Tänk, Tänk, Tänk

Jag har en väldigt filosofisk dator. Först tänker den lite, sen lite till. Sen tänker den ytterligare och för att vara helt säker tänker den igen. Jag väntar på att den ska redovisa en lättförstålig rapport innehållande botemedlet mot cancer, ett fungerande världspolitisk system och de rätta raderna till lottodragningen. Borde komma vilken dag som helst nu..

Många ben hjälper inte alltid

Jag har sett två spindlar här, först den svarta änkan och sen var det en liten skit igår som gick samma öde till mötes som sin föregångare. Jag har ögon för spindlar, finns de så upptäcker jag dem. They run run as fast as they can, but they can't run from me - I'm the gingerbread man!

(ni behöver inte förstå, det är såhär min hjärna fungerar)

Nuförtiden när jag sätter mig på golvet vid sängen (som nu) eller framför soffan sitter jag ett par sekunder, känner att jag bör försäkra mig om att det inte kommer någon smygattack bakifrån och kollar under soffan/sängen efter spindlar och sätter mig sen tillrätta igen. Och apropå det har jag träsmak i baken nu vilket iofs är ganska passande då jag sitter på ett trägolv. Men det är lika oskönt för det.


Morgonväckning

Imorse när jag vaknade kunde jag höra min kusin sitta utanför sovrumsdörren och vänta - busa. Mitt rum är oftast off-limit men vem kan motstå en sådan god morgonhälsning?

Ännu tidigare skjutsade vi mamma till flygplatsen. Det känns riktigt konstigt faktiskt att inte åka med (inte för att jag klagar över att stanna, jag har det riktigt bra här), det blir liksom lite tomt.. och speciellt när jag nu har den gigantiska king-size sängen för mig själv men det ska jag väl heller inte klaga över höhö. Men när jag gick och la mig igen efter det att vi kom tillbaka så kunde jag fortfarande bara ligga på min sida av sängen. Skulle jag rulla över skulle jag ju rulla på mamma..

Och från det ena till det andra, solen skiner ute. Får se om det blir till en kort promenad snart. Who knowes?

And I said what about breakfast at Hollywood

Startade dagen idag med frukost i Hollywood tillsammans med Tove och Ida. Sweeet! Maple Oat Peanut Scones med Chai Latte är en bra start på dagen, och efter nån timme eller två blev det påfyllnad när Tove gick och köpte första advent fika. Riktigt mys var det! Och vi såg dessutom en kändis. Det var en kort kille med blont hår, mörk jacka och pilotbrillor. Så om du vet med dig att du sprang förbi Starbucks i Kodak Theatre 29 nov 2009 mellan 09.00-12.00 och stämmer in på ovanstående beskrivning - var vänlig berätta vem du är för vi kan inte komma på ditt namn. Men känd vet vi att du är! You can run but you can't hide... Vi blev också fotade på ett väldigt odiskret sätt av en japan. Haha!

Efteråt blev jag upphämtad och vi färdades till Malibu! Walks along Malibu Beach och lunch på Malibu McDonalds. Impigt va? Att ha ett beach house som sommarhus skulle inte vara helt fel, speciellt inte på de ställen där husägarna dessutom äger stranden privat. Och att kunna surfa vore ascoolt! Om jag flyttar till ett ställe nära havet och sammlar på mig lite mod (inte för att göra det utan för att skämma ut mig totalt) så vill jag lätt börja lära mig!

På vägen hem åkte vi förbi ett gym där jag blev in-signad. Jajamensan, här ska det bli träning igen; HUA HUA! Någon återgärd lär jag ju göra när cheesecake och cookies var godare än de borde. You ain't rollin' me out of the plane, no.


Sakta men säkert

Jag har börjat acklimatisera mig nu. Hur vet jag det?

För det första har jag börjat få på rulijans (lite mer iaf och nej, jag har ingen aning om hur 'rulijans' stavas) att säga: Good, how are you? och Have a good day när expediterna börjar prata med en i butikerna.

För det andra är det här första natten sen jag landade i USA som jag orkar vara uppe till 23.12. Tidigare kvällar har jag däckt vid 20-21 tiden..

But now it's over and out. Jäeklar vad jag är trött. Klockan är 23.14 nu..

