome to my nightmare


Linslusar

Världens störtsa linslus. Gott ya!

jo jag var tvungen när jag äntligen fick en bild på dig!!


Rådjuret utanför fönstret var betydligt mer kameravillig..

Bambi 3: Bambi i djupsnö 

Röka mackor?


Dagens fruksot-lunch: Varma mackor! Det är riktigt länge sedan jag gjorde varma mackor i ugn men varje gång så tänker jag på hur riktigt gott det är. Ett tag var jag så pass inne på varma mackor att jag fick mamma att köpa ett mackjärn som vi har använt flitigt. Men jag tror att den börjar bli en sanitär olägenhet nu.. (sidospår).




Ah, i alla fall så kräver varma mackor i ugnen en ugn (vilket de har så det var ju tur för oss!), det vi däremot inte hade räknat med var att det skulle börja ryka ur ugnen. Inge kul att laga mat utan lite äventyr? Jag kastade mig i alla fall snbbt på kameran och försökte febrilt få en bra bild på röken men utan något vidare bra resultat. Dessutom fick jag ett höjt ögonbryn av Anna Maja som undrade om jag tyckte det var spännande med rykande ugnar. Det tyckte jag.



Vi stoppade i alla fall in mackplåten och fick ut o-rökta mackor. Och goda var det. Tummen upp!

Jag seg eller tiden snabb?

Jag måste verkligen vara seg - på riktigt. Jag var på väg till Anna Maja för brunch men skulle stanna till på Ica för att köpa med lite skinka och fick ordern att gå länge i affären så hon skulle hinna bli klar tills jag kom. Så jag gick och kollade på lite kakor, stod och valde mellan olika skinkmärken, tittade på lite godis och sen betalade jag. Jag gick inte segare än vad jag brukar göra när jag bara kollar runt, jag stannade inte till vid onödiga hyllor eller tog en extra sväng runt en avdelning för att få tiden att gå. Nej, jag gick i min vanliga takt, tittade, valde och helt plötsligt hade tiden gått så pass mycket att jag inte längre behövde köra den längre vägen till henne - då skulle jag bli sen.

Tiden är relativ. Jag tar min tid.


Pling i boxen!

Många timmar och något tunnhårigare senare lyckas jag ÄNTLIGEN få in min jädra hemsida och få allting att fungera. Vet ni hur svårt det har varit? Alldeles på tok för mycket krångel än vad det borde vara. Och sen helt plötsligt, out of the blue, så fungerar den.

Vad hände? Jag vet inte.
Vad gjorde jag rätt? You tell me.

Jag tackar alla små spöken och troll, älvor och tomtenissar, som fixade felet åt mig och såg till att det fungerade.
TACK!


JAAAAAAAAAAAAAA!

Sidan är validerad!

Hurra för mig!

In Your Face!

(Och det tog mig bara 2½ timme. Yey!)


Finn mitt fel

Efter mycket knepande och knåp lyckas jag få ner mina valideringsfel på hemsidan från 12 till 1. Ett endaste litet fel som står mellan att kunna och inte kunna skicka in hemuppgiften. Jag tittar, undersöker och funderar. Vad kan ha gått fel? Valideringsprogrammet pekar ut en kod som inte ska vara fel vilket betyder att jag har missat något ovanför. En tagg som inte är stängd? - Nej det har jag kollat, dubellkollat och till och med trippelkollat. Det kan inte vara det men eftersom jag inte på några vis lyckas få bort "felet" så bestämmer jag mig för att helt sonika ta bort den felaktiga koden. Jag trycker på omvalideringsknappen och får meddelandet 4 Errors. Great, jag har nu gått från 1 till 4 fel! Men det betyder att jag har missat något i koderna ovanför. Vad?! Någon som kolla min källa och peka ut det - jag vore mycket tacksam för det.

Har kommit fram till, eftersom mina ögon inte lyckas lokalisera källan till problemet, att det enklast måste bli att skriva om hela koden. Från början. Japp, från allra första tecken.

Men jag har bra musik i öronen så inte klagar jag. Nej idag är en mycket bättre dag än igår så nu kan jag ändå se ett ljus i datatunneln - en omskrivning och sen kan jag skicka in detta arbete och ta 5 minuters vila innan det är dags för förra veckans försenade uppgift.

Upptäckte precis att jag är nog inte lika glad över omskrivningen som jag försöker inbilla mig. Äh - fuck it! Det är bara en massa siffror och bokstäver och nån timmes jobb (eller två). Vad gör det om 100 år när allting kommer kring?


God Morgon

Jag var verkligen trött igår. Vaknade upp imorse med iPoden i örona (öronlurarna, inte självaste iPoden - dah), gårdagens kläder på mig och persiennerna öppna. Jag brukar aldrig kunna sova med musik i örona men nu hade jag tydligen gjort det.. imponerande eftersom jag hade ganska hög volym på - säger inte det allt?

Det är alldeles vitt ute och -14,9 grader när jag gick upp. Nej idag tror jag inte jag ska ut på en promenad. Nu ska jag istället koncentrera mig på min datauppgift och skicka in helvetesskapet (förlåt, jag menar den söta uppgiften), sen efteråt kanska jag ska se om vi har några möbler jag kan gå och flytta runt på? Såg Nytt Läge på TV:n till frukosten så nu har jag en jätteinspiration till att möblera om och inreda här i huset. Kanske borde ta en titt på mitt eget rum och det absouta kaoset som blivit av att inte stoppat in sakerna från resväskorna på sin rätta plats istället för att lägga allt i en stor hög på golvet? Neeej, det tror jag inte.

Andrea the Movie

När jag startade min blogg så hittade jag någonstans bland alla inställningar en inställning som gjorde det möjligt för en att se var ens läsare kommer ifrån (geografiskt). Nu hittar jag inte den. Var tusan har knappen gått och gömt sig tro?


Den där snöstormen har börjat ta till sig ordentligt nu. Gränsen mellan gångvägen och den stora snödrivan vid sidan om blir allt mer vag - det är mest ett vitt täcke nu.

Egentligen skulle det nog vara ganska mysigt att bli insöad för ett tag. Jag pratar nu om en timme eller 3 - inte flera dagar i sträck (inte ens en hel dag tror jag). Ingenstans man kan gå, ingenting man kan göra. Sen går elen och man tvingas tända stearinljus och försöker läsa sin bok som legat på hög i skenet av det flammande ljuset. När man sedan inser att det är på tok för lite ljus sammlas man med alla andra som blivit insnöade tillsammans med en och spelar ett parti monopol eller två, dricker rödvin och käkar vindruvor och ostbricka med salta kex. När elen sen kommer tillbaka sätts en skön stämningsmusik på i bakgrunden och alla sitter vid köksbordet och pratar och skrattar tills klockan är halv ett på natten.. Då går alla och lägger sig och somnar gott i sina sängar med ett leende på läpparna för att sedan vakna upp till en morgondag då solen lyser, himmlen är blå och skottbilen har befriat ytterdörrarna från snödrivor.

Ja, tänk om livet vore en film. Då skulle man åtmisntonde veta hur det sluta.
Och apropå trött är klockan tio över nio nu och jag är redo för sängen. Det är ju fan egentligen att man har blivit en sådan kärring men jag har trots allt bara varit tillbaka en vecka så jetlaggen och jag är fortfarande riktigt tajta med varann.

Nej, dags att sova nu kanske så jag kan återigen vakna upp vid sju imorgon bitti och smita ner i tystnaden och sätta mig och plugga lite granna? Vi får la se.


Tack och Ses imorrn

Jag skulle skriva någonting här men jag kommer inte längre ihåg vad det var. Säkerligen var det något mycket intressant av hög kvalité och extremt intellektuellt. Japp.

Har absolut ingenting att göra nu så jag underhåller mig själv med att unvika melodifestivalen i största möjlighet. Jag brukade gilla det men någonstans mellan att folk inte kan rösta rätt och att man behöver rösta 100ggr för varje omgång så tröttnade jag och nu rådissar jag det helt. Trist dock att ingenting annat går på TV ikväll. Verkligen en riktigt dålig tv-kväll och för att toppa det så har vår DVD stenvägrat visa mina filmer vilket lämna mig ganska utlämnad. Den ena efter den andra har jag stoppat in och allt som händer är.. inget. Blev sur och gick in på CDON för att beställa några filmer (tröstshopping is the shit), tyckte det var bäst att passa på nu när de har massa specialerbjudanden, och upptäcker att samtliga av mina filmer befinner sig i olika specielerbjudandeskategorier! Vet ni vad det betyder? - Att jag inte får mina 3 filmer för 99kr utan slutpriset hamnade på över det dubbla + frakt. Urk. Det är verkligen inte min dag idag. Jäkla pissdag.

Spotify strejkar så nu måste jag sitta och youtuba allt. Störande när nästa låt inte startar av sig själv utan låter tystnaden smyga sig på en tills den blir öronbedövande och jag kastar mig över första bästa låt bara för att få igång lite music.

Aaah. Nej jag borde ha sovit igenom hela idag. Imorgon är en annan dag. En bättre dag? Klart som korvspad, det kan inte bli så mycket segare än idag.

Sång från 83:an

Jag ser det snöar, jag ser det snöar
- det var väl roligt hurra!
Nu blir det snöstorm, nu blir det snöstorm som vi har önskat
- hurra!

Då stannar tågen helt still, och husen blåser in
sen kan vi skotta och skotta hurra mera vind!



PS.
Har nu lyckats reducera ner mina valideringsfel från 12st till bara 2. Jag är positiiiiiiv!

Klädd för väder

Två par strumpor, långkalsonger, jeans, linne, tröja och tröja - jag är klädd i en färgblandning av lager på lager och beredd att gå ut på en kort promenad. Vinden har börjat tillta igen och det är -9.3 grader ute.

Jag har iaf upptäckt vad som inte fungerade i valideringen. Tydligen går det inte att vara lika effektiv i sitt kodskrivande som jag är.

Hey- Ho, Hey - Ho it's off to...well, at least we'll go.


*Beep*

Oj vad jag känner för att lägga upp en lång svordomsramsa (ni ska bara veta hur mkt jag börjat svära sen jag kom hem från USA). Min  webdesignuppgift krånglar med mig, nu senast i raden vägrar den låta sig valideras utan säger att jag använder tecken jag inte får använda (what the?!) vilket är helt obegripligt eftersom jag behöver använda dem eftersom det är koder!

@#!!!//&$¤=}/"!!

Nu slog en tanke mig.. jag ska ta och titta på det närmare om en liten stund. Först ska jag få upp humöret och orken. Jag känner för att tröstäta socker men allt vi har är en äcklig gammal chokladkaka som skulle ha blivit en kladdkaka men som vägrade bli det.. Usch.

Fast den är iofs inte gammal och inte äcklig. Men lika fullt är den inte kladdig heller.

Nej nu ska jag göra ngt annat.


Vintersnö

Det blev ingen promenad med Christoffer heller eftersom jag missade hans sms. Men med tanke på hur jäkla kallt det var igår så hade det iaf inte varit särskilt skönt med en promenad i vinyerkylan. Vid närmare eftertanke var det inte särskilt skönt att sticka ut näsan utanför ytterdörren överhuvudtaget.. Jag är ingen vintermänniska - bara att konstatera.

Det märks att snöstormen/stormarna är på väg in. Inte för att snöflingorna är stora men det har snöat konstant sen igår och vinden tilltar med jämna mellanrum. Det är nu man skulle ha hyrt hem en bunt med filmer och laddat upp med ett ordentligt gottisförråd så när stormen sveper in på riktigt så kan man i lugn och ro sitta och vänta ut den. Hakuna Matata liksom.


Mästerkocken i köket

Haha, stackars stackars Assi. Jag var så jäkla disträ igår att det inte var klokt och ställde till med det ena värre än det andra. Vi kan ju börja med att jag smällde till vattenskålen på golvet så att allt vatten flög ut och stackars katten kom och började lapa upp från golvet istället. Sen kastade jag smet på golvet - det vill säga den smet som jag inte hade runt munnen och sedan hällde jag upp visprgrädde i en skål istället för creme fraiche. Vispgrädde till fisken, jo man tackar!

Och sedan gick jag och satte mig framför datorn för att uppdatera hela världen (okej, facebook) om mina bravurer så Assi fick komma och kolla vad tusan jag höll på med. Matlagning?

Trodde ni det slutade där? Åh nej, efter att ha kollat om fisken var färdig eller inte stoppade jag tillbaka ugnsformen och korkplattan som den stod på in i den 200-ngt gradigt varma ugnen. Jag tyckte den var svår att putta in..

När vi sedan skulle byta ena av deras bilar mot den andra började jag med att smälla i huvudet i taket efter att jag satt mig i bilen. Yes!

Så Assi, tack för en jättetrevlig dag och en god lunch/middag! Hoppas jag inte skrämde dig helt men jag tror att vi för länge sedan konstaterade att jag är som jag är.. och inte blev som jag skulle. Haha!

Slutresultatet blev iaf lax med sås i ugn och kokt dillpotatis och till efterrätt en vit chokladkladdkaka som är den absolut godaste kladdkaka jag någonsin ätit! Jag ska helt klart komma ihåg att hämta hem receptet från nätet! Bilder på maten kommer sen också men just nu finns dem hos Assi så det är bara att vänta och le. Och ler det gör jag.

Jag säger ju det - jag ÄR the Swedish Chef on Sesame Street

Visar Assi hur blogglänkar fungerar

PS det är aldrig tråkigt när jag är med i köket och fixar. Dags att hjälpa till i köket nu, Assi kom precis in i vardagsrummet där jag sitter och.. ja, sitter vid datorn och väntar på att fisken ska tina färdigt.

Nu tryckte jag upp ngt jag inte ska trycka på.. OOPS!

Fräscht

I gymnasiet bodde en italiensk tjej hemma hos mig i två veckor när deras skola var och hälsade på vår, och enligt normens vett och etikett hade hon med sig en present till oss.

Mamma: Andrea - vad är det här för något?
Jag: Alltså.. Jag vet inte.


..men den blev liggandes i vårt skafferi i två år. Nice liksom!


...

Bara som ett FYI till det förra inlägget: Jag valde att lägga upp tankeläsningshändelsen på bloggen istället för att dammsuga. Nu är det dags för duschen!

Tankeläsning

Mamma: Du kan börja dammsuga

Andrea: (svarar med en blick)

Mamma (börjar sjunga på introt till Toy Story): Jag är din bästa vän, ja jag är din bästa vän

Andrea (spärrar upp ögonen): Varför började du sjunga på den?

Mamma: Jag vet inte

Andrea: Jag hade den precis i huvudet!

Mamma: Mm du ser. Scary. 


 Hittade bara en bra version med det engelsksa introt

Dagens planer

Idag blir det lunch med Assi. Vi ska laga någonting från scratch men har absolut ingen aning om vad det blir för något idag - det får bli ett senare problem när vi står i mataffären. Brukar alltid bli gott dock - speciellt med en hejare på matlagning som jag (jodå, det var ironi men gott blir det).

Inte omöjligt att jag träffar upp med Christoffer sen efteråt. Får se hur den inkommande snöstormen och hans bussar ser ut. Men det är ju bara -9,5 grader nu så en promenad skulle ju nästan kunna bli skön. Nästan.

Nej nu borde jag gå upp och ställa mig vid garderoben och hitta något att sätta på mig så jag ser lite representabel ut.

Uppe med tuppen

Oj, oj, oj! Igår var jag uppe riktigt sent om natten. Inte förren halv tio kom jag i säng - halv tio! Jag har blivit en riktigt nattuggla, oh yeah!

Vaknade tidigt imorse. Det märks att det tar tid för kroppen att ställa om eftersom jag vaknar, för det mesta, innan resten av familjen gör det och då vet man att det är tidigt. Speciellt för mig som brukar påpeka att det är omänskligt att behöva gå upp före 9 på morgonen. Men imorse var jag vaken tidigt igen och efter att ha konstaterat att jag inte heller idag skulle kunna somna om traskade jag piggt upp och satte mig vid köksbordet för att - you know it - plugga.

Och vet ni vad? Jag pluggade! Jag har läst flera sidor, förstått det mesta och koncentrationen har varit på topp! Sen vaknade resten av familjen.. Det är lönlöst att kämpa emot. Därför sitter jag nu vid datorn, höhö.