Alla sätt är bra utom de sockerfria

Idag kära vänner har jag skaffat mig ett amerikansk mobilnr! Jajamensan, är det så att ni vill ha det så skicka ett mail eller facebooka eller säg till här så ska jag skicka det till er. Jag känner mig mäkta cool alltså.. mohaha! Eller, nej det gör jag egentligen inte. Jag förstod ungefär hälften av vad T-mobilkillen sa till mig men förhoppningsvis går min mobilräkning ner nu *blink blink*.

Jag har även varit inne i ett buddisttempel idag där jag bevittna välsignelse eller bön (svårt att avgöra när jag inte förstår språket). Det var ganska coolt faktiskt, första gången jag var inne i ett buddisttempel. Det var fint.

Sen skulle vi ha åkt till Malibu efter men trafiken var så tjock så det blev lagt på asfalt och istället åkte vi till ett mall innan vi åt buffémiddag på Todai. Sushi och sushi och räkor och krabbor och bbq och efterätt så mkt jag ville! Jävlar vad jag kommer bli fet alltså! Men jag åt faktiskt med någorlunda måtta och nu sitter jag istället och käkar godis eftersom jag är trött. Aja, alla sätt är bra utom de sockerfria..

Åh, jag får ju inte glömma bort att berätta bland det viktigaste: Ikväll åt jag mitt livs första ostron! De är skitläskiga. Ser slemmiga ut. Men de var faktiskt inte lika illa som jag trodde de skulle vara. Konstig konsistens men smakade inte så jättemycket. Typ salt.. Inte gott men inte illa heller. Med en god sås till skulle det nog kunna vara ganska gott kan jag tro.

Det ni!


Oyster - slemmigt men mättande


Efterättstallrik. Måste ju testa lite av allt..
Kan nu bocka av jello från "måste testa"-listan

Tidskillnaden

På allmän begäran ska jag nu berätta om tidskillnaden mellan LA och Sverige.

LA ligger 9 timmar efter Svensk tid. Det betyder alltså att Sverige ligger 9 timmar före LA tid.

Detta i sin tur betyder att när jag sätter mig på kvällen för att skriva om min dag är klockan mitt i natten svensk tid och ni får alltså läsa om min dag dagen efter.

Lite tidexempel:

LA 09.00 - Sv 18.00
Sv 09.00 - LA 24.00

LA 18.00 - Sv 03.00
Sv 12.00 - LA 03.00


För att göra det enkelt för er, när klockan är 12 svensk tid räknar ni fram 3 timmar och vänder sedan på dygnet så att dag blir natt och natt blir dag. Då har ni LA-tid. Hänger ni med?

Så nu när jag sitter och skriver är klockan 21.04 här. Det betyder alltså att i Sverige är klockan 06.04 och massa stackare ger sin väckarklocka en blick som får de värsta tv-mördarna att verka som teddybjörnar.

You get it?


Black Friday

Idag var den ingen mindre dag är Black Friday. Detta är en stor readag (kan jämföras lite med vår mellandagsrea) där massa butiker rear ut massor av saker till massa bra priser. Massa toppen!! Så vad har jag gjort idag? Shoppat  såklart. Vi åkte ner till Santa Monica där jag inhandlade mina jogginskor (hurrey!), en sportbh och - min lilla stolthet - en ipod nano. För samma pris som man får 8gb i Sverige får man 16gb här och idag var priset dessutom nedsatt. Detta är toppen! Det blidde en snygg röd [product red] som, om jag inte minns fel, betyder att en viss inkomst som de får in av [produkt red] produkterna går till hiv och/eller aidsforskning.

Käkade en underbart god och mycket välförtjänt >second breakfast< som hobbitarna säger runt halv ett, lättstekta ägg med bacon och toast med butter and jelly. MUMS!

Efter drog vi vidare till Beverly Hills och Rodeo drive. Jag har bland annat testat Chanel solglasögon, fått allergisk reaktion på Yves Saint Laurent och avböjt champagne på Versace. Jag säger helt utan ironi (och nej, det var inte heller ironiskt) att Rodeo Drive is a velly velly nice place!

Vi åkte även runt och glutta på lite hus i Beverly Hills och även Bel Air tror jag det var.. Trevligt värre om man säger så.


  


Nejp, nu är Andrea jättehungrig och hungrig lite till. Hon ska äta. Och sen njuta av sina inköp. Som faktikst bara var nyttiga, behövliga och planerade. Mums!