Oops!

Gosh, nu är klockan snart 3 och mamma är hemma vilken sekund som helst och med det så försvinner knäpptystnaden som nu råder. Jag borde ha pluggat men har jag gjort det?

Vi kan väl säga att säger jag inget så har jag inget sagt..

In my head

Åh, i flera dagar har jag nu vaknat upp med Taylor Swift's Love story i mitt huvud. Det är som att den går på repeat och eftersom jag bara kan refrängen så är det den delen som börjar om och om igen. Haha, guh snart blir jag galen. Vad gör man egentligen när en låt har fastnat på hjärnan?

"And I said
Romeo, take me somewhere we can be alone
I'll be waiting, all that's left to do is run
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story baby just say yes"



Flugornas hemliga önskan

Blomflugor måste vara riktigt riktigt korkade. Seriöst.

För det första är de alltid där de inte ska vara och de är alltid ivägen och av någon anledning verkar de älska att hålla sig riktigt nära min mun med risk för att jag vid varje andetag andas in dem (kan det räknas som proteinintag?). Varför?

När jag är inne i badrummet och tvättar händerna kommer de igen. I det här fallet verkar vi ha en "husblomfluga" som är sällskapssjuk och av någon för mig oförstålig anledning skulla han hela tiden vara i närheten av mina händer - medan jag tvättade dem. Eftersom jag helt plötsligt känner det som min skyldighet att han inte dör måste jag därför stänga av och sätta på vattenkranen allt efter hur flugan förflyttar sig. Sedan undviker den nätt och jämt att landa i en vattenpöl på handfatet men lyckas i alla fall få vatten på vingarna så han vinglar omkring istället.

Och slutligen nu när jag hade öppnat micron för att värma min mjölk ännu mer kommer flugdummern igen och växlar mellan att sätta sig på insidan av microdörren och flyga in i micron. När jag sedan viftar för att rädda den från en säker strålningsdöd sätter den sig mellan dörren och självaste micron med resultatet av att den skulle bli en liten fluglort om jag stängde igen dörren.

Så min fråga är nu: Har blomflugor en hemlig dödslängtan eller är de bara extremt korkade?

Jag tror det första alternativet. Blomflugor är nog av naturen olyckliga varelser som alla flyger runt dagarna i ända med en stor självmordsönska. Dessutom tror jag att det är en sport för dem att se vem som kan dö på det mest konstiga / annorlunda sättet och varje dag redovisas det i blomflugornas egen morgontidning hur gårdagens flugor lyckats ta kål på sig.

Skaffa en flugpsykolog! Detta börjar bli djupt störande.

Vintersnö ej sommarskor

Är det inte lustigt att det är mitten av februari och det finns nästan mer vårskor än vinterskor ute i butikerna nu? Det ställer till en jäkla massa problem för mig som inte har vinterskor eftersom jag inte verkar få tag på några nya nu.. och mina sommarskor är väldigt kalla att gå ute med. Jag har börjat med dubbla strumpor varianten istället: två par strumpor och jag börjar inte frysa förren efter halva promenaden. Fungerar riktigt bra må jag säga (förutom att jag fryser på tillbakavägen) haha!

Hörde på nyheterna imorse att det ska komma in - inte 1 utan 2 snöstormar from idag! Häerligt. Don't you just love the vintersverige?

Not really, no. Hö hö.


Varning för pauser!

I ungefär 1 timme lyckades jag sitta och koncentrera mig riktigt bra på skolarbete. Jag läste, jag strök över och jag förstod. Men efter att ha läst alla löspapper upptäckte jag mina grejer som fortfarande låg kvar i hallen sen min anländning och senast igår påpekade mamma att hon ville ha bort sakerna därifrån. Därför beslutade jag mig för att, innan jag tog tag i boken, flytta mina högar från hallsoffan till högar på sovrumsgolvet och sedan fortsätta min koncentrerade väg mot kunskap och lärdommar. Pfft.

Det där med pauser är farligt - när sängen var bäddad, sakerna flyttade och boken uppslagen hade all självdiciplin flygit ut genom fönstret och stod nu i en halvmeter snö och lipade åt mig. Facebook, msn och bloggläsandet blev resultatet istället fram till det att jag kände att det banne mig vad tid att börja plugga igen.. men var jag inte lite hungrig? Jag skulle iaf behöva äta om nån timme och eftersom jag redan var ur kurs kunde jag lika gärna börja tillaga maten nu. Sagt och gjort och lucnhen blev tillagad, uppäten och min koncentration kom i alla fall inte tillbaka. Jag gav boken en chans och insåg att det var hopplöst - dessutom började jag bli sugen på varm choklad. Då bestämde jag mig för att det var dags att gå ut på promenad för att sedan kunna komma tillbaka, avnjuta en förtjänt kopp oboy och sedan se att pluggron kommit tillbaka!

Sitter nu med en kopp urdrucken varm choklad (funderar på om jag ska ta en till) och Computers: Tools for an information age bredvid mig. Jag vettetusan hur det ska gå.

Vinterpromenad

Vinterkörning

Har precis varit och lämnat av mamma och David. Pudersnö i all ära men mina sommarskor håller inte särskilt bra i kylan (speciellt inte när jag behöver pulsa i snön) och att vinterköra är betydligt läskigare än vad som kan tyckas. Det känns att bilen har ett sämre underlag och det känns att när som helst kan hjulen tappa fästet helt och fara iväg. Men jag får se det som ett äventyr - haha?

Ska fortsätta idag med den nya dataupggiften: att göra en HTML sida. Åh vad jag tycker det är roligt! Webdesign var den absolut roligaste kursen jag läste i skolan så den här uppgiften ser jag riktigt fram emot. Men jag har även förra veckans uppgift som jag inte hunnit lämna in än (läs: göra) dock resonerar jag att det måste vara bättre att satsa på den nya uppgiften som fortfarande ska och kan komma in i tid - den andra är redan förlorad.. typ.

 

Fokus - gång 7 bredvid tomaterna

Så nu har jag bestämt mig på riktigt för att jag ska hoppa av matekursen och det känns så skönt! Har redan skrivit till min lärare och frågat var jag avregistrerar mig någonstans vilket känns som ett ganska bra steg 1. Jag inbillar mig att med det här beslutet gjort kan jag återigen lägga ner tid och energi på datakursen så jag lär mig någonting istället för att börja plocka fram boken och sedan sitta och ångesta mig över att jag inte gör matten och sedan sluta med allt eftersom jag inte kan koncentrera mig.

Apropå det här med att kunna koncentrera mig sitter jag och växlar mellan blogginlägget, facebook och msn samtidigt som jag skriver det här. Går det att köpa fokus i mataffärerna tro? Jag skulle bhöva en burk eller två.

Nu ska jag rädda datorn från att dö av låg batterinivå och sedan ska jag se om jag kan få inbetalningen till studentkåren att fungera. Det har inte varit min datadag idag - allt jag försökt göra har hakat upp sig och ingenting har fungerat. Får se om den ändrat sig nu.

Jetlag is my friend

Jag är så jäkla jetlaged och min dator segar som tusan. Eller just nu vet jag faktiskt inte om det är datorn eller facebook som krånglar, de verkar ta varannan gång.

Det är kul hur min dagsrytm har blivit - först däckar jag nästan vid 18 men piggnar till efter 23.. Går och lägger mig och vaknar sedan upp tidigt på morgonen (tjugo över 6 imorse).

Jetlag - you just gotta love it <3

Frukost

När jag öppnade kylskåpsdörren imorse stod mjölken i väggdörren och för en kort sekund så höll mina gammla vanor på att ta över och jag började sträcka mig efter den. Sen slog en tanke mig: Mjölk?!

Jag har inte druckit mjölk på över 2 månader utan det har ersatts av vatten. Så att nu vara nära att ta mjölk till mackan blev helt plötsligt jättekonstigt och jag beslutade mig för att hålla mig till vad jag vant mig vid - vatten.

En annan sak som också är annorlunda är att jag inte längre behöver en omvandlare mellan min kontakt och väggen. Det är nästan så det känns fel att stoppe in kontakten direkt i utaget!