Thanksgiving day

Idag har varit en händelserik dag.

Efter en slow morgon satte vi oss i bilen och drog till Manhattan. Manhattan Beach dvs som ligger här på västkusten, precis vid havet. Ytterligare en varm och skön dag att vara vid vattnet (även om det var kyligt i skuggan dock) och vi lär passa på nu för på söndag skulle det bli kallt igen. Ute på piren träffar jag Jason, 30+, som börjar prata med mig. Hans konversation gick från "was that Italian you were speaking" till "so are you staying here tonight or.." Efteråt kom jag på att Jason kanske var min miljonär som jag ska gifta mig med då det kostar mycket pengar att bo i Manhattan Beach vilket han påstådde sig göra, men vem vet, han kanske inte var det iaf..

McDonalds på hemvägen där jag testade den berömda Filet o Fish. Sett reklamen?
http://www.youtube.com/watch?v=6bJOIqVAD-s

Har själv lyssnat på den sådär ett par hundra gånger genom skoljobb. Christoffer, that one is for you.. hihi.


Väl tillbaka åkte vi till Asian Market för att köpa middag. Det är thanksgiving idag så självklart köpte vi den traditionenliga måltiden - krabba.
Nåja, kanske inte den amerikanska traditionen men gött var det iaf! Men med det kommer även ytterligare en av dagens händelser - vi har begått mord. Ni förstår, när man köper krabba här köper man dem levande. De sitter i en tank där man väljer, plockar och tar hem djuren i en plastpåse och sen stoppar man dem levande i kokande vatten. Det var egentligen min uppgift att laga dem men jag försvann snabbt ur köket. De må va goda och äta, men att stoppa levande varelser i kokande vatten är väl magstark för mig. Även om jag vet att de dör på en gång. Still...

Nu är det uppätet och förträngt. Happy Holidays, everyone! Jag ska nu ta mig en cheesecake som belöning för det duktiga diskandet jag gjort. Fet, fetare, fetast - that's me.

Det mystiska brevet - not

Det mystiska brevet var inte så mystiskt. Det kom från Chichester College och var mitt bevis att jag klarat The Key Skill Test som säger att jag får jobba i England (min engelska är tillräckligt bra) om jag så skulle vilja.

Nåja, jag är ganska glad för det. Det kunde ha varit ett brev från en galen psykotpatmördare som helt random valt ut någon från telefonkatalogen att börja stalka. Det hade kunnat vara ett kravbrev på en stor summa penga för en produkt jag inte köpt, beställt eller ens hört talas om. Det skulle kunna varit snapshot bilder på mig med texten "i'm watching you" (då är vi återigen tillbaka till den galna psykopatmördaren). Det hade kunnat vara spöken som försöker säga mig något genom innehållet i brevet och strax efter dras jag in i en farlig jakt där jag jagas av galna psykotpatmördare...

Aaa, det kunde ha varit värre.

Ett mystiskt brev

Jag har fått ett mystiskt brev i A4-storlek som kommit från Nya Zeeland. Jag känner ingen på Nya Zeeland. Aaaaah, guh vad jobbigt! Just i detta nu ligger det på mitt köksbord i Sverige. Vad? Vem? Varför? Why? Maah.

Everybody comes to Hollywood

Welcome To Hollywood - the city of hopes and sleez!

Det första som slog mig när vi kom till Hollywood var hur absolut oglamoröst det ser ut. Vi vandrade längs Hollywood blvd och byggnaderna runtomkring var gråa, det fanns tursitfällor överallt (som jag fastnade i) och en stor överexponering av genomskinliga nattlinnen, push-up kalsonger och Girls, Girls, Girls. Inget särskilt extraordinärt, inge glitter och glamor - ganska grått och trist faktiskt. Men när vi vandrade längst Walk of Fame och jag hoppade höghus flera gånger då jag upptäckte namn som "Ingrid Bergman, The Village People, Mickey Mouse" och många fler började jag ändå känna en förändring - det började skymma - och helt plötsligt förvandlades staden till något annat. Neonljus, malls och superhjältar, nu började jag äntligen förstå vad Hollywood handlade om! Väl framme vid Chinese Theatre (där de stora kändisarna får lämna handavtryck) möts jag av Yoda som kommer fram till mig, säger något jag inte hör, tar tag i min hand om snurrar runt mig. Jag står nu redo för en bild med honom. "Why not, this is Hollywood" he said. Klick, klick och vi var färdiga. Han tittar än en gång på mig men den här gången är det inte för en till snurr utan för pengar, eller "tips" som de kallar det. Sorry Yoda, jag använde precis upp mina sista lösa dollar på vykort i en turistbutik. Han fick nöja sig med en kram istället.