Det här låter säkert löjligt för den som läser men faktum är att det känns verkligen konstigt och det är först nu jag märker hur snabbt man vänjer sig vid nya förhållanden. Det var som när jag i onsdgas hörde en svensk familj testa kläder i Santa Monica och det gick riktigt att höra att de var nya i landet. Det är något med hur de pratade, hur de svarade expediten och förhöll sig till den hjälp man får - det var inte vant. Men för mig hade det hunnit bli vant och därför känns Sverige, som är så himmla annorlunda, konstigt. Ovant helt enkelt.


Liten Stor skillnad

Allt är verkligen litet i Sverige; toaletterna, handfaten, glas och besticken. Mini! Inte för att jag saknar de amerikanska toaletterna (inte de automatiska iaf - de var läskiga!) men det känna som att hela min omgivning har krympt i en tvätt med för varmt vatten medan jag själv har växt till en jätte. Jag känner mig, med en lätt överdrift, som Gulliver i Lilleputtslandet. Men faktum är att i USA är allting STORT. Vägarna är bredare, träden är högre, handfaten är större och borden sitter högre upp.

Så kanske är det inte så konstigt att USA sitter på sina höga hästar och tittar ner på oss andra? ...

Ett mystiskt land

Att vara tillbak i Sverige känns verkligen mysko. När jag satt på Arlanda och kollade ut på snön så kändes det som att de senaste 3 månaderna bara varit en dröm. Var jag verkligen i USA? Det är nästan så jag inte minns - i alla fall känns det så. Allt är så bekant här. Allt ser precis lika dant ut som det gjorde när jag åkte förutom att det är mer snö på backen. Så mysko.

Säkerhetsvakten på Arlanda pratade på svenska och inte engelska och samma sak var det med fotbollstjejerna på tåget. Aldrig trodde jag att det skulle kunna kännas så bakvänt med att folk inte pratar perfekt amerikansk engelska (för att de gjorde det i amerika kändes riktigt konstigt den första månaden) men det gör det. Allt är exakt som det var förut och ändå så är allting så annorlunda. Jag säger det igen: Mysko.

Hemresan

Min 15 timmars flygresa blev med tidskillnaden över 25 timmar från 08.20 på torsdag LA-morgon till 09.30 fredag Sverige-morgon då jag skulle ha landat, men jag måste säga att resan från USA var lättare och kändes snabbare än resan till.

Mellan LA och NYC satt jag bredvid en supertrevlig kille som var någonstans mellan 23-25 år - trodde jag. Det visade sig senare att han fyller 35 i juni.. Vem kunde tro det?! Vi satt iaf under 5 timmarsresa och pratade och slummrade om vartannat - så fort har 5 timmar aldrig gått förut. Efter det var det byte till Finnair och resa mot Helsinki och jag måste då säga det att Finnair kan jag starkt rekomendera! Dem är trevliga, maten var OK, vi fick filt, kudde, headset och man kan fick skapligt plats med bena. Sen hade jag turen att det inte satt ngt bredvid mig så jag kunde lassa alla mina saker på sätet. Trevligt!

Flyget blev dock försenat vilket gjorde att jag missade min connection i Helsongfors och fick istället flyga till Stockholm vid 12 (flög från Helsingfors 12, landa på Arlanda 12).

Allt gick bra och nu sitter jag i Falun igen och tittar ut på det extremt kalla vädret. -20 visar vår termometer.. I LA ska de ha +20 idag. Jag har blivit lurad.






Kidnappad av True Religion

Efter yoghurten åkte vi till Beverly Center vilket är Beverly Hills shopping mall med allt från inte lika dyra affärer till väldigt dyra affärer (läs: Gucci, Dior, Louis Vuitton mfl) och jag dök fort in på True Religion, dyra men har jättesnygga jeans!

Det första jag kanske borde berätta är att jag är en sucker för bra service och trevlig personal vilket leder till att jag blir mer villig. Så när den supertrevliga expediten säger "I love your jeans!" och sedan plockar fram ett par andra och undrar om jag inte vill prova dem, just for fun, så kan jag bara inte säga nej till det.

Så jag testar jeansen som är annorlunda och snygga och får gå ut och visa upp mig. Precis utanför hytten sitter det en kvinna som säger turn around and I'll tell you how they really look. De var något för stora så expediten undrar om han ska hämta jeansen i en mindre storlek  varpå jag svarar nej tack då jag behöver gå tillbaka till min morbror som väntar. Jag går in och ska byta om till mina jeans när:

"Andrea - here's the jeans in a smaller size"
- Oh.. okej, thank you.
"Andrea - try this on too (en grön t-shirt)"
- Okej..
"Andrea - here's your uncle."

Haha, man behövde nog vara där för att verkligen se hur komiskt det var! Men jeansen i storleken mindre satt jättebra och t-shirten var snygg.. och kostade $80. Jag byter tillbak till mina egna kläder och säger att jag kommer tillbaka lite senare. Nejdå, du behöver inte lägga undan något - jag är tillbaka om ett par timmar.

Yeah right.

Dålig kamerakvalité. Egentligen såg kläderna knappt ut som på bilden, haha!

Min sista dag

Min sista dag i USA åkte vi till Yogurtland och "firade". Det som började som ett jag ska bara ha lite double cookie cream med cookie dought på toppen slutade med en full bägare av olika sorter och massvis med olika toppingar. Å andra sidan är det väl så det ska vara - det var ju trots allt min sista bägare av frusen yoghurt fram till det att Ida kommer hem i sommar och vi flyttar till Gävle och öppnar vårt eget ställe (internt, hö hö).

Andrea + Cookie Dough = Sant


Som en lite f.y.i. dock så kör yogurtland med könsfördelning. Alla tjejer får rosa skedar och alla killar gröna. Vad falls?!

Hej då USA!

Klockan är nu 04.04am och jag har varit uppe sen innan 3.. Alldeles strax beger vi oss ut till flygplatsen.

Vi syns på andra sidan atlanten! Hej då USA - jag kommer sakna dig. Vi hade 3 bra månader tillsammans.

Until we meet again.


Sentimental

Haha, jösses vad sentimental man kan bli! Jag är mitt inne i en "min sista gång" runda - imorse vaknade jag upp och tänkte det här är näst sista gången jag vaknar upp här, i den här sängen. Sen ställde jag mig i duschen och tänkte det här är sista gången jag duschar i den här duschen. Precis som att duschen hade blivit min bästa vän under dessa 3 månader.

Det är sista gången som jag åker på den här vägen
Det är sista gången som jag ser de här palmerna
Det är sista gången som jag..

Idag är sista dagen som jag är här. Buhu.



Flyg du flyg, flyg!

Nu har jag checkat in och valt sittplatser på flyget från NYC - Helsingfors - Stockholm. Mellan LA till NY åker jag American Airlines och deras sida / incheckningssystem förstod jag inte mycket av så det får bli ett problem för morgondagsen tidiga timma väl framme på flygplatsen. Det som dock orar mig är att det stod någonting med drop in för bagaget NYC - Helsingfors - Stockholm resan som jag inte hängde med på, behöver jag hämta ut och checka in mitt bagage i New York igen? För isådana fall är jag screwd då sista tiden för det var 16.45 och jag landar 16.35. Så logiskt sett kan det väl inte vara så, right? I Finland måste jag hämta ut bagaget dock har jag förstått.. Spännande att se hur jag lyckas med det.

Tekniskt sett så tar min hemresa mig 25h och 10 minuter, jag åker 08.20 torsdag morgon (imorgon) och landar 09.30 fredag morgon på arlanda. Det är den tekniska delen, i praktiken flyger jag 15 timmar. Yeeeey! Ser mycket fram emot det (ironi)..

Saldorädsla

Haha, jag vågar inte logga in på banken och kolla hur mitt saldo ser ut! Det är det som är faran när man betalar med kort - man ser inte pengarna försvinna så nu är jag rädd över att det har blivit en jättestor förändring och hjärtat sätter sig i halsgropen. Dessutom kan jag inte se saldot om jag tar ut pengarna ur en automat här utan enda sättet att veta är att logga in på banken.. Och möta resultatet i vitögat.


Inga fler nya avsnitt

Sitter med en matkoma efter middagen (spaghetti och köttfärs - kan det bli mer amerikanske än så *host host*) och lyssnar på min Joshua Radin skiva. Barnes & Nobles är inte nådiga gällande priser - alla skivor, gammla såsom nya är dyra men det här albumet är helt klart värt varenda öre som jag la ner på det.

Känner mig trött, på tv:n spelas det nya NCIS avsnittet in och Cheetosen ligger i köket, nästan utanför min gåvidd. Det är också en grej som egentligen är är väldigt fånig men som känns allt mer sorgligt varje gång jag tänker på det: Förra torsdagen såg jag mitt sista Supernatural och Fringe avsnitt här och idag blir det sista NCIS avsnittet. Nu när jag åker hem måste jag vänta på att Sverige ska komma ikapp i serierna först - sen kan jag fortsätta se. Och nu kommer jag inte kunna se dem på torsdag igen för då befinner jag mig någonstans mellan New York och Finland.

Det känns lite tungt i hjärtat.


Saknad

Vi stannade till vid Ralphs på hemvägen och köpte lite supplies. Till flygresan har jag nu införskaffat mig godis, proteinbar och en skvallertidning. Flygresan är 15 timmar - jag tror inte det kommer räcka.

Jag har förresten en teori om att vädret är så grått och regnigt nu för att den sörjer att jag ska åka. Helt sant. Fakutm är att det ska vara regnigt nu tisdag och onsdag - dagarna innan jag åker - och sedan på torsdag när jag sitter på planet så börjar vädret att lätta upp och det ska till och med bli +21 grader på lördag.

Alltså, för att sammanfatta: Regnigt för att jag åker, soligt efter eftersom.. det bara vill jäklas. Vad fasen?! Ska jag byta ut framtida 21 grader på lördag mot minusgrader i Sverige? Någonting är verkligen fel här.. verkligen verkligen fel. Det börjar kännas riktigt sorgligt igen att lämna USA även om jag vet att jag måste, men jag har börjat vänja mig vid att var här nu. Idag hörde jag svenskar inne på en klädaffär som bytte om bredvid mig och jag kunde riktigt höra att de var nykommna hit. Det är något med hur de pratar på engelska, hur de svarar expediterna och svarar på frågor. Då kände jag mig riktigt amerikaniserad faktiskt och trots att jag känner mig som en stor utlänning annars så kände jag ändå att det här var som vardgasmat för mig. Inget märkvärdigt alls. Gosch vad jag kommer sakna servicen här! Till att börja med så står det ofta någon i dörren som hälsar en välkommen, sedan är de snabba med att fråga om de ska starta en provhytt åt en (eftersom man inte kan gå in en utan att de låser upp dörrarna) när de ser att man börjar kånka runt på en bunt kläder och sedan får man hjälp om man behöver. Du är inne och testar en tröja men den är för stor - stick bara ut huvudet så får du direkt en storlek mindre utan att du behöver lämna hytten. Service!

Åh ack du värld.. Ack ack ack.

Men på lördag får jag finbesök från Göteborg och på söndag blir det återträff. Alltid något att se fram emot. Så länge vi är inomhus.. Jag äger inga vinterskor! Jag har spanat in Uggs men de jag kollade på idag kostade $140 (multiplicera det med 7 så får du i ungefära svenska kronor) och det kändes lite mastigt. Förhoppningsvis kan jag hitta några på specialpris i Sverige. Annars får jumpaskorna duga bra. Det är ju ändå bara 1 månad kvar tills vår.. och kanske lite till.

Blöta regnväder!

Det började bra, jag gick upp för gatorna och letade efter en postlåda och sakta men omärkligt började det dugga. Jag fällde upp paraplyet men tog snart ner det igen eftersom man egentligen inte märkte av regnet - det var mer uppfriskande än blött faktiskt. Så helt plöstligt utan förvarning öppnar sig himmlen och stora regndroppar börjar falla ner på mitt huvud och jag fäller upp paraplyet igen och försöker gömma mig bäst jag kan under det. Men blåsten tar i och jag tvingas dra ihop det igen och springer istället in på Barnes & Nobel och hittar mig en CD-skiva. När jag torkat upp någorlunda beger jag mig ut i regnvädret igen och vid det här laget går paraplyet att fälla upp min inte ihop..

Springer in på Starbucks och köper en varm kopp choklad och en very berry muffins och värmer upp mig. Det är kul hur mat kan smaka så annorlunda beroende på i vilket tillstånd man är i: den varma chokladen smakade helt ljuvlig när jag drack den och samtidigt värmde upp min frusna kropp. När jag däremot var varm och fått upp blodsockernivån igen smakade den inte alls lika ljuvligt som i början utan bara som vanlig varm choklad. Hur som haver gjorde den gott för både kropp (kanske inte) och själ och jag vågade trotsa vädret igen. Och så mycket fick man för det: Mellan H&M och Zara föll  regndropparna strörre än någonsin och väl framme vid Zara hade jag en sjö i skorna. Faktum var att jag var så blöt om fötterna att jag under en kort stund funderade på om jag vågade gå in i affären eftersom jag var rädd för att lämna en å efter mig av regnvatten. Visade sig dock att mina strumpor har bra uppsugningsförmåga och inget verkade forsa ur skorna. Men jäklar vad kall man blir efter ett tag! Och då försvann min shoppinglust och jag nöjde mig med min Joshua Radin skiva och tillkallade min privatchaufför (a.ka. morbror) för resa mot varma torra strumpor och mjukisbyxor. Tack.


Packning påbörjad

Jag har börjat packa! 2 dagar kvar och nu sätter jag igång. Det här med planering och börja i tid har aldrig varit min starka sida.. Jag jobbar bäst under press (vilket troligtvis är anledningen till varför jag inte har börjat med min datauppgift än som ska in på söndag) och faktum är att jag har varit riktigt effektiv. Majoriteten av kläderna är nerpackade, jag har bestämt vad jag ska ha på mig under flygresan och imorgon kväll ska jag tvätta alla kläder så allting är rent. Fan, ser ni vad duktig och planerande jag helt plötsligt är - det visar bara att jag tydligen kan när jag vill. Haha!

Nu ska jag till Santa Monica och ta mig en sista tur bland affärerna där. Det är så jag blir lite sentimental när jag tänker på att det är sista gången jag åker dit nu. För den här gången i alla fall.


Väska inköpt

Igår var jag tillbaka på mallen och köpte mig en fetingresväska som ska hjälpa mig att få hem alla de prylar som nu uppenbarligen ska flyga över atlanten igen. Till den så köpte jag även ett supergulligt M&M lås bara så att jag ska kunna känna igen just min väska på rullbandet senare eftersom den är svart - precis som 1000-tals andra. Det är en av de saker jag gillar absolut mest med min oranga väska: Det finns ingen tvekan om att det är min och det går absolut inte att missa den (eller ta fel för övrigt) eftersom den lyser på bandet. Hade det svävat en stort röd blinkande pil med stora bokstäver som sa ANDREA så hade det varit komplett.

Min svarta väska


Det börjar kännas konstigt igen att jag ska hem. Förra veckan hade jag accepterat det faktum att jag ska tillbaka till Sverige på torsdag så jag var helt lugn med det, men så började jag känna nu i helgen att "Nä, jag vill inte tillbaka. Usch i Sverige är det kallt med massvis med snö och minusgrader. Jag har det bra här under palmerna i plusgraderna." Snacka om att det känns typiskt att det blev snöstorm i Sverige bara för att jag snart är på väg tillbaka igen. Vad hände med min planerade vår i februari? Den kommer - jajamensan - på fredag!

Söndag 7 februari

I söndags tog Ida med mig ut till Newport (där 5% av världens rika finns) och Fashion Island. Vi åkte dit vid 11 och räknade med att vara färdiga att ta antingen halv fyra bussen eller halv fem bussen hem - tio i fyra upptäcker vi att vi redan missat första bussen och lugnt hade kunnat missa även den andra om vi inte kollat på klockan. Affärerna är många, märkena från dyrt till billig(are) och kläderna helt undebara! Vi hade lugnt kunnat gå runt där en hel dag och både föntsershoppat och shoppat i verkligheten. Jag kom hem med en t-shirt från Express (guh vad jag kommer sakna den butiken) och nästan ett halsband och ett par skor från Urban Outfitters. Skorna hade definitivt kommit med hem om det inte var för att kassörerna var extremt sega och vi låg under tidspress för att hinna med busssen. Och när det kom till kritan så prioriterade vi att komma hem (det är 1 ½ timmes bussfärd) före skor.