Det blev en kortvisit men jag är ändå nöjd. Hollywood var kul och jag har dessutom sett var de håller Oscarsgalan OCH, icke att förglömma, Hollywoodskylten. Åker jag dit igen ska jag dock ta reda på vart Julia Roberts arbetade i Pretty Woman.. Jag menar, det är ju sånt som är status att ha varit på.


     

The new look

Jag har barnmat på mina kläder, gröt och välling tror jag att det är. Det är nämligen så det går när man ska försöka hjälpa till och mata när man inte är mamma, hah! Men vi var ute och lekte i parken också och det var roligt! Och vi träffade på en kvinna som trodde att min kusin var mammas barn, och att jag var mammas syster. Ser jag vädligt vuxen ut tro? Gammal och rynkig kanske? Borde börja leta efter gråa hår..

I ett nötskal

Jag och min morbros fru är ute på promenad. Det börjar bli mörkt ute och jag tittar på några flygplan som lyser upp kvällshimmelen en bit bort.

“Look over there” säger min morbros fru

Jag tittar på planen

“No, not left. Look right” säger hon och pekar åt höger

Jag tittar ännu mer åt vänster på planen som hon måste prata om

“No, look right!”

Jag tittar upp och ser den pekande armen. Ahaa, hon menade höööger!

Welcome to the family!


Papayasallad

Idag har jag fått lära mig laga papayasallad. En thailändsk rätt som min morbror älskar och min morbrors fru är superduktig på att laga så nu skulle hon lära mig hur man gjorde.

“How many garlics should I use?”

- 1 or 2, maybe 3 - 4

“How much of this?”

- You decide.

 

Sen ägnade hon resten av tiden åt att ha jättekul när jag skulle skära tomat, pressa lime och blanda ihop allting. Någon som sett den svenska kocken på Sesame Street? Well, that’s me.


Men jag fick beröm när jag var färdig. It was gooooood!


Fotspår i sanden

Laguna Beach är en liten men oh så vacker stad. Den har backar à la San Fransisco, tonvis med röda, lila och orangea blommor och längst ner, vid centrum, ligger havet och den vita sandstranden. Pittoresk är ett bra ord för att beskriva staden. Lunch blev på Johnnys Rockett vilket är en hamburgekedja i 60-talsstil. Goda hamburgare hade de och en utsikt över vattnet. Inte helt fel om jag får säga det själv. Sen blev det strandpromenad. Min morbror visade mig hur man skulle knyta ihop skosnörena och sen slänga dem över axeln så såg man sådär nonchalant cool ut, så det gjorde jag och kavlade upp byxbenen så långt det gick (vilket inte var särskilt långt) och sedan började vi vandra i vattenbrynet. Jag han komma ungefär 10 meter innan en av vågorna slagit upp tillräckligt högt för att jag skulle vara blöt om byxorna och jag kan ju säga att de inte blev torrare medan vi gick. Fick många fina bilder dock och “oj vad många fotbilder” som min morbror sa. Men går man på stranden så är bilder på fötterna i vattner, i sanden och efteråt obligatoriska.. hrm.

 

På slutet åkte vi högst upp på berget där alla villor ligger creme de la creme och där det även finns en utkiksplats. På ena sidan hade vi utsikt över hela Laguna Beach och havet, på andra sidan bergen. “Här uppe kan det finnas mountain lions” säger min morbror. “Mmm” svarar jag. “Det skulle inte vara så kul att träffa på en lejonpuma…”


Och vilken smak får det lov att vara?