Newport är i alla fall vädligt vacker, ren och jag ska absolut skaffa mig ett hus där bland de övriga 5% rikedomsinnehavarna när jag blir stor.

Ida, nygligen framkommen



Jag hjärta Shakespear

På kvällen åkta jag, Ida, Alex och Jay till downtown och såg When In Rome. Filmen var totalt värdelös med ett cheese-slut men enda anledningen till att vi hade valt filmen från början var på grund av Josh Duhamel (som enligt min mening började sval men hottade till sig under filmens gång, de andra fann han tillhottad redan från början). Vette fasen om filmen var värd att se dock - fast han var med haha. Kvällen fortsatte på andra sidan Long Beach där Emma mötte upp oss på Thairesturang och där jag äntligen kunde få min efterlängtade papayasallad (som smakade ljuvligt)! Till efterätt gick vi vidare till Yoghurtland som är frozen yoghurt och något jag har missat totlat! Snacka om att jag höll på att bli rånad en upplevelse! Många olika smaker av frusen yoghurt som man blandar och tar bäst man vill, sen strör man på olika typer av frukter, godis och strössel på toppen - allt efter smak och behag. Jay körde genomtänkt med smaker och toppingar som passade bra ihop, själv körde jag på en ta allt som ser gott ut variant.. What a mess but yum how delicious! De hade cookie dough som topping.. Mmmm!

Hela kvällen slutade med Shakespear In Love. Jag har inte sett den sen en filmkväll i 6an och då var jag trött och fann filmen tråkig. Nu var jag pigg och filmen var riktigt bra - speciellt Joseph Finnes (Shakespear) som jag tyckte gjorde hela filmen. (Tänk om man hade sig en egen Shakespear - vore inte så illa..)

Jag har för övrigt åkt buss nu på första gången sedan jag kom till landet USA. De är lite annorlunda och många av människorna som åker med speciella.. Men de var inte lika läskigt som jag hade trott. Där ser man.

Min frozen yoghurt


Downtown Long Beach

Jag måste säga att downtown Long Beach ser riktigt mysig ut! Hamnen ligger precis där och på kvällarna förvandlas det till en riktigt night out. Ida (som förövrigt fick stå och vänta på mig en halvtimme på grund av avhoppningar från tåg kombinerat med byggarbeten (förlåt!)) tog med med mig på en rundtur och visade bland annat upp Queen Mary. Sen gick vi på Kinaresturang och åt en god lunch. Om det är något jag verkligen kommer sakna i Sverige så är det servicen man får överallt här, vår servitör (how are you ladies, my name is Damien and I'll be taking care of you) var duktig, trevlig, kallades oss för dear (would you like anything else, dear?) och paketerade våra rester i sådana där coola take out-kinakartonger. För det första måste jag bara understryka att jag tycker verkligen att de kartongerna är coola och för det andra älskar jag att man får med sig matresterna hem.

Jag med Queen Mary i bakgrunden. "Pose" sa Ida. Så vad fasen håller jag på med?  

Lördag 6e februari

Tur som jag hade så hoppade jag på tunnelbanan tidigt vilket betydde att jag och min övernattningsväska fick sitta ner då tåget fylldes på med människor väldigt fort så många fick stå. Än så länge gick allting bra och jag fick till och med höra av en man att jag såg exakt ut som någon som spelade instrument i hans frus klass (mind you att han var dubbelt så gammal som mig. ung fru eller börjar jag få rynkor tro?). Hoppade av på 7th och gick upp för att hitta den blåa linjen mot Long Beach. Den stod där med öppna dörrar och väntade och folk som skulle med började springa, rädda för att dörrarna skulle stängas och tvinga en vänta på nästa tåg. Så eftersom alla andra gjorde det så gjorde jag samma och noterade att på dörrarna stod det "Long Beach", sätter mig ner på ett säte och hoppas att jag hamnat rätt men noterar att en av killarna som också sprungit studerade kartan över stopplatserna noga. "Är han på fel tåg? Är jag också det då?" Börjar titta på kartan och ser inte en endaste stoppplats som heter något som påminner om Long Beach - inte ens den sista som jag ska av på och som ska ligga i LB downtown. Pulsen börjar gå upp nu, det stod Long Beach på dörren men åker jag åt rätt håll? Jag kanske skulle ha hoppat på åt motsatt riktning? Allt går så fort när man springer.. Jag inser att jag har två val:

1. Jag sitter kvar på tåget till slutstation och hoppas att det är åt rätt håll. Annars är det väl bara att åka tillbaka? (tar 1 timme)
2. Jag hoppar av på första stopplatsen och ringer Ida.

Jag valde nr2 och hoppade därför av på Pico.
"Hej Ida, du vad hette hållplatsen som jag ska av på?"
"Tranist mall"
(jag satt alltså på rätt tåg)
"Aha.. Okej. Jag fick nämligen lite panik och hoppade av på första hållplatsen ifall jag hade hoppat på tåget åt fel håll"
"Jaha. Man kan bara åka åt ett håll till Long Beach..."

Snacka hjärnsläpp - hur stort tror jag Long Beach är egentligen? Staden som sträcker sig från söder om Los Angeles till Norr? Oh my gosh..

Men så är det när jag åker tåg. Kan man hoppa av rätt tåg så bör man väl göra det? Och vänta 30 minuter på nästa i regnet. Jag lärde mig iallafall en nyttig läxa: Chill down, take it cool, tänk logiskt.


Jajamensan fattas bara

Då var jag packad (väskan, inte jag) och färdig att bege mig ut på metroäventyr! 1 byte helt ensam.. det här kommer bli spännande. Kan man gå fel så brukar jag göra det.. så det blir kul att se var jag kommer sluta. Det är därför jag föddes in i ett mobilsamhälle - jag skulle nog inte vara särskilt långvarande utan, hahah!

Vi syns imorgon kväll!


Nytt lagförslag

Det borde vara förbjudet för badrum att vara kalla när man kommer ut ur en varmt dusch!

Kuckeliku

Idag tror jag fasen att jag är uppe med tuppen om inte innan! Väckarklockan började redan för en timme sedan. Jag ska nämligen till Long Beach idag och träffa Ida som bor och pluggar där och sedan sover jag över tills imorrn - det ska bli superkul! Samtidigt betyder det att jag behöver gå upp i ottan nu för att hinna göra mig i ordning och packa allt som bör packas med (planering är A och O och när man inte kan eller gör det så får man sitta med tuppen uppe på takknoppen och gola).

Ute regnar det fortfarande även om det verkar ha lugnat ner sig. Normalt sett brukar jag inte ha mycket emot regn eller att behöva gå ut och vandra i det men det duggar och blåser vilket har skapat en helt annan typ av regn som bara är kall och rå. IUSCH.

Ska se om jag kan hitta soldans på youtube.. tror vi behöver det idag.

Todai

Det blev födelsedagsmiddag på Todai igår kväll vilket är en resturang som serverar skaldjurs/sushibuffé! Åh vad jag tycker sushi är gott! Det och pizza - det skulle jag i stort sett kunna leva på. Men det verkar finnas en oskriven regel när man är på buféer som säger ät till det inte går att få ner en bit till. Först åt jag sushi tills jag blev mätt, då gick jag till andra sidan och hämtade lite räkor och kyckling och blev ännu mättare. Sen satt vi och lät maten smälta ner - då var det dags för crêps till efterätt (mums!). Jag vart helmätt. Då var det dags för de små "cakesen". Efter det var jag supermätt.

Efter en totaltid på sammanlagt 3 timmar hade jag gått från hungrig -> mätt -> väldigt mätt -> lagom mätt. Jag vet inte, det kanske bara är jag som inte klarar av makten som en buffé ger en men jag verkar aldrig lära mig att lagom är bra..

Crêpes med körsbär och chokladsås

Inte en vanlig februaridag

HAHA det ösregnar ute! Men det är första gången jag firar i regn och inte snö - och för tillfället tror jag att jag föredrar regnet. Men det messade upp mina planer om att åka till Hollywood ikväll så får se om vi kan hitta på något annat skojs istället.

Ska in i duschen nu och sen äta en second breakfast. Vaknade imorse av sång och frukost på sängen (det gillar vi skarpt) men nu är det dags för omgång två.

Undrar förresten om jag kanske ska ta och ställa mig ute ett slag och få en gratisdusch istället?

6940 dagar

Det är så många dagar jag är idag. 1 år äldre än när jag fyllde 18. 1 år visare, klokare, mer diciplinerad och vuxnare.

Kan du se att jag ser ett år äldre ut?

18 år 040210


19 år 050210



GRATTIS till mig och Andrea i Hallsberg som är exakt lika gammal som jag!


What a differense a day makes

I Sverige-tid föddes jag för ungefär 5 timmar och 10 minuter sedan (och 19 år bör tilläggas). I USA-tid om man ska gå efter klockslag är det 4 timmar minus 10 minuter (och 18 år) kvar.

Jag tycker det känns lika konstigt att vakna upp varje år dagen innan födelsedagen och veta att om 24 timmar vaknar jag upp som ett år äldre och förhoppningsvis 1 år visare (host). Tänk så stor skillnad dessa små timmar kan göra - från född till ofödd, från att inte kunna köra bil till att få köra, från att inte få bestämma till att få bestämma själv, från stödhjul till roadtripp.

Tack mamma för att du födde mig! Det känns väldigt trevligt ska du veta.

Senare kommer dem

Jag tänker lägga upp lite bilder från besöket idag men orkar inte nu. Eller rättare sagt har jag inte gått igenom alla än och bör göra det först. Annars får ni njuta av suddiga bilder som jag inte vet vad det är. Men man har ju olika smak..?

Freeze - I have a camera and I'm not afraid to use it!

Sitter och försöker rensa mina bilder. 201st från idag, alla på 8 timmar plus en massa massa fler från tidigare kameramissbruk. Det är min tro att man bör ta många bilder eftersom man aldrig vet om de blir bra eller inte förren de kommer upp på datorn - och då är det kört om det visar sig att de 3 bilder man tog blev suddiga. Därför överkompenserar jag med kameran i handen. Jag borde inte få hålla i en kamera.

Så här kul var det att rensa bilder

Universal Studios

Oj vilken rolig dag jag har haft! Anders och jag åkte som sagt till Universal Studios imorse och åkte iväg tidigt för att kunna vara där när portarna öppnades klockan 9. De öppnade 10. Det var dessutom svinkallt så vi startade med en varm kopp och kanelbulle på Starbucks vilket värme upp kroppen lagom till det att det blev dags för oss att vandra in genom stora entrén.

Jag skulle troligtvis kunna fylla en kortare roman om allt vi gjort, sett och upplevt idag så jag försöker att korta ner det (om ni inte vill läsa en roman såklart, i så fall ska jag överväga det)!

Vi började med den obligatoriska Studio Tour där man sitter i ett "tåg" som tar en runt och visar olika filmlägen. Bland annat har jag sett där de spelar in Ghost Whisper (vars torg förövrigt är samma torg som i Tillbaka till Framtiden), Psyko, Whoville (från Grinchen), flygplanskraschen i Världarnas Krig (som ligger granne med Normat Bates hotell och Whoville), King Kong och massa mer. Dessutom åkte vi förbi Wisteria Lane där tåget vanligtvis tar en rundtur in men idag filmade dem.. när vi var där.. så jag har varit meter ifrån Desperet Housewifes gänget. Coolt! Efter runturen gjorde vi så många attraktioner som vi bara kunde: Terminator 3D, The Simpson Ride (som var en grymt kul "bergochdalbana"), Shrek 4D, House of Horrors, hur de filmade Backdraft, hur special effects fungerar osv osv. Ser ni att jag lätt kan fortsätta till ett inlägg på ett par sidor?

De hade även en vatten/stuntshow som hette Waterworld (tror det är en riktig film i grunden) och jag och Anders satte oss på bänkarna märkta med "Splash" som betydde att det fanns en risk för att vi skulle bli blöta. Kul med USA dock - här finns det aldrig risker utan bara chanser. There is a good chance that you will get wet. Showen började och vi märkte snart att även om det blev lite stänk så var det inget som direket nådde oss. "Synd" tänkte jag "vi har satt oss för högt upp". 5 minuter senare landade ett plan och vattnet sprutade över oss. Jag var blöt, mina jeans var blöta. Stor tumme upp! I showen var det dessutom med kändisar från bla CSI och Twiligt. Det gillar vi också!

Idag spelade de även in Heroes och Little Fockers vilket betyder att jag har vait på samma location som Ben Stiller, Robert DeNiro, Hayden Panettiere och massa fler och även om jag inte såg dem (de spelar in i stora lokaler som de bygger om) så är det fränt att ha varit på samma läge samma dag.

Nu ska jag kolla igenom mina bilder från idag och namnge dem innan jag glömmer bort vad det var.

That's a wrap as they say in filmmaking.


Princess Fiona-Andrea

Kast med pryl

Slänger in ett inlägg snabbt för vi är på G att åka. Imorse började bra - jag tryckte på snooze och nästa som händer är att mobilen flyger från fönstret där den står rätt ner under sängen (och eftersom jag ser tecken i allt så tog jag det som ett tecken på att nu jäklar vad det dags att gå upp). Jag gick istället och kastade ut yoghurt på det nystädade golvet. Tummen upp!

Efter det har morgonen lugnat ner sig, jag kastade bara nästan mascaran i golvet.

Nej nu är det dags att sätta sig i bilen och åka till Universal Studios. Hoppas det är varmt ute..


Och idag..?

Jag har inte haft ork att skriva om idag än och nu är klockan sent så nu ska jag sova. Men i korthet kan jag säga:

Gym
Pannkakor
Promenad
Film
och trött.

Det ni, haha!

Imorgon ska morbror och jag gå på Universal Studios. Ska bli riktigt skojs!
Men nu är det sängdags.

Väckning

Vaknade för en halvtimme sedan av att ytterdörren öppnades och röster pratade. I och för sig var det nog bara bra eftersom jag satt och kollade på film till halv två igår (så jag hade troligtvis fortfarande sovit) men nu är jag så jäkla trött. Ni vet så där djupt trött så man känner det ända in i bena och i mitt fall även knäna.

Ah, dags att vakna till liv och göra något nyttigt! Jag kommer säkert på något snart som kan göras. Snart. Om en stund.

Tack för idag

Jag har varit riktigt duktig idag! Jag har gjort fler tal idag än vad jag har gjort någon dag tidigare - GOOD WORK! Funktioner byttes ut mot potenser och de rullar på. Jag håller tummarna och satsat på det där ljuset i tunneln.

Fan vad duktigt av mig! Här måste vi powerboosta rejält. Dessutom har jag min belöning redo: Ett inspelat avsnitt av dagens Millionaire Matchmaking. Snart slänger jag mig i soffan med en macka och tittar när Patti sågar orealistiska krav och småbarnstjut. Lovely!


Kall kyckling

En av de absolut bästa sakerna jag vet i matväg är kylskåpkskalla kycklinbitar! De är helt undbara och jag skulle kunna äta dem som en egen måltid i sig.

Suddig mobilbild


Synd att jag behövde värma dem den här gången men tanken på kallt ris var inte lika lockande. Trots det smakade dagens lunch precis lika gott när den även fick bli dagens middag. Rester is the best!


Januarivår

Luften är varm och tjock ute, det luktar regn och mitt i det går jag vilse i en promenad runt området. Solen är på väg bort och det blir mörkare ute för varje steg. Men jag fryser inte, blommorna doftar när jag går förbi rabatterna och det ser riktig hemmamysigt ut när man kollar in genom fönstren. Träden har börjat blomma igen - i januari. Då gör det mig ingenting om det skulle falla lite vatten på huvudet. En gratisdusch är bara ekonomisk.

En blomstertid nu kommer..