När vi handlade glass idag upptäckte jag att det finns smaker utöver vanilj, jordgubb och choklad..

glass glass


Detta är inte Sverige

Min morbror tycker att jag ställer mig ivägen för allt. Vi var och handlade på Vons idag och jag ställde vagnen mitt i en varugång där det var helt folktomt. Blockad. Okej, detta var inte första gången han behövt säga till mig så jag tänker att jag skulle bättre mig! Vi ska handla mjölk och för att inte blockera för folk den här gången ställer jag vagnen en bit ifrån - som man gör i Sverige - och väljer då att ställa den framför ett stort frysskåp där det är någon typ av infrusen, packeterad jättesak som ingen någonsin köper. Smart tänker jag! Jag hinner gå den halvmeter som är till mjölken tills min morbror säger åt mig att jag måste sluta ställa vagnen där den blockerar för folk. Jag vänder mig om och ser en man som försöker komma fram till frysskåpet. "Men jag ställde den ju där för att den inte skulle vara ivägen eftersom folk köper ju aldrig sånt där" säger jag med lätt uppgiven röst. "Det är thanksgiving nu" svarar han "och då köper folk kalkoner." Jag tittar närmare på det jättelika inslaget och, jo, visst fan har jag lyckats ställa vagnen framför den enda frysdisken som är stor nog att kyla ner kalkonerna. Shoot..

Dagens lunch

Så här ser en organic lunch ut. Bra för kroppen (antar jag) men det känns som att vara på diet, haha!


spenatsoppa, hemmagjord lemonad-iste och bröd
organic soup

Den första shoppingen

Idag bar vägen tillbaka till Santa Monica och Third Street Promenade (shoppinggatan) och stranden. Fan vad underbart det är att stå i solen under klarblå himmel och höra vågorna slå in mot sandstranden. För att bre på den här bilden ännu smörigare slänger jag in alla palmer som reser sig högt och stiligt och bergen som skymtas längs horisonten. Ledsen (egentligen inte) men Dalarnas gran och tallskogar kan slänga sig i väggen, this is the real shit. Vi var även ute på Santa Monica piren och spanade in parisehjulet och andra nöjesaktiviteter som de drar igång på kvällarna innan vi sen gick tillbaka till Promenaden.

Fan vad jag är stolt över mig själv! Jag har (typ) bara kollat på sånt jag faktiskt behöver och dessutom bara köpt sånt som jag absolut verkligen behöver. Yeey!! Det blidde två bh:ar från Victoria's Secret (för den som antecknar) och ett par springskor som funkar för mina speciale-fötter, men dem ska jag hämta ut om ett par dagar för då får jag rabatt på't. Nice! Det enda som fundersammar mig är att det är rosa detaljer på dem.. hmmm. Men om de slutar få mina fötter att värka så lär jag väl stå ut?

 - Sen måste jag säga det att sitta ute i tröja och käka glass i november är störthärligt.

Imorgon är det Laguna Beach som ligger på agendan. Jag har ingen aning om vad det är men det låter fint iaf!


    Express, helt underbar affär Street performance  


Möte med Döden

Vi sitter stillsamt i soffan och kollar på tv, trötta efter en dag med många och långa promenader. Allt är lugnt, ute på grillen håller fisken på att bli färdig och den smutsiga disken är diskad. Plötsligt uppfattar jag någonting i ögonvrån. Något rör sig snabbt och beslutsamt mot oss med en hastighet som är långt över vad den borde. Jag rusar upp och hoppar en halvmeter bort från soffan i lagom tid för att se... da da da daaa - Den Svarta Änkan. Dödlig och svart som natten stannar hon precis vid soffkanten och jag skriker högt: spider!

Tur att det finns folk som inte drabbas av samma panik som mig när en spindel kommer i närheten. Men jag tycker helt klart att mitt - ska vi kalla det avståndshållande till spindlar - är helt berättigat. För det första är spindlar i sig äckliga, läskiga varselser. Att de dessutom har 100 ögon och giftgaddar som de mer än gärna sätter i stackars människor så fort de är hungriga gör det bara värre. Dessutom var den här svarta änkan stor (och det är utan överdrivelse, jag har vittnen på det).

Tyvärr han jag inte få en bild på krypet då den snabbt sprang under soffan innan den blev mos. Men jag kan då säga det att tack ska du ha men nu räcker det med spindlar. Japp.


Nobody wants to be lonely

En sak som jag gillar med Amerika är att ingen eller inget ska behöva känna sig ensam. Står det samma sak på den svenska Quater pounder?



Itsy-bitsy spider

Imse vimse spindel bygger bo i sko
så kommer foten och spindeln biter på
upp sväller foten sen så blir den blå
och imse vimse spindel äter upp din tå




Bättre göra i snigelfart ibland...

Jävlar, jag tryckte på fel knapp! 

Nu kan jag inte längre klippa och klistra in texter från nätet hit eftersom jag tryckte på "tillåt inte URL-klipp" istället för "tillåt". Någon som vet hur man ångrar det?


Tack och Godnatt och Sovgott

Klockan är 17.25 och jag är helt slut. Men krabbor står på menyn för ikväll så det är bara att boosta upp mig med godis, vatten och kanske en power nap så jag håller mig vaken till efter middagen åtminstone, höhö!
Nordstroms Rack är en jättestor outlet med allt från kläder till smycken till väskor och de har dessutom bra priser! Till och med märkeskläderna är hanterbara och jag konstaterade idag att jag kommer ruinera mig på örhängen där.. Nice! Däremot blev det inga inköp idag. En kombination av fallande blodsocker, 0 koll på ekonomiupplägget och att jag i stort sett bara kollade på det jag inte behöver.. Men det är väl så det ska vara? Äh, next time.


Det slår mig (ganska gårt på armen faktiskt) att jag i de senaste inläggen använt "stor" "gigantisk "enorm" och liknande uttryck väldigt mycket. Detta har sin naturliga förklaring - i USA finns det vanligt, stort och jättestort! Nordstroms Rack är stor, mallen vi åt lunch i är jättestor, toalettsitsarna är gigantiska. Allt här är stort och.. ja, då blir det ju väldigt mycket stort.

Känner precis att jag luktar välling. Det är The new fragrance by Alex.


Cooo-Cooo

Sitter just nu och lyssnar på jazz från min morbrors monstruösa högtalare. Alldeles strax ska vi åka till, jag tror det hette Nordrstroms Rack och klädshoppa! Välbehövligt värre då ett par av mina jeans gick sönder igår och jag har i stort sett bara ett par jeans nu.

Igår var vi i Santa Monica på kvällen och vandrade längs Third Street Promenade vilket är en shoppinggata med allt från Forever 21 till Mango till sånna affärer jag inte hört talas om. Det blev inget shoppat men däremot träffade vi en svensk tjej som jobbade i en av affärerna. "Hej" sa hon och jag stirrade på henne, fundersam över vad hon precis sagt ochh svarade sedan med ett tveksamt "hello" varpå hon sa något till mamma som svarade på svenska. Jag fortsatte stirra på henne och någonstans lång bak i huvudet sa den mig att hon hade pratat svenska med mig. "vad chockad du ser ut" sa hon och tittade på mig. Jag såg ut som en gökur, jo visst var jag chockad. En svensk i LA! Exotiskt.

God morgon, är du riktigt vaken är?

Jag vet att när jag vaknar tidigt i LA är klockan nån gång på eftermiddagen svensk tid.. men det spelar ingen roll.
Att vakna halv 6 på morgonen och vara superpigg är wunderbart och dessutom first time ever för mig! Och då spelar tidsskillnader ingen roll. Jag är morgonpigg och kvällstrött. På morgonen när jag vaknar kvittrar fåglarna och solen skiner in genom fönstret. Ni får stå ut med att nästa del jag säger låter knäppt men varje gång jag tittar ut genom fönstret så känns det som att jag är utomlands med grönt gräs, sol och palmer. Och ja, jag vet om att jag är utomlands men det känns inte så... men det ser ut som typ Spanien utanför fönstret. Me like.

California here I come

I tisdags kväll landade vi i Los Angeles - The City of Light. Det var jättehäftigt då vi flög in på kvällen så vi kunde se alla ljus från luften och det var vackert för att inte tala om hur enormt stort man såg att LA är. 6-filiga vägar som är fulla med bilar, palmer och värme. It's Sunny California baby! När vi kom ut från flygplatsen stod det dessutom en omogen banan-grön taxibil parkerad. Sånna har vi då inte i Sverige. Inte palmerna heller för den delen..

Jag ska försöka se om det går att övertala min morbror till att ha en julpalm istället för julgran i år..