Uträkning av dagens timmar

Kollar på klockan och känner ett nedslag: Klockan är kvart i fyra. På så här många timmar borde jag ha varit halvvägs genom kapitlet men jag har inte ens gjort färdig en hel sida. Vad fasen hände med tiden? Hur kunde det bli såhär? Men så tittar jag tillbaka på vad jag gjort och plötsligt klarnar saker upp:

10.00 - Uppstigning, frukost, facebook, mail och blogg
11.30 - Börjar med ett mattekapitel. Läser en stund men ångrar mig och väljer ett annat
11.50 - Börjar läsa det nya kapitlet och lösa tal

13.00 - Hungrig, dags för lunch
14.15 - Lunch tillagad och uppäten. Fortsätter med matten

14.45 - Dags att ta tag i disken.
15.15 - Färdig med disk men måste sätta igång en klädtvätt

15.25 - Ut med sopor och in med posten
15.30 - Fortsättnign med matten

15.45 - Blogga om hur tiden försvinner och att matte är toppen (ironi)

Det tar en jäkla massa tid att fixa med saker och efter varje avbrott tar det dessutom tid att komma in i mattetänkandet igen. Att läsa förklaringar tar sin tid - att förstå dem ännu längre. Och mitt under alla processer behöver hjärnan ta en paus då och då och driftar iväg på andra tankar.

Det känns när man tittar på timmarna som att jag borde vara halvvägs färdig med kapitlet nu men verkligheten är att jag snart är färdig med första sidan. Jag tänker inte skylla ifrån mig helt, jag skulle kunna koncentrera mig betydligt mer på vad jag gör och på så sätt ha varit klar med åtminstone det dubbla nu (dvs 2 sidor..), men det är så här min verklighet ser ut just nu. Det suger på sitt sätt. Jag behöver öka min mattetakt och det är rapido, frågan är bara hur jag gör. 

Hår på huvudet

Det känns som att det är dags igen för en frisyrförändring. För just nu är det bara tjock och långt. Problemet jag har när jag går till frisörer nuförtiden är att jag aldrig vet hur jag vill ha mitt hår längre. Kort eller långt? Uppklippt eller urklippt? Desssutom har jag en fantasi om att mitt hår skulle kunna bli klippt på ett sätt så att det alltid ser bra ut - ni vet så där som man ser på andra där den uppklippta frisyren är en riktig frisyr som syns och ligger där den ska. Mitt hår är tjockt (oavsett hur mycket jag tunnar ut det) och har a mind of its one så det spelar inte så stor roll vad jag gör med det. Hårspray fungerar inte, samma med mousse och gele, lockar dras ut efter ett par minuter (en halvtimme och de har hållt i sig länge) och hårblåsen förvandlar håret till en skumpande hatt när jag går. Det enda som faktiskt verkar bita på håret är plattången, men eftersom jag varken har tid eller lust att stå och platta håret varje morgon (för att inte tala om hur slitet det blir av det) så det är något som sker vid speciella tillfällen. Det är just på grund av oavnstående punkter som har lett mig till att :

a) klippa av håret X antal gånger de senaste åren
b) sätta upp det i en konstant hästsvans när det börjar bli långt

Men fy skam den som ger sig! Jag vettetusan vad jag ska göra med det (någon som har något förslag?) men någonting ska det väl gå att göra! Av någon anledning har jag fått en bild i huvudet av blondering och korta ner det till en lättare uppklippt frisyr som slutar ovanför axlarna. Med andra ord som jag såg ut när jag var 16. Typ.

Fram, Sidan, Bak

Jäkla dag

Igår var en sådan dag då man borde dra täcket över näsan och inte lämna sängen. Vi var båda trötta, gymmet övergas och istället åkte vi ut för att få tag på saker för min hemfärd men det som inte var dyrt var fult, fulare och fulast. Det fanns verkligen ingenting som såg bra ut så jag gjorde det enda rätta för en dag som denna när vi kom hem: Jag gick in i sovrummet och hämtade både täcke och kuddar och begravde mig sedan i dem framför soffan i vardagsrummet med något gott att äta. Och vet ni vad? Det var himmelskt! Satte på Little Children med Kate Winslet och efteråt kändes allt redan mycket bättre och resten av kvällen fortsatte på samma vis. Lugnt men ljuvligt.

Matte C - with the right to kill

Min mattekurs håller på att ge mig hjärtattack! Seriöst så är den ute efter mig... Det eller så försöker den ge mig ett wake-up call. Jag "skolkade" förra veckan, det vill säga att jag gick inte upp till 9 för att sitta och lyssna på två lektioner som jag inte begriper mig på då jag ligger efter, och hittar idag ett mail som säger Deadline för Projekt 1, uppgift 1, 8 februari. Vid det här laget drabbas jag av panik. Vad tusan är det för projekt och varför ska det vara färdigt så tidigt? HJÄLP! När jag dessutom skyndar mig in på BTH's studentsida för att läsa uppgiften upptäcker jag att det inte bara är 1 uppgift - det är 10 uppgifter som alla ska lösas inom en kort framtid! Och det är inte allt - man måste även ha rätt på alla 10 uppgifterna annars får man först göra om dem 1 gång.. och sedan 1 gång till. Och har man fortfarande inte klarat av det andra gången så får man vänta tills kursen startar igen (till hösten) och får man ytterligare en chans. Gulp.. I'm so fucking screwd.

Ensam vaken

Så sitter man uppe med tuppen alldeles ensam. Eftersom vi skulle på gym idag fick jag ställa klockan då vi ville iväg i hyffsad tid (runt 9) och jag har som vana att sova till 10. Så klockan ringer och jag går upp lite senare än jag borde men fortfarande alldeles för tidigt efter 5 timmar med sömnn och finner, till min stora förvåning, att jag är ensam uppe! Vad hände där?! Det är då datorn åker på och bloggen fram. Som tur är hörde jag dörrar öppnas efter en stund och nu sitter vi båda vid fruksotbordet med en varsin skål flingor.

Middag

Mmmm *homer simpson stil*, nu har jag kommit hem från en superb middag i ett av de där stora tjusiga husen som man står utanför och önskar att man fick komma in i. Det är vänner till Anders som bjöd över oss och till middag blev vi serverade färsk pasta med sås på italienskt vis (slänger in det bara för att det får allt att låta så mycket tjusigare) och ugnsbakad fisk som var supergod! Och till efterätt blev det chokladkaka utan mjöl med grädde och te till. Jag undrar hur fasen de lyckas baka en riktig kaka utan mjöl.. fascinerande! Och gott. Jag sitter nu mätt och nöjd på stolen och njuter av den vällagade maten. Mat är gott och faktum är att jag är övertygad om att jag skulle trivas bra som matrecensent. Det är även är övertygad om är att jag då också skulle rulla fram.. Men jag skulle åtminstone vara tjock och lycklig och det är ju som det ska då! I alla fall enligt Markoolios gammla album..

Jag känner mig flummig och är rädd för att det till viss del påverkar det här inlägget. Fick både champagne (som hade en cool guld-röd färg) och rödvin så jag känner mig lätt susig i skallen.. Det ska bli skönt med en sovstund snart och imorgon ska vi, trot eller ej, gå på gym igen om allt går enligt planerna. But that's for tomorrrow to find out. Now it's all about me, getting my face washed and drag myself to bed.

Spindelväska

Eftersom jag inte helt har fått in det där med "ordning" i mitt rum så hänger jag mina väskor på dörrhantaget (vilket för övrigt fungerar super) vilket även minskar risken för att man ställer ner väskan i ett mörkt hörn där spindlar bor och sedan har du mamma, pappa och barn-spindel boende i din väska.

En dag tar jag en av mina väskor och öppnar och helt plötsligt så ser jag rörelse i väskan! Hjärtat börjar slå hårdare och andningen blir tyngre. Jga lutar väskan för att få en vinkel där jag ser var vad det nu än var är för något och då rör det sig igen. Jag lutar väskan lite till och saken försvinner ur min synvinkel. Jag stänger väskan och hänger tillbaka den på dörren för att sammla mina tankar. Dömma av det jag såg kunde den mysteriska rörelsen vara en av två saker:

- En hårnål som gled när väskan lutades
- En liten spindel

Jag tar inga risker och låter väskan vara stängd - fram till idag. Nu behövs den till middagen och jag tvingas möta min eventuella fiende. Väskan har nu försiktigt och nästan helt noggrant undersökts och jag ser varken röken av hårnålen eller spindel. Mycket möjligt att jag redan har tagit ut nålen - Mycket möjligt att det inte var en nål jag såg.

Wish me luck.

RSS 2.0