Kärt barn har många namn

En sak som jag kände att jag måste göra när jag var i New York var att gå in på Starbucks och köpa något varmt att dricka så att även jag kunde springa runt på stan och se så där New York-cool ut som man bara kan göra med en mugg på språng. Sista dagen springer jag därför inte på Starbucks och ställer mig i kö. Problemet nu är ju det att jag inte dricker kaffe men upptäcker till min stora glädje att de har Chai Latte - eller Chai Tea Latte som de kallar det - så när det är min tur säger jag till kassörskan:

"A tall chai tea latteeej... chai tea lattä.. Uh, sorry a chai tea lättej please.."

Inte nog med fick jag hete Andea på muggen. Nåja, jag fick i alla fall min Starbucksmugg som jag sen sprang runt med längst 7th avenue och såg sådär grymt cool ut. En äkta o-turist. Yeah that's me..
Would you care for a laaatheejäää?



Det finns fler monster

USA har de läskigaste toaletterna jag någonsin varit med om. Till att börja med är sittringen gigantisk, här gäller det nu att käka många donuts om man inte vill falla i när man sätter sig, sen är "spolhålet" minimalt vilket kompenseras med en undervattensvirvelvind (jag kommer inte på det riktigt ordet) som kan suga bort en från USA till Shanghai.




Monstret i New York

Det bor monster under gatorna i New York. 6 centimeter långa, hårda och snabba dyker de upp från ingenstans och skördar sina offer. Hjärtattack är den officiella storyn om vad som har drabbat de olycksaliga, men jag vet bättre. Det var på en gata vid Time Square där jag oskyldigt vandrade då jag fick se detta monster krypa upp ur ett hål i marken. Och jag säger då det, det var en riktigt läskig kackerlacka.

New York, New York

Hur kan man beskriva New York? Det är STORT, det har skyskrapor höga som jättar och det finns så mkt människor att man kan antingen bli klaustrofobisk eller yr i skallen. Det finns liv och affärerna är öppna efter 18, och så är New Yorkarna riktigt trevliga vilket är totala motsatsen mot vad jag fått höra innan. När de stackars små, förvirrade turisterna behöver vägbeskrivning förbarmar de sig över en och talar klart och tydligt om exakt hur man tar sig till rätt gata, de går ut ur byggnader för att peka åt rätt håll, kontrollerar att man fattar och dessutom möts man hela tiden av små trevliga kommentarer som "good morning" och "how are you today". Dessutom är det rent! Hela tiden går det städare och sopar upp fimpar, papper och annat skräp fran marken och det kryllar av poliser. Sen får man inte glömma bort att alla New Yorkare är alltid på språng, har en telefon tätt tryckt till örat och en kaffe från Starbucks i handen.

Med andra ord, New York är helt underbar. Det är staden som aldrig sover. It is The Big Apple.



"Start spreadin' the news, I'm leavin' today
I want to be a part of it
New York, New York
These vagabond shoes, are longing to stray
Right through the very heart of it
New York, New York"
- Frank Sinatra

Good Bye Swe

Om 4 timmar sitter jag på tåget ner mot Arlanda. AAAH nu händer det verkligen! Väskan är på prick 23kilo och bättre än så kan det inte gå. Det är bara att konstatera: Jag är inte en packmänniska. Jag är en sistaminutenmänniska som packar för alla lägen (ska jag på Oscarsgalan behöver jag dock köpa en långklänning) trots min brist på saker att packa. Min garderob är mikroskopisk och ändå så har jag behövt offra 3 tröjor, 1 tshirt, ett par byxor och ett nattlinne. Vad det är som väger i min väska har jag ingen aning om. Det är nog alla förväntningar som krypit ner i natten och gömt sig bland kläderna tillsammans med packångesten och frustrationsskratt. Heads up - frustrationsskratt är en mycket tjock varelse som inte bör underskattas.

Nu ska mat tillagas, rummet städas, övervikten packas och sen bär det av.


Adjö Sverige!
På återseende.

Dagen C

Och så var det Dagen före D. Har precis spenderat de senaste 20 minuterna till att checka in mamma och mig via Internet och inte förstår jag mycket av det papper som jag fått ut, men nu jäklar tror jag att det är fixat och klart (betoningen ligger på tror). Väskorna är i alla fall fortfarande ofärdiga, det vill säga min stora ligger precis på maxgräns nu, mer ska i och min carry-on kan eventuellt vara för stor.. hm. Har ställt in mig på att det kommer blir övervikt men det får det bli nu för jag satt uppe till 01.30 igår natt (inatt?) med att försöka pula ner vikten som började på 26 kilo. 1 väska och endast 23 kilo är ju heldumt! Ingen vettig människa kan packa för att åka till andra sidan jorden på 23 kilo!

Ute faller stora, tunga snöflingor. Jag måste säga att det känns bara bättre och bättre med det kalla vädret i Sverige när jag vet att jag ska åka ifrån det - YEY!

The first sign of madness

Idag har jag varit duktig! Dagen började med en kamp i sängen om huruvida jag skulle gå upp och träna på gymmet som jag undvikit hela veckan eller om jag skulle bestämma att det het enkelt inte var gymdag idag heller. Nyttan slog dock latheten på näsan och jag steg upp, packade min väska och åkte ner för att återskapa muskler i armar, ben, mage och rygg. Att träna är ett helsike tills man väl kommer dit, men sen måste jag erkänna att det faktiskt är skönt att känna hur det bränner i bena och jag är glad efteråt att jag åkt. Det bästa dock med att träna är stretchingen efteråt! Ibland är nog stretchen halva dragkraften till att jag överhuvudtaget åker ner vissa dagar. Tänk, man sitter bara och hänger och får resultat! Och allt som krävs är att man värmt upp kroppen. Hakuna Matata.

Efter gymmet gick jag iaf svettig ner på stan och fixade mina ballerinastrumpor som jag skjutit upp sedan i våras. 2 par blev det (svarta och beiga) och sen köpte jag lunch innan jag tog kollektivtrafiken hem. Jag vet inte om det är med min allt stigande ålder och jag håller på bli knäpp i förtid men jag har börjat prata allt mer med mig själv. Det började oskyldigt med att jag pratade med datorn och har skrämt slag på ett antal vänner på det viset, sen har jag börjat prata när jag är ensam hemma och nu - idag - gick jag och pratade för mig själv på stan. It's the first sign of madness I can tell you...


Dagens ord

Det finns faktiskt ett namn för det ställe på ryggen där däggdjur inte når att klia på sig själva. De heter acnestis och ligger ofta mellan skulderbladen.

Att göra en Newton

Det faktum att jag har tvekat massor visar att jag definitivt har en skruv lös. Webbdesign är bland det absolut roligaste jag kan hålla på med så vad håller jag egentligen på med?! Egentligen finns det ingen som helst tvekan om att det här är vad jag borde hålla på med som yrke, åtminstone något åt datahållet. Jag behöver helt enkelt bara skärpa mig vilket kommer passande eftersom jag ändå planerat köpa skärp i landet Over there..

Nej Andrea, tvekar du någonsin igen så gå in och pilla lite med bloggen så faller äpplet ner i huvu't på dig igen. Och dessutom - det är ju självklart att du lär dig och blir duktig när du börjat plugga! Ingen kan väl förväntas vara på topp när man är nybörjare heller?


Innan paniken kommer

Det här är min Att göra-lista:

- Ringa ett samtal

- Leta ballerinastrumpor på stan

- Åka till Rusta (ev) No Rusta

- Ladda MP3n med låtar Gjort. 40 låtar med plats för fler

- Kolla stora datorn

- Lämna present

- Dammsuga

- Ändra telesvararen på mobil (lördag)

- Packa färdigt

- Packa om

- Upptäcka ännu mer som behövs packas ner

- Ångesta över min för tunga väska

- Försöka få ner vikten

- Ha lite mer panik över bagaget

Färdig.


Kurr i kistan

Reseförsäkringen är nu betald och magen kurrar. Inspiration för mat = 0 vilket med största sannolikhet betyder att det blir stekt ägg på macka som blir dagens lunch, höhö.

Fatta och förstå att jag åker iväg om 3 dagar! GOSCH. Men jag måste säga att ju kallare det blir ute, desto trevligare blir tanken på att åka ifrån det här klimatet till ett där solen skiner och man inte behöver ha långkalsonger på sig för att kunna gå ut. Fast visst är det mysigt att fått se snön innan jag åker iväg och förtränger den.. mmm förträngning

Och så startade historien

Jag sa att om Anna Maja lärde mig hur man gör en header så skulle jag starta en blogg och voilà!
Nu är det bara att skriva på.

RSS 2.0